Kun ylläpidät ja huolehdit, että omat julkaisutietosi ovat ajantasaisia Tampereen yliopiston tutkimustietojärjestelmässä (TUNICRIS), voit hyödyntää järjestelmän työkaluja ja luoda automaattisesti itsellesi julkaisuluettelon.
Huolehdi myös ORCID-profiilisi ajantasaisuudesta.
Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK), Suomen yliopistot UNIFI ry, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ja Suomen Akatemia ovat yhdessä laatineet mallin hyvän tieteellisen käytännön mukaiseksi ansioluetteloksi. Sillä pyritään ohjeistamaan ansioluettelon laatijaa tutkimuseettisestä näkökulmasta siten, että ansiot tulisivat esille mahdollisimman kattavasti, totuudenmukaisina ja vertailukelpoisina.
Lisätietoa:
Suomen Akatemian ohjeen mukaan julkaisuluettelo sisältää seuraavat tiedot:
A Vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit
B Vertaisarvioimattomat tieteelliset kirjoitukset
C Tieteelliset kirjat (monografiat)
D Ammattiyhteisölle suunnatut julkaisut
E Suurelle yleisölle suunnatut julkaisut
F Julkinen taiteellinen ja taideteollinen toiminta
G Opinnäytteet
H Patentit ja keksintöilmoitukset
I Audiovisuaaliset aineistot ja tieto- ja viestintätekniset ohjelmat
Lisätietoa: Suomen Akatemia
Viittaustietokannasta selviää yleensä tutkijan:
Huom!
H-indeksi on lukuarvo, joka kuvaa tutkijan kumulatiivista tuloksellisuutta. Se määräytyy sekä tutkijan julkaisujen lukumäärän että julkaisujen saamien viittausten lukumäärän mukaan.
H-indeksi = julkaisujen lukumäärä (h) joihin on viitattu ≥ h.
Tutkijan h-indeksin voi tarkistaa Scopus, Web of Science ja Google Scholar -viittaustietokannoista. Google Scholarin viittausten analysointi voidaan tehdä ilmaisella Publish or Perish -ohjelmalla.
Tietokantojen h-indeksit eroavat toisistaan koska niiden sisällöt eroavat toisistaan. Jokainen tietokanta laskee h-indeksin sisältämiensä julkaisujen pohjalta, tämän vuoksi valitaan tieteenalakohtaisesti soveltuva tietokanta tai sovellus h-indeksin katsomiseen.
Jotta tutkijan h-indeksi voidaan määrittää, on tarkasteluun otettava kaikki hänelle kuuluvat julkaisut, jotka ovat tietokannoista löydettävissä. Tämän vuoksi h-indeksin luotettavaan määrittelyyn tarvitaan aina tutkijan ajantasainen julkaisuluettelo.
Google Scholarin tutkijaprofiiliin perustuva h-indeksi ottaa mukaan myös ei-tieteellisiä julkaisuja esim. graduja. Lisäksi osa artikkeleista on useaan kertaan rinnakkaistallennuksen vuoksi. Google Scholarin h-indeksi eroaakin merkittävästi WoS:n ja Scopuksen arvoista.
(Lähde: sovelletusti Oulun yliopiston kirjaston opas)
H-indeksi pikaohjeet
Viittaustietokannat
Tietokantojen h-indeksioppaat