TUNICRISiin tallennetaan Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan asiantuntijoiden artikkelit, erillisteokset, opinnäytetyöt, patentit ja muut suojatut keksinnöt, tietokoneohjelmat ja audiovisuaaliset tuotteet. Julkaisut luokitellaan opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisutyyppiluokituksen mukaisesti. Kirjasto tarkistaa kaikki julkaisutiedot. Lisätietoa julkaisutiedonkeruusta ja eri julkaisutyypeistä: OKM - Julkaisutiedonkeruun tutkijaohjeistukset.
TUNICRISiin tuodaan Tampereen yliopiston uusia julkaisutietoja muun muassa WoS-, Scopus ja PubMed-tietokannoista automaattisten hakujen avulla. Kaikki julkaisut (esim. suomenkieliset julkaisut sekä monet konferenssijulkaisut) eivät kuitenkaan ilmesty näihin tietokantoihin, minkä vuoksi osa julkaisuista on tallennetava manuaalisesti.
Tutkijalla on vastuu julkaisutietojensa oikeellisuudesta TUNICRIS-järjestelmässä. Tutkijan tulee siis tallentaa kaikki sellaiset julkaisunsa TUNICRISiin, jotka eivät löydy automaattisten importointien kautta. Tutkija voi myös muuttaa ja täydentää kirjaston importoimien julkaisujen tietoja, erityisesti julkaisun tieteenala kannattaa katsoa. Tutkijan tulee myös ilmoittaa vääristä julkaisuista profiilissaan.
TUNICRISiin kirjataan kaikki Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan julkaisut. Julkaisun on liityttävä tekijän työhön ja asiantuntijuuteen. Julkaisun kirjaaminen yliopiston tuotokseksi määrittyy julkaisussa näkyvän affiliaation ja yliopiston resursoinnin perusteella.
Affiliaatio tarkoittaa sitä, että julkaisussa tekijän nimen kohdalla on mainittu Tampereen yliopisto (Tampere University). Julkaisussa näkyvä affiliaatio ei kuitenkaan yksistään riitä toteamaan sitä, että julkaisu on yliopiston tuotos. Ks. myös Affiliaatiot julkaisuissa.
Resursoiminen tarkoittaa sitä, että yliopisto on tukenut julkaisun syntymistä. Tekijä on saanut yliopistolta palkkaa julkaisua koskevan tutkimus- ja kirjoitustyön aikana tai yliopisto on voimavarojen ja työympäristön (laitteet, aineistot, tutkimusryhmä) tai ohjauksen kautta mahdollistanut julkaisun teon (esim. jatko-opiskelijat tai apurahatutkijat). Yliopiston resursoimisen todentaa solmittu työsopimus tai resurssisopimus.
Lisätietoja sopimussuhteisiin liittyvistä yksityiskohdista saa yksikön henkilöstöasiantuntijalta.
Yliopiston, Tampereen yliopistollisen sairaalan ja sen erityisvastuualueen, Taysin tytäryhtiöiden sekä tutkijan oman näkyvyyden kannalta on tärkeää, että organisaation nimi näkyy oikein jo julkaisun käsikirjoituksessa, josta se periytyy erilaisiin kansainvälisiin ja kansallisiin viitetietokantoihin.
Merkitse julkaisuun selkeästi yhteystiedot. Merkitse ensimmäiseksi yliopiston nimi. Käytä muotoa: Yliopisto, Tiedekunta, Kaupunki, Maa.
Esim.
Kaikkia julkaisuja ei indeksoida kansainvälisiin tai kotimaisiin viitetietokantoihin. Julkaisut voivat myös ilmestyä tietokantoihin jopa vuoden viiveellä alkuperäisestä julkaisusta. Tällöin julkaisun tiedot kannattaa tallentaa manuaalisesti, jotta julkaisu huomioidaan raportoinnissa.
Ennen kuin tallennat julkaisun manuaalisesti, tarkista ensin TUNICRISin hakutoiminnon avulla, onko joku muu jo importoinut tai tallentanut julkaisun. Jos julkaisu löytyy jo TUNICRISista, voit lisätä sen omiin tietoihisi Claim-komennolla. Kirjasto tarkistaa tämän jälkeen julkaisun tiedot.
Tyypillisesti manuaalisesti kirjataan:
Voit tuoda julkaisutietoja itse myös eri tietokannoista.
SDG-avainsanan lisääminen:
SDG-avainsanan poistaminen: