Skip to main content

CRIS-opas suomeksi: Omat asiantuntijatiedot

Omat asiantuntijatiedot

Tutkimus- ja opetushenkilöstön perustiedot (henkilötiedot, tehtävä tai asema, tiedekunta) synkronoidaan tutkimustietojärjestelmiin automaattisesti yliopiston muista järjestelmistä. Mikäli huomaat tuoduissa tiedoissa virheitä, ota meihin yhteyttä, ja välitämme tiedon eteenpäin eri lähdejärjestelmien vastuuhenkilöille. Perustietojen lisäksi voit tallentaa vapaaehtoisia asiantuntijatietoja. Voit itse päättää, mitä tietoja pakollisten tietojen lisäksi haluat itsestäsi näyttää. Pidä asiantuntijatietosi aina ajan tasalla päivittämällä tiedot heti niiden muuttuessa.

Asiantuntijatietojen lisääminen ja muokkaaminen (SoleCRIS)

Omat asiantuntijatiedot löytyvät päävalikon yläosasta. Muut käyttäjät löytävät sivullesi asiantuntija- tai julkaisuhaun kautta. Omissa asiantuntijatiedoissa on sekä pakollisia että vapaaehtoisia tietoja.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinut ohjataan Omat asiantuntijatiedot -muokkaussivulle. Tarkista tietosi ja täytä sitten vähintään punaisella merkityt pakolliset tiedot. Muokkauslomakkeelle on merkitty tähdellä (*) sellaiset kentät, jotka näkyvät selaajille.

Julkisuus
Julkisuus-kohdassa annat suostumuksesi siihen, että asiantuntijatietosi näkyvät yliopiston verkkosivuilla.

 • Julkinen: Valitsemalla "julkinen" annat suostumuksesi siihen, että asiantuntijatietosi näkyvät kaikille järjestelmän selaajille.
 • Yksityinen: Valitsemalla "yksityinen" asiantuntijatietosi eivät näy selaajille eivätkä ole asiantuntijatietojen haussa mukana. Huomaa, että vaikka kiellät asiantuntijatietosi julkaisemisen, tallentamiesi julkaisujen ja muiden tieteellisten tuotoksien tiedot ovat silti kaikkien haettavissa.

Muista aina lopuksi tallentaa muuttamasi tiedot eli klikata kohtaa Tallenna perustietojen muutokset.

Asiantuntemus- ja tutkimusalueet (SoleCRIS)

Asiantuntemus- ja tutkimusalueiden kentät ovat tekstikenttiä, joihin voit kirjoittaa asiantuntemustasi ja tutkimusalueitasi parhaiten kuvaavia asiasanoja.

 • Asiantuntemusalueeseen on tarkoitus tallentaa asiasanoja, jotka kuvaavat pitemmältä ajanjaksolta kertynyttä asiantuntemusta.
 • Tutkimusalueen asiasanoiksi on tarkoitus tallentaa nykyiseen, juuri nyt ajankohtaiseen tutkimuskohteeseen liittyviä asiasanoja.

Kuva (SoleCRIS)

Kuvasi lisääminen on vapaaehtoista. Asiantuntijatietoihin saa laittaa ainoastaan oman kasvokuvan.

Kuvan pitää täyttää seuraavat kriteerit:

 • minimikoko 120x160 pikseliä, tiedoston maksimikoko yksi megatavu (1 MB)
 • pystysuunnassa ja tavanomaiselle kuvasuhteella otetut kuvat näkyvät parhaiten
 1. Klikkaa sivun alaosasta Kuvatiedosto.
 2. Klikkaa Tiedosto-kentästä Selaa… ja valitse tietokoneeltasi kuvatiedosto, jonka haluat lisätä.
 3. Klikkaa Tallenna.
 4. Järjestelmä palaa takaisin muokkaussivulle ja kuvatiedosto-kenttään ilmestyy teksti Kuva.
 5. Klikkaa muokkaussivun alaosasta Tallenna perustietojen muutokset.
 6. Lisäämäsi kuva näkyy nyt selaussivulla.

Jos haluat vaihtaa kuvan, sinun täytyy ensin poistaa entinen kuva ja vasta sitten voit lisätä uuden kuvatiedoston.

Linkki tietoihin (SoleCRIS)

Voit linkittää asiantuntijasivusi esimerkiksi omille kotisivuillesi  Linkin tätä varten saat kohdasta Linkki tietoihin, joka sijaitsee omat asiantuntijatiedot -sivun oikeassa alakulmassa.

Listaus julkaisuista ja asiantuntijatehtävistä (SoleCRIS)

Julkaisusi, asiantuntijatehtäväsi, opetusansiosi, tärkeät ulkomaille suuntautuneet vierailusi sekä taiteellinen toimintasi näkyvät omat asiantuntijatiedot -sivusi alaosassa. Voit selata näitä klikkaamalla nimen edessä olevaa plus-merkkiä, jolloin tallennettujen tietojen lista avautuu näytölle.

Tiedot on järjestetty väliotsikoiden alle aakkosittain niin, että uusimmat näkyvät ensimmäisinä. Kun klikkaat haluamaasi tietoa, saat näkyville kaikki tallennetut tiedot. Jos haluat tarkentaa tai korjata tallentamiasi tietoja, voit tehdä tämän muokkaussivulla. Huomaa, että julkaisun tietoja et voi enää itse muokata sen jälkeen kun bibliografiset tiedot on tarkistettu kirjastossa.

Asiantuntijatietojen lisääminen ja muokkaaminen (TUTCRIS)

Omat asiantuntijatiedot löytyvät kohdasta kohdasta Personal > Edit profile. Synkronoidut tiedot on merkitty TUTCRISissä kuvakkeella , eikä niitä voi muokata tallennuslomakkeella. Synkronoitujen tietojen lisäksi voit lisätä itse mm. seuraavia tietoja:

 • Tutkijatunnisteet (ORCID, ResearcherID, Scopus Author ID, ISNI)
 • Nimivariantit
 • Linkit
 • Valokuva
 • Muita tietoja (vapaa tekstikenttä)
 • Kielitaidot
 • Ammatilliset pätevyydet
 • Väitöskirjojen ja diplomitöiden ohjaukset Tampereen yliopiston ulkopuolella
 • Tampereen yliopiston ulkopuoliset toimet ja asemat

TUTCRISissä voit lisäksi yhdistää ORCID-tutkijatunnisteen profiiliisi ja siirtää julkaisutiedot automaattisesti TUTCRISista ORCIDiin. Ks. ohjeet ORCID-tunnisteen luomiseen ja yhdistämiseen.

Muista aina lopuksi tallentaa muutokset Save -painikkeella.

Asiantuntemus- ja tutkimusalueet (TUTCRIS)

Asiantuntijatiedoissa näkyvä Tilastokeskuksen tieteenala synkronoidaan HR-järjestelmästä automaattisesti. Tämän lisäksi voit lisätä itsellesi Suomen Akatemian tieteenalan sekä muita tieteenalaluokituksia.

Voit lisätä nämä valitsemalla Personal Edit profile ja klikkaamalla:

 • Add field of science, Academy of Finland...
 • Add keywords...

Muut tiedot (TUTCRIS)

Koulutustiedot ja pätevyydet

 • Koulutustiedot ja tutkinnot synkronoidaan henkilötietojärjestelmästä.
 • Voit lisätä ammatillisia pätevyyksiä klikkaamalla Add professional qualification...

Ulkopuoliset toimet ja asemat

 • Voit lisätä nykyisiä tai menneitä Tampereen yliopiston ulkopuolisia toimia tai asemia klikkaamalla Add External Position...

Väitöskirjojen ja diplomitöiden ohjaustiedot

 • Väitöskirjojen ja diplomitöiden ohjaamiseen liittyvät tiedot synkronoidaan automaattisesti opiskelijarekisteristä.
 • Jos haluat lisätä tiedon Tampereen yliopiston ulkopuolisten opinnäytteiden ohjaamisesta, klikkaa Add profile information... ja valitse Dissertation / Thesis supervision, examination and instruction at other universities.

Listaus julkaisuista ja asiantuntijatehtävistä (TUTCRIS)

Näet yhteenvedon kaikista TUTCRISiin tallennetuista tuotoksistasi, asiantuntijatehtävistä sekä muista sisällöistä Personal-välilehdellä. Tiedon on järjestetty väliotsikoiden alle sisältötyypeittäin. Saat listauksen tietyn tyyppisistä tuotoksista klikkaamalla otsikkoa. Yhteenvetosivulla näkyy myös Scopus- ja WoS -viittausten lukumäärät sekä TUTCRIS-portaalissa olevien tiedostojen latausmäärät.