Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

TUNICRIS-opas: Etusivu

TUNICRIS

Kirjautumisongelma

 • Yliopistossa käyttöönotetun kaksivaiheisen tunnistautumisen myötä myös TUNICRIS-kirjautumisessa vaaditaan kaksivaiheinen tunnistautuminen. Mikäli kirjautuminen ei onnistu, mene osoitteeseen tuni.fi/hakalogin ja tämän jälkeen kirjaudu TUNICRISiin osoitteessa cris.tuni.fi. Vaihtoehtoisesti yksityisen selaimen (incognito/private -selain) käyttö voi auttaa.
 • Lisätietoja kaksivaiheisesta tunnistautumisesta yliopiston intrassa.

Sisäinen käyttöliittymä (omien tietojen hallinnointia ja tallennusta varten)

 • Kirjautuminen: https://cris.tuni.fi. Vaatii kirjautumisen TUNI-tunnuksilla
 • Yliopiston tutkimushenkilöstö: TUNICRISiin muodostuu automaattinen käyttöoikeus tutkimus- ja opetushenkilöstölle, jatko-opiskelijoille sekä laajan resurssisopimuksen tehneille. Mikäli kuulut muuhun henkilöryhmään, voit hakea käyttöoikeuden erikseen yliopiston käyttövaltuushallinnan kautta
 • PSHP:n tutkimushenkilöstö: PSHP:n tutkijoiden on ilmoitettava tekevänsä tieteellistä tutkimustyötä, jotta henkilötiedot siirtyvät PSHP:lta TUNICRISiin. Ilmoittaminen tapahtuu PSHP:n intranetissä HR-työpöydän henkilötietojen muutoslomakkeella. Kun ilmoittautuminen on tehty, saat TUNI-tunnuksen PSHP:n sähköpostisoitteeseen. Uutta tunnusta ei toimiteta, jos sinulla on TUNI-tunnus ennestään. Ks. lisätiedot ja tarkemmat ohjeet PSHP:n verkkosivuilta.

Julkinen portaali 

TUNICRIS-tutkimustietojärjestelmä

Tutkimustietojärjestelmässä ylläpidetään Tampereen yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin julkaisu- ja asiantuntijatietoja sekä muita tutkimukseen liittyviä tietoja.

TUNICRIS tarjoaa ajantasaisen näkymän yliopiston ja PSHP:n tutkimustoimintaan sekä parantaa tutkimustoiminnan näkyvyyttä ja julkaisujen avointa saatavuutta. Järjestelmään tallennettuja tietoja hyödynnetään sisäisissä ja ulkoisissa raportoinneissa (OKM ja Tilastokeskus), rahoituksen laskemisessa (OKM ja yliopisto) sekä tutkimuksen arvioinneissa ja seurannassa. 

TUNICRISiin saadaan tuotua tietoja useista tietokannoista ja palveluista (esim. Scopus, WoS, PubMed, ORCID, Scival, Julkaisufoorumi, Altmetric.com ja PlumX), mikä vähentää huomattavasti julkaisujen tallentamiseen ja tarkistamiseen liittyvää manuaalista työtä. Yhteys TUNICRISin ja julkaisuarkisto Trepon välillä mahdollistaa rinnakkaistallennettavien artikkeleiden tallentamisen helposti julkaisutietojen rekisteröinnin ja tarkistamisen yhteydessä.

Tietojen importointi ja tallentaminen

 • Tampereen yliopiston kirjasto tuo julkaisutietoja muun muassa kansainvälisistä Scopus- ja Web of Science -tietokannoista automaattisesti
 • Kaikki julkaisut eivät kuitenkaan löydy tietokantojen poiminnoilla. Yliopiston henkilökuntaan kuuluvat lisäävät itse puuttuvat julkaisunsa järjestelmiin. Usein esimerkiksi kirjat, kotimaisissa tiedelehdissä julkaistut artikkelit ja muut kuin tieteelliset julkaisut pitää lisätä itse
 • Tutkija on itse vastuussa siitä, että kaikki hänen julkaisunsa löytyvät tutkimustietojärjestelmistä
 • Myös jatko-opiskelijoiden, apurahatutkijoiden ja muiden yliopiston nimissä julkaisevien henkilöiden julkaisujen tulee löytyä tutkimustietojärjestelmistä. Tarvittaessa lisätietoja resurssisopimuksesta löytyy yliopiston intrasta
 • Vain tutkimustietojärjestelmiin tallennetut julkaisut lasketaan Tampereen yliopiston julkaisuiksi
 • Yliopiston henkilökuntaan kuuluvat tallentavat itse myös kaikki asiantuntijatehtävätietonsa sekä taiteellisen toiminnan tietonsa
 • Kirjastossa julkaisutietojen tarkistajat auttavat julkaisutietojen tallennuksissa ja tarkistavat tallennettujen julkaisujen tiedot
 • Mikäli kustantajien ehdot sallivat, julkaisujen kokotekstit rinnakkaistallennetaan. Julkaisut siirtyvät TUNICRISin kautta automaattisesti Trepo-julkaisuarkistoon

Ajankohtaista

TUNICRISin tilanne 13.5.2022

 

Kirjautumisongelma

 • Yliopistossa käyttöönotetun kaksivaiheisen tunnistautumisen myötä myös TUNICRIS-kirjautumisessa vaaditaan kaksivaiheinen tunnistautuminen. Mikäli kirjautuminen ei onnistu, mene osoitteeseen tuni.fi/hakalogin ja tämän jälkeen kirjaudu TUNICRISiin osoitteessa cris.tuni.fi. Vaihtoehtoisesti yksityisen selaimen (incognito/private -selain) käyttö voi auttaa. Lisätietoja kaksivaiheisesta tunnistautumisesta yliopiston intrassa.
 • Tutkijoiden perustiedot tulevat Tunicrisiin yliopiston ja PSHP:n eri järjestelmistä. Valitettavasti tietojen synkronoinnissa näistä järjestelmistä on ajoittain ongelmia. Tämän vuoksi tutkija ei välttämättä pääse kirjautumaan järjestelmään. Näissä tapauksissa tutkijat voivat ilmoittaa julkaisutietonsa kirjastoon (cris.tau@tuni.fi), kirjasto kirjaa julkaisujen tiedot.

Muuta ajankohtaista

 • Yliopiston tutkijoiden affiliaatio tulee olla uusissa julkaisuissa Tampereen yliopisto / Tampere University. Ks. myös Affiliaatiot julkaisuissa.

Julkaisutiedot siirtyvät automaattisesti kansallisiin järjestelmiin

TUNICRISiin tallennetut julkaisutiedot siirretään automaattisesti valtakunnalliseen VIRTA-julkaisutietopalveluun päivittäin.

VIRTA-julkaisutietopalvelu on osa korkeakoulujen valtakunnallista tietovarantoa. Palvelu kokoaa yhteen julkaisujen tiedot kaikista suomalaisista yliopistoista, ammattikorkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja yliopistollisista sairaaloista. VIRTA-julkaisutietopalvelusta OKM poimii yliopistojen julkaisutilastot vuosittain. Palvelussa olevia julkaisutietoja hyödynnetään myös Suomen Akatemialle tehtävissä hankehakemuksissa ja -raportoinneissa.

VIRTA-julkaisutietopalveluun siirretyt julkaisutiedot näytetään Tiedejatutkimus.fi-palvelussa sekä JUULI-julkaisutietoportaalissa. Tilastotiedot OKM:n tiedonkeruuseen raportoiduista julkaisuista julkaistaan vuosittain Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.

VIRTA-julkaisutietopalvelun kautta julkaisutietoja on mahdollista hyödyntää muun muassa Suomen Akatemian rahoitushauissa. Lisätietoja löytyy Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelu -sivulta.

Ota yhteyttä

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback