Tietokannat - Systemaattinen tiedonhaku - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Lääketieteen ja terveystieteiden alojen tietokannat

CINAHL Complete (EBSCO) This link opens in a new window Hoitotieteen ja hoitotyön sekä lähialojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Hoitotyö, biolääketiede, terveystieteiden alan kirjastotyö, täydentävät hoidot, kansanterveys ja 17 muuta terveysalan aihealuetta. Oman tilin luomiseen tarvitaan Tampereen korkeakouluyhteisön TUNI-käyttäjätunnus. CINAHL®Complete is source of full-text for nursing & allied health journals. CINAHL covers nursing, biomedicine, health sciences librarianship, alternative/complementary medicine, consumer health and 17 allied health disciplines. Tampere Universities community's TUNI account is needed for creating an own EBSCO account.
- This link opens in a new window
Cochrane Library (Terveysportti) This link opens in a new window Cochrane-kirjasto sisältää kolme säännöllisesti päivitettävää tietokantaa, mukaan lukien Cochrane-verkoston tuottamat järjestelmälliset katsaukset. Tietokannat tarjoavat korkeatasoista ja luotettavaa näyttöön perustuvaa tietoa terveydenhuollon päätöksentekijöille. Huomioithan, että Advanced Search toimii etäkäytössä ainoastaan mentäessä palveluun Terveysportin kautta. Cochrane Library contains three regularly updated databases, including systematic reviews produced by the Cochrane Network. The databases provide high quality and reliable evidence-based information for health care decision-makers. Please note that when off-campus, advanced search can be used by going first to Terveysportti and from there to Cochrane.
- This link opens in a new window
Healthcare Administration Database (ProQuest) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Tiedonlähteitä (lähinnä lehtiartikkeleita, väitöskirjoja ja tutkielmia) terveydenhuollon hallinnon aihealueilta, sisältäen mm. sairaaloihin, vakuutuksiin, lakeihin, tilastoihin hallintoon ja henkilöstöön liittyviä aiheita.

A collection of reliable and relevant resources in the field of health administration, including journals and dissertations. Covers information on a wide range of topics, including hospitals, insurance, law, statistics, business management, personnel management, ethics, health economics, and public health administration.
JBI Complete (Ovid) This link opens in a new window JBI Complete -palvelua käytetään näyttöön perustuvan tiedon hakemiseen, arviointiin ja soveltamiseen terveydenhoitoalalle. Palvelu on suunniteltu tukemaan hoitokäytäntöjä ja kliinistä päätöksentekoprosessia. JBI Complete is used to retrieve, evaluate and apply evidence-based information to healthcare. The service is designed to support treatment practices and clinical decision-making process. PACES- ja SUMARI-palveluihin on luotava käyttäjätili. You must log in to use SUMARI and PACES.
- This link opens in a new window
Medline (PubMed) This link opens in a new window Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen keskeinen kansainvälinen tietokanta. Tietokannan tuottajana on National Library of Medicine. Medline is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. The database is produced by National Library of Medicine.
- This link opens in a new window
Medline (Ovid) This link opens in a new window Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen tietokanta. Tietokannan tuottajana on National Library of Medicine. Medline is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. The database is produced by National Library of Medicine.
- This link opens in a new window
Medline (EBSCO) This link opens in a new window Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen tietokanta. Tietokannan tuottajana on National Library of Medicine. Medline is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. The database is produced by National Library of Medicine.
- This link opens in a new window
Medic This link opens in a new window Kotimainen lääketieteen ja terveystieteiden viitetietokanta. Medic-tietokantaa tuottaa Helsingin yliopiston kirjasto. Tietokantaan kerätään viitteitä kansainvälisten tietokantojen ulkopuolelle jäävistä Suomen terveydenhuoltoalan julkaisuista. Osasta viitteitä on linkit kokoteksteihin. The Finnish medical and health science reference database provided by Helsinki University Library. Contains references to medical and health sciences literature, published in Finland and not included in international databases.
- This link opens in a new window
Nursing & Allied Health Database (ProQuest) This link opens in a new window Hoitotieteen ja lähialojen viitteitä, kokotekstiartikkeleita, videoita, opinnäytteitä ym. The database offers reliable, comprehensive coverage of the fields of nursing and allied health including journals, video, dissertations, reference books and more.
- This link opens in a new window

Physiotherapy Evidence Database (PEDro) PEDro sisältää systemaattisia katsauksia, satunnaistettuja kontrolloituja kokeita ja hoitosuosituksia fysioterapian ja kuntoutuksen saralta.

PsycInfo (Ovid) This link opens in a new window American Psychiatric Association -järjestön ylläpitämä kansainvälinen psykologian ja sen lähialojen viitetietokanta. Viitteitä vuodesta 1806 alkaen. PsycInfo is maintained by American Psychiatric Association, and it provides access to international literature in psychology and related disciplines. PsycInfo database features coverage beginning from 1806.
- This link opens in a new window
Public Health Database (ProQuest) This link opens in a new window Kansanterveystieteen ja lähialojen lehtiä. Database contains journals covering public health and related fields.
- This link opens in a new window

Monialalaiset tietokannat

Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin. Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window
Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, economy, architecture. Web of Science Core Collection -databases: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts and Humanities Citation Index 1975- and Conference Proceedings Citation Index- Science, Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities 1990-, 24 million references. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta. EBSCO Mobile App - start guide The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window

Ebsco databases

ProQuest Central This link opens in a new window Laaja, monitieteinen kokotekstitietokanta. Kokoaa yhteen ProQuestin alatietokannat eri aloita. Large multidisciplinary full-text database bringing together complete databases across all major subject areas.
- This link opens in a new window

Systemaattisia katsauksia sisältäviä tietokantoja (lääketiede ja terveystieteet)

Cochrane Library (Terveysportti) This link opens in a new window Cochrane-kirjasto sisältää kolme säännöllisesti päivitettävää tietokantaa, mukaan lukien Cochrane-verkoston tuottamat järjestelmälliset katsaukset. Tietokannat tarjoavat korkeatasoista ja luotettavaa näyttöön perustuvaa tietoa terveydenhuollon päätöksentekijöille. Huomioithan, että Advanced Search toimii etäkäytössä ainoastaan mentäessä palveluun Terveysportin kautta. Cochrane Library contains three regularly updated databases, including systematic reviews produced by the Cochrane Network. The databases provide high quality and reliable evidence-based information for health care decision-makers. Please note that when off-campus, advanced search can be used by going first to Terveysportti and from there to Cochrane.
- This link opens in a new window

Epistemonikos

JBI Complete (Ovid) This link opens in a new window JBI Complete -palvelua käytetään näyttöön perustuvan tiedon hakemiseen, arviointiin ja soveltamiseen terveydenhoitoalalle. Palvelu on suunniteltu tukemaan hoitokäytäntöjä ja kliinistä päätöksentekoprosessia. JBI Complete is used to retrieve, evaluate and apply evidence-based information to healthcare. The service is designed to support treatment practices and clinical decision-making process. PACES- ja SUMARI-palveluihin on luotava käyttäjätili. You must log in to use SUMARI and PACES.
- This link opens in a new window

PROSPERO - International prospective register of systematic reviews

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ohjeita tietokantojen käyttöön

Tietokantaohjeita löydät alakohtaisista oppaista.

Systemaattinen tiedonhaku: Tietokannat

Tietokantojen valinta

Lääketieteen ja terveystieteiden alojen tietokannat

Monialalaiset tietokannat

Systemaattisia katsauksia sisältäviä tietokantoja (lääketiede ja terveystieteet)

Käytä aineistoja etänä

Ohjeita tietokantojen käyttöön