Skip to Main Content

Käsikirjoitusarkisto: Varpio, Yrjö (1939 - )

Varpio, Yrjö

Kokoelman sisältö

Aineisto käsittää mm. Väinö Linnan tuotantoon ja elämänkertaa liittyvät artikkelit, arvostelut ja haastattelut, tutkimusta, valokuvia ja dokumentteja. Mukana on myös Väinö Linnan omia artikkeleita ja esitelmiä sekä kirjeenvaihtoa, ja julkaisuja, jotka valottavat hänen elämäänsä.

  • Väinö Linna -elämänkertaprojektissa kerätty aineisto (5,5 hm)
  • luetteloitu, vain painettu luettelo, joka löytyy arkistosta Varpion aineiston yhteydestä
Lisätietoja

Tampereen yliopistossa Suomen kirjallisuuden professorina vuosina 1980-2002 toiminut Yrjö Varpio luovutti vuonna 2007 arkistolle kirjailija Väinö Linnan elämänkerran kirjoittamiseen liittyneessä Väinö Linna-projektissa kerätyn aineiston, yhteensä 5,5, hm. Aineistosta on kansioiden alkuperäisten sisällysluetteloiden pohjalta tehty tarkka luettelo.

Käyttörajoitukset

Aineistoa on lupa käyttää tutkimustarkoitukseen tieteellisen säännöstön määritelmän tavalla. Huomattava, että osa aineistosta on tekijänoikeuden alaista aineistoa, jolloin sen julkaisemiseen muilla kuin tieteellisen lainaamisen sallimilla tavoilla vaaditaan oikeudenomistajan lupa. Kuvien julkaisemiseen vaaditaan aina oikeuksien haltijan lupa, mikäli kuvaaja on tiedossa. Käyttöoikeuskysymys saattaa liittyä arkiston osalta myös jonkin aineisto-osuuden lainattavuuteen.

Wikipedia

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback