Skip to Main Content

Käsikirjoitusarkisto: Sillanpää, F. E. (1888 - 1964)

Sillanpää, F. E. (1888-1964)

Kokoelman sisältö

Kokoelma sisältää mm. käsikirjoituksia, puheita ja pakinoita, kirjeenvaihtoa, perheenjäsenten aineistoa sekä lehtileikkeitä. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluetteloista.

Lisätietoja

F.E. Sillanpään arkisto on koottu kustannusosakeyhtiö Otavan sekä yksityishenkilöiden lahjoituksista. Se on sekä laajin (14 hyllymetriä) että monipuolisin kokoelmamme yksittäisen kirjailijan aineistoa. Sillanpää talletti mm. kaikki kuittinsa tulevia tutkijoita varten. Uusia aineistoja vuonna 2003 ovat mm. F. E. Sillanpään kirjeet psykiatri Yrjö Kulovedelle, Sillanpään 6. luokan kouluaineet sekä aineistoa luokkatovereista. Uutena lahjoituksena on saatu myös Töllinmäen pihan vuonna 2001 tehty alkuperäisten kasvien kartoitus ja ympäristönhoitosuunnitelma. Kokoelmaan myöhemmin liitetystä aineistosta on tehty lisälutettelo.

Hämeenkyrössä syntynyt Frans Eemil Sillanpää kävi koulua Tampereen Reaalilyseossa Niilo Orasmaan luokkatoverina. Ylioppilaaksi tultuaan hän opiskeli Helsingissä. Sillanpää sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1939.

Wikipedia
   

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback