Skip to Main Content

Käsikirjoitusarkisto: Ohjeita käyttäjälle

Käsikirjoitusarkisto

Tampereen yliopiston kirjaston käsikirjoitusarkisto sijaitsee keskustakampuksella Linnassa. Siellä on erikoiskokoelmia, jotka sisältävät kirjailijoiden ja tutkijoiden aineistoa. Useimmat niistä on järjestetty ja luetteloitu ja osa myös mikrokuvattu.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat on saatu yksityishenkilöiden tai perikuntien lahjoituksina kirjastolle ja yliopistolle. Kirjasto on järjestänyt ja luetteloinut aineistoa sekä säilytettäväksi että tutkijoiden käytettäväksi. Aineistoa on noin 115 hyllymetriä.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat ovat suljetussa varastossa. Asiakkaan tilaama aineisto noudetaan sieltä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Käsikirjoitusarkiston kokoelmien käyttöön tarvitaan lupa. Osassa aineistoa on lahjoittajien asettamia käyttörajoituksia. Käyttöluvan myöntämisestä asiakas saa ilmoituksen puhelimitse tai sähköpostiin.

Useimmat käsikirjoitusarkiston kokoelmat löytyvät kohdehenkilön nimellä luetteloista  Kohdehenkilöt A-L ja  Kohdehenkilöt M-Y. Näihin kuulumaton muu aineisto on järjestetty sisällön mukaan. Kokoelmia ovat järjestäneet arkistonhoitajat Aino Karvonen ja Maija Jantunen.

Lisätietoa kokoelmien käytöstä saa Eija Poterilta tai Jaana Lamminmäeltä sähköpostitse osoitteesta: kirjasto@tuni.fi.

Aineiston tilauslomake

HUOM! Käsikirjoitusarkistosta ei toimiteta aineistoja tutkittavaksi 17.6. - 26.7.24.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback