Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Käsikirjoitusarkisto: Orasmaa, Niilo (1889 - 1970)

Orasmaa, Niilo (1889-1970)

Kokoelman sisältö

Kokoelma sisältää käsikirjoituksia, kirjeenvaihtoa ja muuta kirjallista aineistoa sekä mm. valokuvia. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.

Lisätietoja

Ministeri Niilo Orasmaa (vuoteen 1906 Österman) syntyi Tampereella vuonna 1889. Tultuaan ylioppilaaksi hän opiskeli Helsingissä ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 1924. Orasmaa toimi ulkoministeriön tehtävissä Tallinnassa, Madridissa ja Lissabonissa. Lähettiläänä hän oli Buenos Airesissa, Montevideossa ja Santiago de Chilessä vuosina 1937-45 ja myöhemmin Rio de Janeirossa, Belgradissa ja Ateenassa. Orasmaa toimi myös muissa hallinnollisissa ja kaupan tehtävissä. Orasmaan puoliso oli vuodesta 1922 Aini o.s. Lehto.

Kokoelma sisältää Orasmaan käsikirjoituksia, kirjeenvaihtoa, valokuvia ja viranhoitoon liittyvää aineistoa. Se on toistaiseksi tarkemmin järjestämättä.

Wikipedia