Skip to Main Content

Käsikirjoitusarkisto: Nurmi, Arvo H. (1901 - 1955)

Nurmi, Arvo H. (1901-1955)

Kokoelman sisältö Kokoelma sisältää Tampere-bibliografian käsikirjoituksen sekä kirjeenvaihtoa. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.
Lisätietoja

Arvo Henrik Nurmi syntyi Tampereella. Hän työskenteli ylimääräisenä asemamiehenä Tampereen rautatieasemalla kunnes siirtyi terveydellisistä syistä eläkkeelle vuonna 1946.

Nurmi oli lapsuudesta lähtien kiinnostunut kirjojen keräilystä. Aluksi hän keräsi sarjajulkaisuja ja Kansanvalistusseuran kalentereita. Myöhemmin hänen erikoisalakseen tuli Tampereella painettu ja kustannettu kirjallisuus, jonka kaudesta 1866-1916 hän laati bibliografian. Myös suomalaisen kirjallisuuden salanimistä Nurmi toimitti bibliografian. Vuonna 1944 Nurmen Tampere-kokoelma käsitti 1800 nidettä. Hänen koko kirjastonsa sisälsi yli 100 hyllymetriä kirjallisuutta. Tampere-kokoelma on lahjoitettu kaupunginkirjastolle.

Yliopiston kirjastossa oleva Arvo H. Nurmen aineisto on saatu lahjoituksena Nurmen sisarelta Helmi Nurmelta vuonna 1983. Se sisältää Tampere-bibliografian käsikirjoituksen ja toisen tunnetun kirjojen ystävän kirjastoneuvos Eino J. Ellilän kirjeet Arvo H. Nurmelle.

Wikipedia

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback