Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Käsikirjoitusarkisto: Roslin-Kalliola, Matilda (1837 - 1923)

Roslin-Kalliola, Matilda

Kokoelman sisältö Kokoelma sisältää Matilda Roslin-Kalliolan käsikirjoituksen ja kirjeenvaihtoa. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.
Lisätietoja

Arkistossa on kirjailija Matilda Roslin-Kalliolan kirjeitä rovasti Hemanille Porvooseen. Hän perää rovastilta takaisin kansatieteellistä teostaan Wiron Tammi. Kirjeessä on myös viittaus siihen, että kirjoittaja sai nimensä kenraalikuvernööri Bobrikoffin "mustaan kirjaan" kirjoitettuaan "ison adressin" tätä vastaan.

Arkistossa on myös Matilda Roslin-Kalliolan omakätisesti kirjoittamia "Muistelmia elämäni varrelta". Aineisto on saatu lahjoituksena dokumenttikeräyksessä vuonna 1968.

Rovasti Hemanin elämänkertakin löytyy arkistosta ks. muu aineisto Bb 1. (Ahonen, Aaro: G.A. Heman seurakuntapappina ja kirjailijana) 

Wikipedia