Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Käsikirjoitusarkisto: Randell, Seppo (1934 - 2019)

Randell, Seppo

Kokoelman sisältö

Kokoelma sisältää Seppo Randellin käsikirjoituksia. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.

Lisätietoja

Seppo Randell syntyi Tampereella. Hän pääsi ylioppilaaksi vuonna 1953 ja valmistui valtiotieteen maisteriksi vuonna 1961. Yhteiskuntatieteiden lisensiaatiksi Randell valmistui vuonna 1964 ja vuonna 1965 hänet promovoitiin ensimmäiseksi primustohtoriksi Yhteiskunnallisesta Korkeakoulusta.

Randell jatkoi opintojaan Yhdysvalloissa ja toimi Savonlinnan vapaaopiston johtajana. YKK:n sosiologian assistentiksi Randell tuli vuonna 1961. Hän toimi Tampereen yliopiston vt. professorina, dosenttina ja vuodesta 1971 alkaen professorina. Randell toimi myös tiedekuntansa dekaanina ja yliopiston vararehtorina.

Seppo Randellin luovuttama käsikirjoituskokoelma sisältää Emile Durkheimin teosten suomennoksen, Randellin Sosiologian peruskurssin ja Tampereen yliopiston Acta-sarjassa vuonna 1984 julkaistun Heikki Lakkalan ja Seppo Randellin yhteisen tutkielman Paavo Koli - yliopistomies ja edelläkävijä käsikirjoitukset. Kokoelma käsittää 0,77 hm ja se on luetteloitu vuonna 1999.

Wikipedia