Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Käsikirjoitusarkisto: Tuhka, Aukusti (1895 - 1973)

Tuhka, Aukusti (1895-1973)

Kokoelman sisältö

Arkisto käsittää kirjeenvaihtoa, kiinalaista grafiikkaa ja lehtileikkeitä. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.

Lisätietoja

Taidegraafikko, professori Augusti Tuhka lahjoitti Tampereen yliopistolle vuonna 1970 professori Eino Kauppisen välityksellä valikoiman papereitaan ja esineistöä arkistostaan. Aineiston alkuperäinen tarkoitus oli toimia yliopiston taidehistorian opetuksen havaintomateriaalina.

Aukusti Tuhka toimi Suomen Taideakatemian ja Taideteollisen oppilaitoksen opettajana. Hän on koonnut aineistoa työstään ja mm. entisistä oppilaistaan suureen leikekirjaansa, joka on mikrokuvattu.

Kiinan matkoiltaan Tuhka toi vanhoja hienoja puupiirroksia ja rullasinettejä, joista kokoelma sai osansa. Tämä aineisto ei ole asiakkaiden vapaassa käytössä. Tuhkan kokoelmasta on aika ajoin järjestetty näyttelyitä.

Käyttörajoitukset

Tuhkan kokoelmaan kuuluvat kuvataideteokset eivät ole vapaasti käytettävissä.

Wikipedia