Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Käsikirjoitusarkisto: Pennanen, Esko V. (1912 - 1990)

Pennanen, Esko V. (1912-1990)

Kokoelman sisältö

Kokoelma sisältää mm. käsikirjoituksia ja luentomateriaalia sekä Esko Pennasen tutkimuksia ja artikkeleita. Tarkemmat tiedot kokoelmasta löytyvät arkistoluettelosta.

Lisätietoja

Esko Väinö Pennanen syntyi Helsingissä. Hän kävi koulua Kotkassa, opiskeli Helsingissä ja väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 1952 Turussa.

Työskenneltyään oppikoulun kieltenopettajana, tarkastajana ja kouluhallituksessa Pennanen siirtyi vuonna 1965 YKK:n ja Tampereen yliopiston englantilaisen filologian professoriksi ja toimi tässä virassa kuolemaansa asti.

Kokoelman luovutti kirjastolle rouva Anna-Liisa Pennanen vuonna 1993. Se sisältää Pennasen omien kielitieteen tutkimusten ja artikkelien lisäksi kansainvälisen valikoiman muiden tutkijoiden kirjoituksia. Artikkelit ovat pääosin painetussa muodossa. Kokoelmassa on myös aineistoa alan kongresseista ja kielitieteen sarja- ja aikakausjulkaisuja.

Wikipedia