Artikkelit ja tietokannat - Kauppa- ja taloustieteet - Oppaat

Keskeisiä artikkelitietokantoja

Business Source Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Sisältää yli 3500 tieteellistä lehteä, joista yli 2000 tieteellisesti arvioitua kokotekstilehteä kaikilta taloustieteen aloilta.
- This link opens in a new window
ABI/INFORM Collection (ProQuest) This link opens in a new window The database features thousands of full-text journals, dissertations, working papers, key business and economics periodicals such as the Economist, country-and industry-focused reports, and downloadable data.
- This link opens in a new window
Emerald This link opens in a new window Vertaisarvioituja e-lehtiä mm. johtamisen, talouden, liiketaloustieteen, markkinoinnin, hallinnon sekä yhteiskuntatieteiden aloilta.
- This link opens in a new window
Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin.Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window
EconLit with Full Text (EBSCO) This link opens in a new window Taloustieteen keskeisiä lehtiä kokoteksteinä sekä 15 taloustieteen kirjaa. Tietokanta kattaa laajasti taloustieteen osa-alueet ja aineistoa löytyy muun muassa pääomamarkkinoista, ekonometriasta, ympäristötaloustieteestä ja työn taloustieteestä.EconLit with Full Text offers complete coverage of the economics field. The database includes full-text journals and 15 full-text books related to the subjects such as capital markets, econometrics, environmental economics and labor economics.
- This link opens in a new window
Taylor & Francis Online This link opens in a new window Monitieteinen Taylor & Francis Library (SSH+S&T) sisältää n. 2000 e-lehteä. Lehdet ovat saatavilla vuodesta 1997 lähtien.The multidisciplinary Taylor & Francis Library (SSH+S&T) contains about 2000 e-journals. Journals are available since 1997.
- This link opens in a new window

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta.EBSCO Mobile App - start guide The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
Food Science Source (EBSCO) This link opens in a new window Food Science Source sisältää kymmeniä tuhansia artikkeleita, elintarvikealan markkina-analyyseja sekä paljon parhaita käytäntöjä käsitteleviä julkaisuja elintarviketeollisuuden ja -markkinoiden alalta. Palvelu on suunniteltu elintarviketeollisuuden asiantuntijoille ja ammattilaisille, ja se sisältää sekä kokoteksti- että viiteaineistoa.Key food industry and market reports are included, as well as tens of thousands of additional food industry articles, benchmarks and best practices. Designed for food industry experts and information professionals of all types, Food Science Source offers the foremost full-text collection of food industry-related content available today.
- This link opens in a new window
Gale Business: Insights This link opens in a new window Tutkimustietoa, raportteja, uutisia ja tilastotietoa kansainvälisistä yrityksistä ja teollisuudenaloista. Sisältää yli 450 000 yrityksen tiedot. Current news, statistical data, and comprehensive reports of global companies and industries. Over 450,000 company profiles.
- This link opens in a new window
Google Scholar This link opens in a new window Googlen tuottama hakukone, joka hakee tietoja tieteellisistä ja akateemisista verkkotiedonlähteistä. Scholarissa esiintyy satunnaisesti yliopistosta riippumatonta ongelmaa. Google's search engine, which indexes data of scholarly literature online. There is an intermittent problem with Google Scholar giving an error message. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
IBFD Tax Research Platform This link opens in a new window General and specialized tax issues. Palvelussa käytössä seuraavat lehdet/In use following journals: Asia-Pacific Tax Bulletin, Bulletin for International Taxation, Derivatives & Financial Instruments, European Taxation, International Transfer Pricing Journal, International VAT Monitor, World Tax Journal.
- This link opens in a new window
NBER Working Papers This link opens in a new window Taloustieteen julkaisusarja.Publications series in economics.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 940 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta.Contains over 940 journals from 1999 in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Springer Nature Link This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Kotimaisia artikkeleita

Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat.Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita.Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista.Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Finlex oikeuskäytäntö kirjallisuudessa Oikeuskäytäntö kirjallisuudessa-kokoelma sisältää kotimaisia ja eurooppalaisia tuomioistuinratkaisuja koskevia viittauksia suomalaisesta oikeuskirjallisuudesta vuodesta 1926 lähtien.
Selma (Bibliographia Iuridica Fennica) Eduskunnan kirjaston kokoelmaluttelossa Selmassa on erillinen hakupalvelu Suomessa vuodesta 1982 alkaen julkaistuun oikeudelliseen aineistoon. Tämä Bibliographia Iuridica Fennica -aineisto sisältää Suomessa ilmestyneitä, suomalaisten kirjoittamia tai Suomea koskevia oikeustieteellisiä artikkeleita, kirjoja ja lehtiä. Selma-tietokannassa on suomalaisia oikeustieteellisiä kirjoja ja artikkeleita 1600-luvulta lähtien.

Finna

voit hakea kotimaisia tieteellisten lehtien, ammattilehtien, aikakauslehtien sekä kokoomateosten artikkeleita
kun olet kirjoittanut hakusanat perushakuun/tarkennettuun hakuun rajaa hakutuloksesta (vasemmalta) aineistotyypiksi artikkelit

Kotimaiset artikkeliviitteet (ent. Arto-tietokanta):

Arto on kotimaisten tieteellisten ja ammatillisten artikkelien viitetietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa elektronisena. Arton sisältöön voit tehdä hakuja kahden palvelun kautta: Finna.fi ja Arto-aineisto Kansalliskirjaston hakupalvelu (erillinen välilehti). Hakutulokset ovat palveluissa samat.
- Kotimaiset artikkeliviitteet löytyvät Kansalliskirjaston hakupalvelusta (erillinen välilehti)
- Arto-aineisto Finna.fi:ssä
Arton lehtilista

Journal.fi - kotimaiset tieteelliset lehdet verkossa

Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 120 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas

Tietokannat A-Z

Tietoa tutkimusmenetelmistä

SAGE Research Methods This link opens in a new window
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGEn metoditietokannasta löydät apuvälineitä ja aineistoa tutkimusmenetelmäsi määrittelyyn ja esim. kirjallisuuskatsauksen laatimiseen. Tutustu interaktiiviseen Method map -karttaan tai katso videoita menetelmien käytöstä käytännössä.

Lähteiden arviointi

Löytyneitä tiedonlähteitä on tarpeen arvioida ennen niiden käyttöä. Arvioinnissa selvitetään lähteiden luotettavuutta ja käyttökelpoisuutta eli mietitään, onko niissä esitetty tieto perusteltua ja paikkansa pitävää. Painetun ja elekronisten tiedonlähteiden luotettavuutta voidaan arvioida pitkälti samoilla kriteereillä. Tutustu kirjaston oppaan avulla lähteiden arviointiin.

Kirjaston tiedonhaun opas - arvioi lähteet

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Kauppa- ja taloustieteet: Artikkelit ja tietokannat