Kirjaston hakupalvelussa Andorissa on tekoälyavustaja, joka mahdollistaa tiedonhaun luonnollisella kielellä. Avustaja muuntaa kysymyksesi hakulausekkeeksi ja etsii viisi tiedontarpeeseesi parhaiten vastaavaa artikkelia tai muuta julkaisua. Näiden artikkeleiden tiivistelmien perusteella avustaja luo yhteenvedon, jossa on mukana viitteet käytettyihin lähteisiin.
Tekoälyavustaja hyödyntää generatiivista tekoälyä sekä järjestelmätoimittajamme laajaa, yli 5 miljardin tietueen CDI-aineistoindeksiä. Saat ominaisuuden käyttöön kirjautumalla sisään Andoriin ja valitsemalla ylävalikosta Tekoälyavustaja-ikonin.
Monet kirjaston hankkimat tietokannat tarjoavat tekoälyavustajan tai muita älykkäitä hakutoimintoja. Alle on koottu esimerkkejä palveluista, joissa voit hyödyntää tekoälyä tiedonhaun tukena.
Lisää kirjaston tarjoamia tietokantoja löydät Tietokannat A-Z -sivulta.
Digital Science Ltd:n tuottama tutkimustiedon tietokanta, joka sisältää tieteellisten artikkeleiden viittausverkoston lisäksi linkitettyä tietoa dataseteistä, tutkimuksen rahoituksesta, patenteista, kliinisistä kokeista ja yhteiskunnallisista julkaisuista. Omien hakujen tallentamista varten kannattaa tehdä käyttäjätili.
Monitieteinen e-kirjatietokanta, joka sisältää Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion -kokoelmat sekä yksittäin ostettuja e-kirjoja.
Palvelu kokoaa yhteen alaa ohjaavat lait ja määräykset, nimikkeistöt, yleiset laatuvaatimukset, ohjeet ja tuotetietoa. Tampereen korkeakouluyhteisön käytössä ovat seuraavat palvelut: RT-kortisto, LVI-kortisto, Ratu-kortisto, KH-kortisto, Ratu-kustannukset ja CO₂e (ent. Ratu-kustannuslaskenta) sekä InfraRYL-, MaaRYL-, TalotekniikkaRYL- ja KiinteistöRYL -palvelut , Infra-täsmäpakki sekä digikirja: Asuntoarkkitehtuurin käsikirja
Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin.
Laaja tilastoportaali, joka sisältää yli 1,5 miljoonaa tietoaineistoa yli 80 000 aiheesta. Portaali sisältää tilastoja, tutkimustietoa, markkinatietoa ja tietoa kulutuskäyttäytymisestä. Portaali kerää ja koostaa tilastotietoja yli 22 500 erilaisesta lähteestä ympäri maailmaa. Tilastot voi ladata itselleen jatkokäyttöön.