Skip to Main Content

Kasvatus: Artikkelit ja tietokannat

Keskeisiä tietokantoja

Voit hakea myös erikseen näistä tietokannoista, jotka sisältyvät Education Collection -tietokantaan

Kotimaiset lehdet

Finna

  • voit hakea kotimaisia tieteellisten lehtien, ammattilehtien, aikakauslehtien sekä kokoomateosten artikkeleita
  • kun olet kirjoittanut hakusanat perushakuun/tarkennettuun hakuun rajaa hakutuloksesta (vasemmalta) aineistotyypiksi artikkelit

Kotimaiset artikkeliviitteet (ent. Arto-tietokanta):

  • Arto on kotimaisten tieteellisten ja ammatillisten artikkelien viitetietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa elektronisena. Arton sisältöön voit tehdä hakuja kahden palvelun kautta: Finna.fi ja Arto-aineisto Kansalliskirjaston hakupalvelu (erillinen välilehti).  Hakutulokset ovat palveluissa samat.
  • Arton lehtilista

Journal.fi - kotimaiset tieteelliset lehdet verkossa

  • Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 120 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Lähialojen tietokantoja

Käytä aineistoja etänä

  • Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
  • Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
  • Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.
Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

puhelimen kuva

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Tietokannat A-Z

Tietoa tutkimusmenetelmistä

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Lähteiden arviointi

Löytyneitä tiedonlähteitä on tarpeen arvioida ennen niiden käyttöä. Arvioinnissa selvitetään lähteiden luotettavuutta ja käyttökelpoisuutta eli mietitään, onko niissä esitetty tieto perusteltua ja paikkansa pitävää. Painetun ja elekronisten tiedonlähteiden luotettavuutta voidaan arvioida pitkälti samoilla kriteereillä. Tutustu kirjaston oppaan avulla lähteiden arviointiin.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback