Tutustu myös - Kasvatus - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Hyödyllisiä linkkejä

Tilastoja

StatFin (Statistics Finland) This link opens in a new window Maksuton tietokanta, joka sisältää Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa suomen, ruotsin ja englannin kielellä. A trilingual (Finnish, Swedish and English) online service offering statistical information about Finland.
- This link opens in a new window
Statista This link opens in a new window Laaja tilastoportaali, joka sisältää yli 1,5 miljoonaa tietoaineistoa yli 80 000 aiheesta. Portaali sisältää tilastoja, tutkimustietoa, markkinatietoa ja tietoa kulutuskäyttäytymisestä. Portaali kerää ja koostaa tilastotietoja yli 22 500 erilaisesta lähteestä ympäri maailmaa. Tilastot voi ladata itselleen jatkokäyttöön. Statista webinar hub The statistics portal for market data, market research and market studies offers over 1.5 million statistics and facts on more than 80,000 topics drawn from over 22,500 different sources, including market researchers, trade organizations, scientific journals, and government databases. Statista also provides data on market forecasts, white paper studies, dossiers, industry reports and digital market outlooks. 
- This link opens in a new window
Vipunen This link opens in a new window Vipunen on opetushallinnon tilastopalvelu, jonka sisällöstä vastaavat yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Vipunen is the education administration's reporting portal. The Ministry of Education and Culture and the Finnish National Board of Education are jointly responsible for its content
- This link opens in a new window
Tilastot perustuvat Tilastokeskuksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen keräämiin tietoihin ja rekistereihin. Palvelusta löydät tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta, korkeakouluissa tehdystä tutkimuksesta sekä väestön koulutusrakenteesta ja opiskelijoiden sosioekonomisesta taustasta

Tilastokeskuksen tietokanta
Tilastokirjasto sijaitsee Helsingissä. Tilastokeskus Finna on tilastokirjaston painettujen ja sähköisten aineistojen hakupalvelu,
jossa voit selailla ja etsiä aineistoja:
– kirjaston kokoelmista
– Tilastokeskuksen kokoelmasta Doria-julkaisuarkistossa
Tilastokeskuksen sivut

Oikeudelliset verkkopalvelut

Finlex This link opens in a new window Oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton palvelu, joka koostuu yli kolmestakymmenestä tietokannasta. Palvelun kokonaisuudet ovat lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.A public and free service of legal material owned by the Ministry of Justice that consists of over thirty databases. The service includes legislation, case law, government bills, government regulations and treaties.
- This link opens in a new window
Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat.Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita.Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista.Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Suomen Laki -hakupalvelu This link opens in a new window Juridisen tiedon hakupalvelu, joka sisältää Suomen voimassa olevan lainsäädännön, EU-säädöksiä, esityöt, oikeuskäytännöt sekä e-kirjoja.  Suomen Laki includes the current legislation, the essential European Union legislation, government bills, judicial practice and e-books.
- This link opens in a new window
EUR-Lex This link opens in a new window EUR-Lex tietokanta sisältää kokotekstinä Euroopan unionin virallisen lehden ja mm. perussopimukset, lainsäädännön, oikeuskäytännön sekä lainsäädännön valmisteluasiakirjoja. Eur-Lex database covers the legal information on European Union: official journal, treaties, legislation, legislation in preparation, case-law, parliamentary questions, documents of public interest, preparation of enlargement.
Nexis Uni This link opens in a new window Käyttämällä palvelua hyväksyt LexisNexis/Nexis Uni tietosuojalausekkeen. LexisNexis edellyttää kirjaston laittavan esille tietosuojalausekkeen. Tietokanta sisältää uutisia, lakitietoa, yritys-, toimiala- ja liike-elämätietoa sekä henkilötietoja ympäri maailmanBy using LexisNexis you accept their GPDR, please see: LexisNexis/Nexis Uni GDPR principle LexisNexis requires library to present their GDPR principle. Database includes full text documents in news, legal and business information.
- This link opens in a new window
Alma Insights Verkkokirjahylly This link opens in a new window Kotimaisia e-kirjoja taloushallinnon, verotuksen, esimiestyön tai juridiikan aloilta. Osassa kirjoista on äänikirjatoiminnallisuus. Verkkokirjahylly sisältää Päivittyvät hakuteokset -hyllykokonaisuudessa. Muut kirjat eivät päivity. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

How to cite in APA (American Psychological Association) format

Painettu ohje
- Publication manual of the American Psychological Association
APA Style Blog
- Reference Examples
APA suomeksi : Psykologia lehden ohjeet
APA 7th

Kirjaston tiedonhankintataitojen opetuksen oppimateriaalit

Kirjaston tarjoaa lähi- ja etäopetuksia sekä itsenäisesti suoritettavia verkkokursseja. Linkit Moodle -alueisiin

Syksy 2024 opetuksen kalvot (pdf)

Kasvatus: Tutustu myös

Hyödyllisiä linkkejä

Tilastoja

Oikeudelliset verkkopalvelut

How to cite in APA (American Psychological Association) format

Kirjaston tiedonhankintataitojen opetuksen oppimateriaalit