Artikkelit ja tietokannat - Yhteiskuntatieteet - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Keskeisiä tietokantoja

Social Science Premium Collection (ProQuest) This link opens in a new window Sisältää sosiaalitieteiden, politiikan tutkimuksen, kasvatustieteiden, kielitieteiden, informaatiotutkimuksen ja kriminologian viite- ja kokotekstitietokantoja. Provides access to reference- and full-text databases covering the international literature in the social sciences, including politics, sociology, social services, anthropology, criminology, information studies, linguistics and education
- This link opens in a new window
Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta. EBSCO Mobile App - start guide The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
Sociology Source Ultimate (Ebsco) This link opens in a new window Kokotekstilehtiä sosiologian alalta. Aihealueina on mm. sukupuoli-identiteetti, avioliitto ja perhe, väestötiede, poliittinen sosiologia, uskonto, ja sosiaaliantropologia. Fulltexts covering the field of sociology. Topics range from gender identity, marriage and family, to demographics, political sociology, religion and socio-cultural anthropology.
- This link opens in a new window

Nämä alla olevat tietokannat sisältyvät Social Science Premium Collectioniin, mutta ovat myös erikseen käytettävissä:

Applied Social Sciences Index and Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Viitteitä ja tiivistelmiä terveyden, sosiaalityön, psykologian, sosiologian, talouden, politiikan rotusyrjinnän ja koulutuksen aloilta. The Reference database covers health, social services, economics, politics, race relations and education.
- This link opens in a new window
International Bibliography of the Social Sciences (ProQuest) This link opens in a new window The International Bibliography of the Social Sciences (IBSS) includes over 3 million bibliographic references to journal articles and to books, reviews and selected chapters dating back to 1951. It is unique in its broad coverage of international material and incorporates over 100 languages and countries. It provides cross-disciplinary coverage across the social sciences, focused on four primary subject areas: anthropology, economics, political science and sociology.
- This link opens in a new window
Sociological Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Sosiologian, sosiaalipolitiikan ja muiden yhteiskuntatieteiden kansainvälinen viitetietokanta. Sisältää lehtiartikkeliviitteiden lisäksi viitteitä konferenssijulkaisuihin. Sociological Abstracts abstracts and indexes the international literature in sociology and related disciplines in the social and behavioral sciences.
- This link opens in a new window

Kotimaiset artikkelit

Arto on kotimaisten tieteellisten ja ammatillisten artikkelien viitetietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa elektronisena. Arton sisältöön voit tehdä hakuja kahden palvelun kautta: Finna.fi ja Arto-aineisto Kansalliskirjaston hakupalvelu (erillinen välilehti). Hakutulokset ovat palveluissa samat.

Usein artikkeleista on saatavilla vain viitetieto. Kun näin on katso Andorista onko painettu versio lehdestä saatavilla kirjastosta.

ARTO This link opens in a new window Artikkeliviitteitä n. 400 jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä kaikilta tiedon alueilta ja tieteellisyyden asteilta. Myös linkkejä artikkeleiden kokoteksteihin. Multidisciplinary. 1990-, references from ca. 400 Finnish journals.
Finna This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Voit rajata tulokset pelkästään artikkeleihin tuloslistan vasemmasta reunasta.

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Monitieteisiä tietokantoja

JSTOR This link opens in a new window JSTOR on yli 500 lehden kokotekstitietokanta alkaen ensimmäisestä lehtivuosikerrasta. Aihealueet kattavat laajalti yhteiskuntatieteitä, humanistisia tieteitä, liiketaloutta ja taloutta. JSTORissa ei ole uusimpia lehtiartikkeleita: julkaisurajoitukset (embargo) ovat tavallisesti 1-5 vuoden mittaisia. Tilaus sisältää seuraavat kokoelmat: Arts & Sciences Collections I-IV ja Business Collection JSTOR is a fulltext database in the fields of social sciences, arts and business. The database includes over 500 journals in fulltext from the first volume, but the latest volumes are not included. Subscription includes following collections: Arts & Sciences Collections I-IV and Business Collection
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 940 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Contains over 940 journals from 1999 in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
SpringerLink This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
Taylor & Francis Online This link opens in a new window Monitieteinen Taylor & Francis Library (SSH+S&T) sisältää n. 2000 e-lehteä. Lehdet ovat saatavilla vuodesta 1997 lähtien. The multidisciplinary Taylor & Francis Library (SSH+S&T) contains about 2000 e-journals. Journals are available since 1997.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window

Monitieteisiä, laajasti tiedonhaussa käytettyjä tietokantoja

Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, economy, architecture. Web of Science Core Collection -databases: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts and Humanities Citation Index 1975- and Conference Proceedings Citation Index- Science, Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities 1990-, 24 million references. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin. Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window

Psykologian tietokanta

PsycInfo (Ovid) This link opens in a new window American Psychiatric Association -järjestön ylläpitämä kansainvälinen psykologian ja sen lähialojen viitetietokanta. Viitteitä vuodesta 1806 alkaen. PsycInfo is maintained by American Psychiatric Association, and it provides access to international literature in psychology and related disciplines. PsycInfo database features coverage beginning from 1806.
- This link opens in a new window

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas

Tietokannat A-Z

Tietoa tutkimusmenetelmistä

SAGE Research Methods This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGEn metoditietokannasta löydät apuvälineitä ja aineistoa tutkimusmenetelmäsi määrittelyyn ja esim. kirjallisuuskatsauksen laatimiseen. Tutustu interaktiiviseen Method map -karttaan tai katso videoita menetelmien käytöstä käytännössä.

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Yhteiskuntatieteet: Artikkelit ja tietokannat