Tutustu myös - Yhteiskuntatieteet - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Oikeudelliset verkkopalvelut

Finlex This link opens in a new window Oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton palvelu, joka koostuu yli kolmestakymmenestä tietokannasta. Palvelun kokonaisuudet ovat lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.A public and free service of legal material owned by the Ministry of Justice that consists of over thirty databases. The service includes legislation, case law, government bills, government regulations and treaties.
- This link opens in a new window
Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat.Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita.Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista.Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Suomen Laki -hakupalvelu This link opens in a new window Juridisen tiedon hakupalvelu, joka sisältää Suomen voimassa olevan lainsäädännön, EU-säädöksiä, esityöt, oikeuskäytännöt sekä e-kirjoja.  Suomen Laki includes the current legislation, the essential European Union legislation, government bills, judicial practice and e-books.
- This link opens in a new window
EUR-Lex This link opens in a new window EUR-Lex tietokanta sisältää kokotekstinä Euroopan unionin virallisen lehden ja mm. perussopimukset, lainsäädännön, oikeuskäytännön sekä lainsäädännön valmisteluasiakirjoja. Eur-Lex database covers the legal information on European Union: official journal, treaties, legislation, legislation in preparation, case-law, parliamentary questions, documents of public interest, preparation of enlargement.
Nexis Uni This link opens in a new window Käyttämällä palvelua hyväksyt LexisNexis/Nexis Uni tietosuojalausekkeen. LexisNexis edellyttää kirjaston laittavan esille tietosuojalausekkeen. Tietokanta sisältää uutisia, lakitietoa, yritys-, toimiala- ja liike-elämätietoa sekä henkilötietoja ympäri maailmanBy using LexisNexis you accept their GPDR, please see: LexisNexis/Nexis Uni GDPR principle LexisNexis requires library to present their GDPR principle. Database includes full text documents in news, legal and business information.
- This link opens in a new window
Alma Insights Verkkokirjahylly This link opens in a new window Kotimaisia e-kirjoja taloushallinnon, verotuksen, esimiestyön tai juridiikan aloilta. Osassa kirjoista on äänikirjatoiminnallisuus. Verkkokirjahylly sisältää Päivittyvät hakuteokset -hyllykokonaisuudessa. Muut kirjat eivät päivity. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Muita lähteitä

Eduskunnan kirjaston lakihankkeiden tietopaketit - LATI Eduskunnan kirjaston asiantuntijat laativat keskeisistä lainsäädäntöhankkeista tietopaketteja, joihin kerätään aineistoa sekä eduskuntakäsittelyä edeltävältä ajalta että eduskuntakäsittelystä. Tietopaketteihin sisällytetään myös hankkeita koskevaa uutisointia, oikeusvertailevaa aineistoa, kirjallisuutta sekä tutkimusaineistoa.
Julkari - STMn hallinnonalan julkaisuarkisto Julkari on Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan tutkimuslaitosten yhteinen, avoin julkaisuarkisto. Moni julkaisu on saatavilla pdf-tiedostona. Huom: Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja kannattaa etsiä Valto-rekisteristä.
Kuntaliiton tilastot ja julkaisut Kuntaliitto tarjoaa kuntakohtaisia ja alueluokittaisia tietopalveluja. Suurimmaksi osaksi tilastot ovat tilastoviranomaisten tuottamia. Kuntaliitto tuottaa ajantasaselvityksiä ja vuositilastoja muun muassa kuntien luottamushenkilöistä ja toimielimistä.
Valto - valtioneuvoston julkaisuarkisto Valto on valtioneuvoston yhteinen julkaisuarkisto. Se sisältää ministeriöiden julkaisusarjoissa ilmestyvät julkaisut pdf:nä vuoden 2016 alusta alkaen sekä osittain myös vanhempia julkaisuja.
BASE - Bielefeld Academic search engine BASE is one of the world's most voluminous search engines especially for academic web resources. BASE provides more than 100 million documents from more than 5,000 sources. You can access the full texts of about 60% of the indexed documents for free (Open Access). BASE is operated by Bielefeld University Library

Tutkimusaineiston hallintaa

Opiskelijan aineistonhallinnan ohjeet

Tasa-arvotiedon keskus

Tasa-arvotiedon keskus
THL:ssa toimiva Tasa-arvotiedon keskus on valtakunnallinen tietopalvelu, joka tarjoaa sukupuolten tasa-arvosta ajantasaista ja tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Tilastot

Tutustu Tilastokeskuksen informatiivisiin oppaisiin:

Muita tilastoja

Eurostat : Euroopan unionin tilastosivusto
Tilastokeskuksen linkkilista kansainvälisistä tilastoista
Tullin tilastot
Suomen tilastollinen vuosikirja
Unescon tilastot

Yhteiskuntatieteet: Tutustu myös

Oikeudelliset verkkopalvelut

Muita lähteitä

Tutkimusaineiston hallintaa

Tasa-arvotiedon keskus

Tilastot