Skip to Main Content

Opettajan palvelut: Opettaja tutkijana

Opettajana ja tutkijana

Tiedekorkeakoulussa opettajat ovat myös tutkijoita. Kirjasto tukee palveluillaan ja resursseillaan sekä opettajuutta että tutkijuutta.

Lisää tutkijuudesta korkeakouluyhteisössämme: Teaching and learning centre (TLC)

Muumi-muki ja muistikirja pöydällä, läppäri näkyy taustalla.Nainen kokoaa seinälle kollaasia erilaisista metallisista rattaista ja työkaluista.

Kuva: Essi Kannelkoski / TAMK                                                              Kuva: Mika Kanerva

Löydä tietoa ja konkreettisia ohjeita kirjaston oppaista

Datapalvelu

Datapalvelu on kirjaston koordinoima asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa palveluita ja työvälineitä tutkimusdatan hallintaan Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnalle ja opiskelijoille. Datapalveluun kuuluu kirjaston asiantuntijoiden lisäksi tutkimuksen IT:n, tutkimuspalveluiden, tietoturvan, tietosuojan sekä Tietoarkiston asiantuntijoita.

Ota yhteyttä: researchdata@tuni.fi

Tutkimustietojärjestelmä TUNICRIS

Tutkimustietojärjestelmässä ylläpidetään Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) julkaisu- ja asiantuntijatietoja sekä muita tutkimukseen liittyviä tietoja.

Julkinen portaali

Sisäinen käyttöliittymä (kirjautuminen TUNI-tunnuksella) 

Lisää TUNICRISin käytöstä ja toiminnasta Tutkijan oppaasta vastuulliseen ja avoimeen tieteeseen

TAMK:in julkaisutoiminta

TAMKin henkilökunnan kirjoittamien julkaisujen tiedot kerätään kansalliseen Justus-palveluun. Julkaisutiedot ovat selattavissa JUULI-julkaisutietoportaalissa.

Pysy ajassa kiinni: Tutkimusuutisia

Oletettavasti eri maista saapuneet kansainväliset tutkijat tai opiskelijat keskustelevat seisten epämuodollisesti rivissä.

Kuva: Jonne Renvall, Tampereen yliopisto

Tietoa tutkimusmenetelmistä

Tutkijatunnisteet ja -profiilit

Tutkijatunnisteiden- ja profiilien tarkoitus on koota kaikki tutkijan julkaisut ja muu tieteellinen toiminta oikean henkilön alle.

  • Osa profiileista muodostuu itsestään, esim. organisaation jäsenyyden perusteella mm. TUNICRIS. Katso lisää tämän oppaan TUNICRIS-sivuilta.
  • Osa taas muodostuu kun tutkijan julkaisuja indeksoidaan viittaustietokantaan (Scopus ja Web of Science). Näin muodostuvat mm. Scopus Author ID ja Web of Science Researcher Profile.
  • Osa tunnisteita/profiileista pitää itse luoda mm. ORCID, Tiedejatutkimus.fi ja Google Scholar.

Tutkijaprofiilin avulla parannetaan tieteellisen työn arviointia ja seurantaa, koska julkaisujen löytyvyys ja artikkelien saamien viittausten seuraaminen helpottuu. Moneen profiiliin voi kerätä myös muita tietoja omasta urastaan.

Katso tarkemmat esittelyt ja ohjeet tutkijatunnisteista ja -profiileista Tutkijan oppaasta vastuulliseen ja avoimeen tieteeseen

Kyselysovellukset

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback