Skip to Main Content

Opettajan palvelut: Kehity opettajana

Pedagoginen johtaminen

Pedagoginen johtaminen on yksi strateginen kehittämiskohde Tampereen korkeakouluyhteisössä, ja kirjasto tukee tätä tavoitetta hankkimalla pedagogista johtamista koskevaa kirjallisuutta. Pedagoginen johtaminen kattaa laajasti kaiken opetukseen ja oppimiseen ja niiden kehittämiseen liittyvän johtamisen. 

Painetut aineistot

Kirjastosta löydät opettajuutta tukevia painettuja lehtijulkaisuja, kuten Yliopisto-lehden (lehti Andorissa Hervannassa ja Linnassa) ja Psykologia-lehden ( painettu lehti tulee Arvo, Linna, Hervanta, TAMK pääkampus, e-lehden viive 18 kk).

Voit hakea Andor-tietokannassa mm. tekijän nimellä, kirjan nimellä tai aihesanojen mukaan.

Perushaussa voit yhdistää sanoja hakuoperaattoreilla (AND ja OR). Pelkkä välilyönti vastaa AND-operaattoria. Voit käyttää tähti-katkaisumerkkiä *. Esimerkiksi opet* löytää hakee kaiken opet-alkuisen, eli mm. opetus, opettaja, opettajuus, opetuksen jne. Etenkin suomenkielistä aineistoa haettaessa hakusanan katkaisu kannattaa, koska kiinteitä taivutusmuotoja on useita. Andorissa on automaattinen englanninkielisten sanojen taivutus, joten englanninkielisiä sanoja ei ole välttämätöntä katkaista.

kuvituskuva-kirjoittamisoppaita

Kotimaiset artikkelit

Kotimaisten artikkelien viitetietoja löydät Kansalliskirjaston ylläpitämästä Finna-palvelusta, joko ns. perus-Finnan puolelta tai Kansallisbibliografian Finnan puolelta. Finnasta löytyvien artikkeliviitteiden tyyppi vaihtelee yleislehdestä tieteelliseen. Tarvitset lisäksi Andor-hakupalvelua, jotta voit tarkistaa lehtien saatavuuksia.

Artikkeleiden hakuohje Perus-Finnan haussa: Kirjoita hakusanasi ja rajaa haun jälkeen vasemmalta valikosta Aineistotyyppi "lehti/artikkeli". Halutessasi voit rajata myös "verkossa saatavilla". Tällöin saat suoraan verkossa avautuvia avoimia julkaisuja. Lehden nimen avulla voit tarkistaa Andorista lehden saatavuuden painettuna tai e-muotoisena.

Artikkeleiden hakuohje Kansalliskirjaston Finnan puolella. Valitse välilehti "kotimaiset artikkelit". Kirjoita hakusanasi. Halutessasi voit rajata myös "verkossa saatavilla". Tällöin saat suoraan verkossa avautuvia julkaisuja.

Artikkeleiden saatavuus Finnasta löytyvien viitetietojen perusteella

Oletko löytänyt mielenkiintoisen viitteen Finnasta, muttet saa artikkelia auki? Voit ottaa itsellesi ylös haluamasi lehden nimen ja siirtyä Andorin lehtihakuun tarkistamaan, onko lehti saatavilla painettuna tai onko e-lehteen ostettu Tampereen korkeakouluyhteisön lisenssi. Finna ei suoraan kerro tätä tietoa.

Elektroniset aineistot

Tampereen yliopiston kirjastoon hankitut monitieteiset ja alakohtaiset aineistot löydät helpoiten alakohtaisista oppaista. Alakohtaisista oppaista löydät kattavasti omaan opetus- ja tutkimusalaasi sopivat aineistot.

Jos etsit opetuksen kehittämiseen liittyvää tutkimusta, monista aineistoista löytyy kasvatukseen ja koulutukseen liittyviä vertaisarvioituja artikkeleita, tieteellisiä lehtiä sekä e-kirjoja.

Seuraavat tietokannat tarjoavat laajasti opettajuuteen ja opetuksen kehittämiseen liittyviä englanninkielisiä aineistoja:

Muita opettajan työkaluja

Meiltä löytyy runsaasti myös sanakirjoja, hakuteoksia ja tutkimusmenetelmäoppaita.

Alakohtaisista oppaista sanakirjat-välilehdeltä löytyy lisää eri tutkimusalojen ja tieteenalojen hakuteoksia, sanakirjoja, termipankkeja.

Hyllyluokat kirjastossa

Kasvatukseen liittyviä hyllyluokkia Hervannan toimipisteessä:

    p37 Opetus

Kasvatustieteen hyllyluokkia Linnan toimipisteessä:

    380 Kasvatus. Koulutus
    380.5 Kasvatus : sarjajulkaisut
    381 Kasvatustiede
    382 Didaktiikka
    383 Koululaitos. Varhaiskasvatus. Ammattikasvatus
    384 Ylin opetus. Korkeakouluhallinto. Tiede
    384 ACTA Korkeakoulujen yleiset sarjat
    385 Aikuiskasvatus
    387 Nuorisokasvatus
    388 Opiskelutaidot. Viestintä
    389 Kasvatuksen historia

Kasvatusalan hyllyluokkia TAMKin pääkampuksen toimipisteessä:

    38 Kasvatus. Opetus. Kasvatustiede
    38.1 Perhe- ja kotikasvatus
    38.2 Opetusoppi
    38.3 Opiskelutekniikka
    38.4 Yliopistot. Korkeakoulut
    38.5 Koululaitos
    38.55 Erityisopetus. Erityiskasvatus. Erityiskoulut
    38.6 Aikuiskoulutus. Vapaa sivistystyö

Opetuksen kehittäminen

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback