Skip to Main Content

Andor-opas: Etäkäyttö

Sanapilvi e-aineistoista

E-aineistojen etäkäyttö

Etäkäytössä kirjautuminen uuteen hakupalveluun Tuni-tunnuksella. E-aineistojen etäkäyttö ei toimi kirjastokortilla.  Voit etsiä aineistoja myös kirjautumatta Andor-palveluun, mutta etänä tuloslistasta siirtyessäsi e-aineistoon palvelu kysyy tuni-tunnusta.

Ilmoita ongelmista kirjastoon Andorin palautteella tai  sähköpostilla.

Etäkäyttöongelmissa kannattaa hakua kokeilla toisella selaimella.

Tietokannat A-Z

Kirjautuminen ja etäkäyttö

Andoriin kirjautuminen

  • Jos olet Tampereen yliopiston tai TAMKin opiskelija tai henkilökuntaa, kirjaudu sisään tuni-tunnuksella. Samalla kirjautumisella saat käyttöön sekä e-aineistot etänä että pääset tarkastelemaan lainatietojasi. Jos olet kieltänyt tietojesi luovutuksen opiskelija-/henkilökuntarekisteristä, joudut ottamaan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun tietojesi lisäämiseksi.
  • Muut asiakkaat kirjautuvat joko kirjaston rekisteriin ilmoittamallaan sähköpostiosoitteella tai kirjastokortilla. Kirjastokortilla kirjauduttaessa mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai salasanasi on nollattu, kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, niin sinut ohjataan asettamaan uusi salasana (vähintään 8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita). Mikäli unohdat salasanasi, niin ota yhteyttä kirjastoon ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.
  • Taysin henkilökunta voi käyttää e-aineistoja Taysin verkossa ja Taysin vakioimilla kannettavilla VPN-yhteydellä. Lisätietoja e-aineistojen käytöstä löydät Sairaalaportaalista.

PIN-koodi (lainausautomaattia varten)

  • Nelinumeroista PIN-koodia käytetään vain lainausautomaateilla lainattaessa.
  • Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia tai olet unohtanut sen, niin uuden PIN-koodin voi asettaa Andorin kautta kirjautumalla sisään, valitsemalla kirjastokortti, Omat  tiedot ja sieltä valitsemalla Päivitä salasana/pin-koodi.
  • Vaihtoehtoisesti PIN-koodin voi asettaa/vaihtaa ottamalla yhteyttä kirjastoon tai käymällä kirjaston asiakaspalvelupisteessä.

Andorin etäkäyttö
Voit tehdä Andorissa hakuja kirjautumattakin. Tuloslistalta siirtyessäsi rajattuun e-aineistoon sinulta kuitenkin kysytään tuni-tunnus, ennen kuin pääset palveluntarjoajan sivulle aineistoon käsiksi. Andoriin kirjautuminen on toki suositeltavaa, koska tällöin saat kattavammat tulokset hakuihin ja muut Andorin asiakastoiminnot käyttöösi ja lisäksi voit tallentaa e-aineistoja Andorissa omiin suosikkeihin. Tällöin ei myöskään kysytä kirjautumista enää aineistoon siirryttäessä.

Tietokantojen etäkäyttö

Jos etsit yksittäistä tietokantaa, voit edetä A - Z -tietokantalistan kautta (linkki kirjaston opassivulla tai Andorin yläreunassa) tai alakohtaisten oppaiden tietokantalinkkien kautta. Joissain tilanteissa selain muistaa jos olet jo kirjautunut Andoriin. Tietokantoihin ei kuitenkaan kannata edetä ns. googlaamalla, sillä silloin ei saa lisenssialaista aineistoa näkyviin.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback