Skip to Main Content

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: E-aineistot ja tiedonhaku

Taysin henkilökunnalle

Andor - Tampereen yliopiston kirjaston hakupalvelu

Hae Andor-hakupalvelusta

Käytä e-aineistoja

Tampereen yliopiston kirjaston elektroniset aineistot ja tietokannat ovat käytössä Tampereen yliopistollisen sairaalan, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun verkkoon kuuluvilla koneilla. Taysin henkilöstö pääsee yliopiston kirjaston materiaaleihin Tays Keskussairaalan, Tays Sastamalan, Tays Valkeakosken, Tays Pitkäniemen ja Tays Hatanpään sairaalakampuksilta. Perusterveydenhuollon yksiköistä materiaaliin ei pääse.

E-aineistojen etäkäyttö onnistuu Taysin vakioimilla kannettavilla tietokoneilla VPN-yhteydellä, erillisiä etäkäyttötunnuksia ei enää myönnetä. Jos sinulla on Tampereen korkeakouluyhteisön Tuni-tunnus, pääset kirjautumaan e-aineistoihin Andor-hakupalvelun ja tietokantalistan kautta.

Huomaathan, että Tampereen yliopiston kirjaston Terveysportti-lisenssi ei kata Taysia. Taysilla on oma Terveysportti-lisenssi. Voit käyttää yliopiston lisensoimaa Terveysporttia Tuni-tunniksilla, lue lisää e-aineisto-oppaasta.

Oppaita tiedonhakuun

Etkö löydä tarvitsemaasi aineistoa?

E-aineisto-opas | E-resource guide

Lääketieteen keskeisiä tietokantoja

Medline on lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen kirjallisuusviitetietokanta. Medline on tarjolla Ovidin ja PubMedin käyttöliittymissä.

Cochrane Libraryyn on koottu kansainvälisen Cochrane-verkoston asiantuntijoiden tekemät systemaattiset katsaukset (Cochrane Database of Systematic Reviews), ja tietoja kliinisten kokeitten tuloksia raportoivista kansainvälisistä artikkeleista (Cochrane Central Register of Controlled Trials).

Complete Anatomy ja Visibly Body -palvelut ovat käytettävissä mobiilisovelluksina, Visibly Bodya voit käyttää myös tietokoneella. Latausohjeet löydät e-aineisto-oppaasta:

DynaMed Plus on laaja erikoisalakohtainen, näyttöön perustuva tietokanta kliinisen päätöksenteon tueksi. Se sisältää kustakin aiheesta tiiviin yleiskatsaus- ja suosituskappaleen (Overview and Recommendations) sekä tiivistelmät systemaattisten katsausten ja laadukkaiden alkuperäisartikkeleiden tuloksista.

Kun tarvitset tietoa käynnissä olevista kliinisistä kokeista tai systemaattisista katsauksista, ovat rekisterit hyödyllisiä lähteitä.

Epistemonikoksesta löydät julkaistuja systemaattisia katsauksia. Sisältö on haravoitu useasta lähteestä, mukaan lukien Medlinestä.

Alta löydät linkit suomalaisiin, ruotsalaisiin ja englantilaisiin hoitosuosituksiin.

Terveystieteiden keskeisiä tietokantoja

Medic-ohjeita:

Ohjeita:

Finna soveltuu hyvin erityisesti TAMKin oppiaineisiin.

Medline on lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen kirjallisuusviitetietokanta. Medline on tarjolla Ebscohostin, Ovidin ja Pubmedin käyttöliittymissä.

Ohjeita:

Ohjeita:

Alta löydät linkit suomalaisiin, ruotsalaisiin ja englantilaisiin hoitosuosituksiin.

Katso myös

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback