Tampereen yliopiston kirjaston elektroniset aineistot ja tietokannat ovat käytössä Tampereen yliopistollisen sairaalan, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun verkkoon kuuluvilla koneilla. Taysin henkilöstö pääsee yliopiston kirjaston materiaaleihin Tays Keskussairaalan, Tays Sastamalan, Tays Valkeakosken, Tays Pitkäniemen ja Tays Hatanpään sairaalakampuksilta. Perusterveydenhuollon yksiköistä materiaaliin ei pääse.
E-aineistojen etäkäyttö onnistuu Taysin vakioimilla kannettavilla tietokoneilla VPN-yhteydellä, erillisiä etäkäyttötunnuksia ei enää myönnetä. Jos sinulla on Tampereen korkeakouluyhteisön Tuni-tunnus, pääset kirjautumaan e-aineistoihin Andor-hakupalvelun ja tietokantalistan kautta.
Huomaathan, että Tampereen yliopiston kirjaston Terveysportti-lisenssi ei kata Taysia. Taysilla on oma Terveysportti-lisenssi. Voit käyttää yliopiston lisensoimaa Terveysporttia Tuni-tunniksilla, lue lisää e-aineisto-oppaasta.
Medline on lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen kirjallisuusviitetietokanta. Medline on tarjolla EBSCOn, Ovidin ja PubMedin käyttöliittymissä.
Cochrane Libraryyn on koottu kansainvälisen Cochrane-verkoston asiantuntijoiden tekemät systemaattiset katsaukset (Cochrane Database of Systematic Reviews), ja tietoja kliinisten kokeitten tuloksia raportoivista kansainvälisistä artikkeleista (Cochrane Central Register of Controlled Trials).
Complete Anatomy ja Visibly Body -palvelut ovat käytettävissä mobiilisovelluksina, Visibly Bodya voit käyttää myös tietokoneella. Latausohjeet löydät e-aineisto-oppaasta:
Anatomian opetuksen ja oppimisen tueksi kehitetty mobiilisovellus.
A mobile application developed to support teaching and learning of anatomy.
DynaMed Plus on laaja erikoisalakohtainen, näyttöön perustuva tietokanta kliinisen päätöksenteon tueksi. Se sisältää kustakin aiheesta tiiviin yleiskatsaus- ja suosituskappaleen (Overview and Recommendations) sekä tiivistelmät systemaattisten katsausten ja laadukkaiden alkuperäisartikkeleiden tuloksista.
Kun tarvitset tietoa käynnissä olevista kliinisistä kokeista tai systemaattisista katsauksista, ovat rekisterit hyödyllisiä lähteitä.
Epistemonikoksesta löydät julkaistuja systemaattisia katsauksia. Sisältö on haravoitu useasta lähteestä, mukaan lukien Medlinestä.
Alta löydät linkit suomalaisiin, ruotsalaisiin ja englantilaisiin hoitosuosituksiin.
Medic-ohjeita:
Ohjeita:
Finna soveltuu hyvin erityisesti TAMKin oppiaineisiin.
Medline on lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen kirjallisuusviitetietokanta. Medline on tarjolla Ebscohostin, Ovidin ja Pubmedin käyttöliittymissä.
Ohjeita:
Cinahl-ohjeita:
Ohjeita:
Alta löydät linkit suomalaisiin, ruotsalaisiin ja englantilaisiin hoitosuosituksiin.