Skip to Main Content

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: Etusivu

Taysin henkilökunnalle

Tervetuloa Sairaalaportaaliin

Sairaalaportaali on Taysin henkilöstölle räätälöity Tampereen yliopiston kirjaston palvelusivusto. Pirhan muu henkilökunta voi hyödyntää lukuisia muita palveluitamme, kuten avoimia tietokantoja, e-lehtiä ja e-kirjoja, e-aineistoja paikalliskäytössä kirjaston toimipisteissä sekä painettuja aineistoja.

Haku Andorista

Hae Andor-hakupalvelusta

TUNICRIS-tutkimustietojärjestelmä

Usein kysyttyä kirjastoaineistoista

Ovatko Tampereen yliopiston kirjaston aineistot kaikkien pirhalaisten käytössä?
Eivät. Tampereen yliopiston kirjaston e-aineistot on lisensoitu ainoastaan korkeakouluyhteisön jäsenille sekä Tampereen yliopistolliselle sairaalalle tutkimus- ja opetuskäyttöön. E-aineistot eivät siis ole kaikkien pirhalaisten käytössä, vaan ne on rajattu vain Taysin verkkoympäristöön. 

Painetut aineistot eri toimipisteissä ovat vapaasti kaikkien lainattavissa. Samoin avoimia verkkoaineistoja on tarjolla yhä enemmän. Niitä voi etsiä esimerkiksi kirjaston Andor-hakupalvelusta tekemällä haun ja rajaamalla tulokset vain avoimiin aineistoihin Open Access -valinnalla. Lue lisää kirjaston verkkosivuilta.

Mistä pääsen Tampereen yliopiston kirjaston e-aineistoihin?

Tampereen yliopiston kirjaston elektroniset aineistot ja tietokannat ovat käytössä Tampereen yliopistollisen sairaalan, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun verkkoon kuuluvilla koneilla. Taysin henkilöstö pääsee yliopiston kirjaston materiaaleihin Tays Keskussairaalan, Tays Sastamalan, Tays Valkeakosken, Tays Pitkäniemen ja Tays Hatanpään sairaalakampuksilta sekä etänä omalta työkoneelta VPN-yhteyden kautta. Perusterveydenhuollon yksiköistä materiaaliin ei pääse. E-aineistoja voi käyttää myös kirjaston toimipisteiden asiakaskoneilla.

Mistä saan tunnukset Tampereen yliopiston kirjastoon?
Tampereen yliopiston kirjaston e-aineistoihin ei myönnetä erillisiä käyttöoikeuksia. E-aineistot ovat käytettävissä Taysin verkkoympäristössä olevilla koneilla sekä Taysin vakioiduilla kannettavilla tietokoneilla etänä VPN-yhteydellä. 

Pääsenkö yliopiston Tuni-tunnuksilla e-aineistoihin?
Kyllä. Jos sinulla on voimassa oleva Tuni-tunnus, pääset kirjautumaan kirjaston e-aineistoihin Andor-hakupalvelun ja tietokantalistan kautta.

Miten e-aineistojen sisältöön voi vaikuttaa?
Kirjasto ottaa mielellään vastaan ehdotuksia kokoelmien kehittämiseksi. E-aineistojen sisältöön voi vaikuttaa hankintaehdotuslomakkeella

Kehittämisehdotuksia sekä muuta palautetta e-aineistoista voi myös laittaa osoitteeseen: hankinta.kirjasto@tuni.fi  

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback