Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: Etusivu

Tervetuloa Sairaalaportaaliin

Sairaalaportaali on Taysin henkilöstölle räätälöity Tampereen yliopiston kirjaston verkkosivujen sisarsivu.

Lähikirjastosi on Kaupin kampuksella, Arvo-rakennuksessa sijaitseva toimipiste. Jos tarvitset apua tiedonhankinnan ongelmissa tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai palautetta annettavana, ota meihin yhteyttä.

Ajankohtaista

Kirjaston tilojen aukiolot ja asiakaspalvelun palveluajat laajenivat 

Arvo-toimipisteen aukioloajat 

Kirjaston tilat avoinna ma-pe klo 8-19 kulkukortilla. Taysin henkilökunta saa väliaikaisen kulkukortin Arvo-rakennuksen infosta, pääovien läheisyydestä. Infon puhelinnumero on 050 318 7008.

Asiakaspalvelu avoinna klo 10-16, puhelinnumero 040 190 4236.


TUNICRIS -tutkimustietojärjestelmä on otettu yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sisäiseen käyttöön
Tutustu TUNICRIS-oppaaseen


Tervetuloa Visible Body -etäkoulutuksiin to 22.10 ja pe 23.10. klo 13-14

Visible Body -palvelut ovat interaktiivisia 3D-anatomiatietokantoja ja oppimistyökaluja. Koulutuksia on kaksi, joista ensimmäisessä koulutuksessa käydään läpi Human Anatomy Atlas ja Muscle Premium, toisessa Anatomy & Physiology ja Physiology & Pathology. Kouluttajana toimii Tarja Huttunen Wolters Kluwerilta. Koulutuksiin ei tarvitse ilmoittautua, liity Teams-koulutuksiin alla olevista linkeistä. Lue lisää.


Uusi lehtien selauspalvelu BrowZine mahdollistaa artikkelien PDF-lataamisen Andorissa

Lue lisää


Ehdota uutta aineistoa, joko painettuna tai elektronisena!
Hankintaehdotuslomake

Uusia aineistoja

JoVE-lisenssi päivitetty kattamaan koko videolehden sisältö ja opetusvideot

JoVE Video Journal (Journal of Visualized Experiments) on ensimmäinen vertaisarvioitu videolehti, joka koostuu korkealaatuisista videoista ja yksityiskohtaisista kuvauksista, jotka helpottavat tutkitun aiheen tieteellistä toistettavuutta. JoVE Science Education -videokirjasto sisältää helposti ymmärrettäviä opetusvideoita, jotka ovat suunniteltu tukemaan tieteellistä perusopetusta.

Molempien kokoelmien lisenssit on päivitetty kattamaan palveluiden koko sisältö.


Cabells-palvelu nyt käytössä tieteellisten lehtien evaluoinnissa

Cabells-palvelu tukee tieteellisten lehtien evaluointia. Palvelu sisältää Journalytics-osion (entinen Journal Whitelist) sekä Predatory Reports -osion (entinen Journal Blacklist). Journalytics-osiossa on käytössä yli 11 000 lehteä. Journalytics-osio kertoo kootusti keskeiset julkaisukanavaa koskevat tiedot. Voit hakea oman tieteenalasi lehtiä ja muokata hakutulosta tarkoituksenmukaisten kriteereiden avulla. Predatory Reports -osiosta löytyy tietoa ns. saalistajalehdistä (predator), joiden tieteellinen arvo on kyseenalainen ja joiden julkaisuprosesseissa ja lehtien tiedoissa on puutteita. 


Visible Bodyssa uusi palvelu

Visible Bodyyn on nyt hankittu uusi sovellus, Physiology & Pathology, jolla voit tutkia ihmisen peruselintoimintoja, niiden häiriöitä ja yleisimpien sairauksien kehittymistä. Sovelluksen avulla voit muun muassa vertailla 3D malleilla normaalia anatomiaa ja sairaustiloja tai katsoa animaatioita elintoiminnoista. Sovellus sisältää 48 fysiologian aihealuetta, 57 sairaustilaa, yli 5 800 3D mallia, 38 animaatiota, 16 kuvaa ja 26 monivalintatehtävää.

Visible Body – Physiology and Pathology löytyy kirjaston tietokantalistalta. Etäkäytössä kirjaudu siihen tuni-tunnuksella tai Taysin etäkäyttötunnuksella. Klikkaa vielä sovelluksen kuvaketta ja Launch Physiology & Pathology -painiketta. Ohjeet sen käyttöön ottoon sekä muita Visible Body -ohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

Kirjaston aineistot

Hae Andor-tietokannasta

Uutisia