Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: Etusivu

Tervetuloa Sairaalaportaaliin

Sairaalaportaali on Taysin henkilöstölle räätälöity Tampereen yliopiston kirjaston verkkosivujen sisarsivu.

Lähikirjastosi on Kaupin kampuksella, Arvo-rakennuksessa sijaitseva toimipiste. Jos tarvitset apua tiedonhankinnan ongelmissa tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai palautetta annettavana, ota meihin yhteyttä.

Ajankohtaista

RefWorks-viitteidenhallintaohjelman käyttö päättyy vuoden 2021 lopussa. Lue lisää kirjaston sivuilta.


Uutta! Systemaattisen tiedonhaun opas

 • Oppaassa annetaan vinkkejä systemaattisen tiedonhaun eri vaiheisiin. Opas keskittyy systemaattiseen tiedonhakuun terveysaloilla.

 • Kirjaston tilat on avattu korkeakouluyhteisön jäsenille. Taysin henkilökunta saa kulkukortin Arvo-rakennuksen infopisteestä, Arvon pääoven läheisyydestä. Infopisteen puhelinnumero 0294 524 017.
 • Arvon toimipiste on avoinna
  • ma klo 8-19, asiakaspalvelu klo 10-17
  • ti-pe klo 8-19, asiakaspalvelu klo 10-16

TUNIn kaksivaiheinen tunnistus tulee käyttöön myös mentäessä vierailijatunnuksella yliopiston kirjaston e-aineistoihin. (Mikäli olet jo ehtinyt ottamaan TUNI kaksivaiheisen tunnistuksen jo käyttöösi aikaisemmin, asia on osaltasi kunnossa.)

 • Kaksivaiheinen eli vahva tunnistus on ollut jo käytössä Tampereen korkeakouluyhteisön TUNI-kirjautumisessa.  Tiistaista 15.6.2021 alkaen se tulee käyttöön kaikkiin TUNI sähköisiin palveluihin ja TUNI-tunnuksella kirjautumiseen kuten Andor-kirjastojärjestelmään sekä e-lehtien ja tietokantojen etäkäyttöön ja muihin palveluihin kuten TUNICRIS, REDCap.
 • Kaksivaiheinen, vahva tunnistus tarkoittaa kirjautumisen yhteydessä tehtävää lisävahvistusta joko mobiililaitteen lisäohjelmalla tai tekstiviestillä. Palvelun käyttö ei aiheuta sinulle lisäkustannuksia eikä se lähetä tietoja tai pidä kirjaa käytöstä.

Miten saat TUNI kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöösi?

 • Etene liitteenä olevan ohjeen mukaan. Mikäli käytät Taysin työkonetta, käytä Chrome selainta.
 • Käytä TUNI sähköpostiosoitteen muotoista tunnusta (etunimi.sukunimi@tuni.fi) kaksivaiheisen tunnistuksen rekisteröinnissä. Jatkossa se toimii myös käyttäjätunnuksenasi kirjautuessasi TUNI sähköisiin palveluihin.
 • Jos et tiedä TUNI-sähköpostiosoitteen muotoista tunnustasi, voit tarkistaa sen  id.tuni.fi -palvelusta (Käyttövaltuushallinta -> Omat tiedot) tai olemalla yhteydessä TUNI IT Helpdeskiin.
 • Jos käytät TUNI sähköisiä palveluita vain silloin tällöin, yksinkertaisin ja helpoin tunnistustapa on tekstiviestitunnistus.
 • Jos sinulla on jo Microsoft Authenticator -tunnistussovellus käytössä puhelimessasi, voit lisätä samaan sovellukseen TUNI-tilisi.

Mitä hyötyä kaksivaiheisesta tunnistuksesta on?

 • Salasanasi päätyminen vääriin käsiin on mahdollista esimerkiksi silloin, kun käytät eri sivustoilla samoja salasanoja, lataat ohjelmistoja tai avaat sähköpostiviestiesi linkkejä. Salasana voi päätyä ulkopuolisen haltuun inhimillisestä virheestä ja seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Kaksivaiheinen tunnistus tuo tehokkaan lisäsuojan silloin, kun tunnus ja salasana ovat päätyneet kalastelijalle. Tunnistus toimii siten, että saat puhelimeesi kirjautumisen jälkeen vielä vahvistuspyynnön, jolloin tilillesi ei pääse ilman vahvistusta.
 • Kun käytät jotain muuta kuin henkilökohtaista laitettasi kirjautuessasi TUNI sähköisiin palveluihin, niin muista vastata kirjautumisnäkymän Stay signed in -ikkunassa kysymykseen "No", jotta kukaan muu ei pääse kirjautumaan tunnuksellasi tietoihisi ja käyttämiisi TUNI sähköisiin palveluihisi.

Jos kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönotossa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä TUNI IT Helpdeskiin.

Uusia aineistoja

Get It Now on Copyright Clearance Centerin (CCC) tuottama palvelu, jonka kautta korkeakouluyhteisön ja Taysin henkilökunta voi tilata artikkeleita, jotka eivät kuulu kirjaston kokoelmiin. Get It Now parantaa entisestään tieteellisten e-lehtien saatavuutta. Palveluun on myös lisätty kaikki 51 Annual Reviews -lehteä.

Kun haet Andor-hakupalvelusta artikkelin, joka on saatavilla Get it Now -palvelussa, artikkelin viitteestä löydät CCC Get It Now -linkin. Linkistä avautuu lomake. Täytä lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja hyväksy palvelun käyttöehdot. Saat artikkelin suoraan sähköpostiisi 24 tunnin sisällä, usein jo muutamassa tunnissa.

Lue lisää Alternative Access -oppaasta. Ota yhteyttä kirjaston hankintatiimiin, jos sinulla on kysyttävää palvelusta.

Kirjaston aineistot

Hae Andor-hakupalvelusta

Uutisia