Skip to main content

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: Etusivu

Tervetuloa Sairaalaportaaliin

Sairaalaportaali on Taysin henkilöstölle räätälöity Tampereen yliopiston kirjaston verkkosivujen sisarsivu.

Lähikirjastosi on Kaupin kampuksella, Arvo-rakennuksessa sijaitseva toimipiste. Jos tarvitset apua tiedonhankinnan ongelmissa tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai palautetta annettavana, ota meihin yhteyttä.

Ajankohtaista

Kirjaston toimipisteet avautuvat asiakkaille 10.8.2020

Kirjaston kaikkien viiden toimipisteen tilat ja asiakaspalvelut avataan korkeakouluyhteisön kulkuoikeudellisten jäsenten käyttöön rajoitetuin palveluajoin maanantaina 10.8.2020. Avaamme aineiston noutopisteen myös yhteisön ulkopuolisille asiakkaille Hervantaan.

Korkeakouluyhteisön yleisten linjausten mukaan kirjaston tilat ovat käytettävissä kulkuoikeuksien mukaisesti ma-pe klo 8-16 välisenä aikana.

Tartuntariskin minimoimiseksi ja mahdollisten altistusten selvittämiseksi kampusten ulko-ovet säilyvät ulkopuolisilta suljettuina.  Henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin vain kulkukortilla. 

Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen voimassa olevia turvallisuusohjeita koskien turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan edellä mainittuja turvallisuusohjeita kirjaston tiloissa.

Koko tiedote


Verkkoaineistoja avattu ja aineistojen lisenssejä laajennettu koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi
Lue lisää


Ehdota Tampereen yliopiston kirjastoon uutta aineistoa, joko painettuna tai elektronisena!
Hankintaehdotuslomake

 

Uusia aineistoja

Visible Body -palvelussa nyt uusi Physiology & Pathology -sovellus

Visible Bodyyn on nyt hankittu uusi sovellus, Physiology & Pathology, jolla voit tutkia ihmisen peruselintoimintoja, niiden häiriöitä ja yleisimpien sairauksien kehittymistä. Sovelluksen avulla voit muun muassa vertailla 3D malleilla normaalia anatomiaa ja sairaustiloja tai katsoa animaatioita elintoiminnoista. Sovellus sisältää 48 fysiologian aihealuetta, 57 sairaustilaa, yli 5 800 3D mallia, 38 animaatiota, 16 kuvaa ja 26 monivalintatehtävää.

Visible Body – Physiology and Pathology löytyy kirjaston tietokantalistalta. Etäkäytössä kirjaudu siihen tuni-tunnuksella tai Taysin etäkäyttötunnuksella. Klikkaa vielä sovelluksen kuvaketta ja Launch Physiology & Pathology -painiketta. Ohjeet sen käyttöön ottoon sekä muita Visible Body -ohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

 

Lääketieteen Doody’s 2020 e-kirjakokoelma käytettävissä Books@Ovidissa

Tampereen yliopston kirjasto on hankkinut lähes 200 e-kirjaa käsittävän LWW Doody's Core Collection 2020 -kokoelmanKokoelma sisältää Lippincott Williams & Wilkins kustantamia keskeisiä kirjoja lääketieteen eri aloiltaMukana on myös lähialojen kuten hoitotieteen kirjoja.

Kokoelma sisältää uusimpia painoksia useista erikoislääkärikoulutuksen kuulusteluvaatimuksissa olevista tenttikirjoista (mm. Wintrobe's Clinical Hematology 14th ed. 2019, Feigenbaum's Echocardiography 8. ed. 2019 ja Brant and Helms' Fundamentals of Diagnostic Radiology 5. ed. 2019). Listan kaikista kokoelman kirjoista löydät täältä: https://www.ovid.com/product-details.15036.html#whatsIncluded

Doody’s -kokoelman kirjat ovat käytettävissä Books@Ovid e-kirjapalvelussa, jonka löydät kirjaston tietokantalistalta. Kokoelman kirjat l öytyvät myös Andorista. Etäkäytössä kirjat toimivatTuni-tunnuksella tai Taysin etäkäyttötunnuksella.

E-kirjaoppaamme sisältää perusohjeet Books@Ovid-palvelun kirjojen käytöstä.

Kirjaston aineistot

Hae Andor-tietokannasta

Uutisia