Skip to Main Content

Historia: Artikkelit ja tietokannat

Historian opas

Keskeisiä tietokantoja

Aloita hakusi näistä tietokannoista. (Ks. keskiajan historian tietokannat alempaa).

Kotimaiset artikkelit

Toistaiseksi Andor sisältää vain vähän kotimaisia artikkeleita. Niitä kannattaa hakea Finnasta. Jos Finnassa ei ole kokotekstilinkkiä artikkeliin, tarkista painetun lehden saatavuus Andorista.

Keskiajan historian tietokantoja

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Tutustu tarvittaessa myös näihin monitieteisiin tietokantoihin:

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Käytä aineistoja etänä

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi  ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Hakukoneet primäärilähteiden haussa

Hakukoneilla voit löytää erilaisia primäärilähteitä. Kannattaa käyttää tarvittaessa fraasihakua eli lainausmerkit termin ympärille, jos se on fraasi.

Muistathan kuitenkin Finna-hakupalvelun ja sen arkistoaineistot sekä erilaiset arkistoaineistojen tarjoajat (myös verkossa), kuten Kansallisarkisto, Suomalaisen kirjallisuuden seura jne. Ks. tämän oppaan välilehti Tutustu myös ja sen linkit arkistoaineistoihin.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback