Kirjastoon hankitut e-kirjat löytyvät Andor-tietokannasta (muistathan kirjautua Andoriin, jotta e-kirjalinkit avautuvat).
Voit myös hakea e-kirjoja suoraan niiden omissa palveluissa (kuten alla olevista). Etuna on silloin, että haut ulottuvat myös kirjojen sisältöihin, ja tulokset ovat rajatumpia (vrt. Andor).
Hakuteokset voivat olla yleisiä tai alakohtaisia: tietosanakirjat ("encylopedia") ja käsikirjat toimivat systemaattisina johdatuksina tiettyyn aiheeseen ja sen käsitteistöön, ja niistä löytyy runsaasti perustietoa.
Suomen historiallinen bibliografia löytyy digitoituna Doria-julkaisuarkistosta.
Säädöskokoelma löytyy Tampereen yliopiston kirjaston käsikirjastosta (3. krs).
Säädöskokoelmaan liittyy myös aakkosellinen asiahakemisto ja ajanmukainen hakemisto, joka löytyy samasta paikasta kuin säädöskokoelma. Hakemisto auttaa hakemaan säädöksiä.Vanhempi hakemisto
Löydät painetun aineiston Andorista.
Tampereen yliopiston kirjaston painetut kokoelmat sisältävät kurssikirjoja, yleiskokoelman kirjoja, hakuteoksia, opinnäytteitä, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä yliopiston ja ammattikorkeakoulun tieteenaloilta.
Historian alan kirjoja löydät 9-alkuisista hyllyluokista. Osa tämän luokan kirjoista on varastossa, josta niitä voi tilata itselleen.
Kaukopalvelun kautta voit tilata materiaalia, jota ei löydy oman kirjastomme kokoelmista. Kaukopalvelu on maksullista (ks. palveluhinnasto).
Kirjoja käytettäessä lähteinä tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:
Julkaisija: Kuka kirjan julkaisee?
Tekijä: Mitä tiedät kirjan kirjoittajasta?
Sisältö: Löytyykö kirjasta lähdemerkinnät?
Lue lisää tiedekirjan ja tietokirjan eroista Aino Rajalan kirjoittamassa blogipostauksessa.