Kirjat - Historia - Oppaat | Guides at Tampere University Library

E-kirjojen kokoelmia

Kirjastoon hankitut e-kirjat löytyvät Andor-tietokannasta (muistathan kirjautua Andoriin, jotta e-kirjalinkit avautuvat).

Voit myös hakea e-kirjoja suoraan niiden omissa palveluissa (kuten alla olevista). Etuna on silloin, että haut ulottuvat myös kirjojen sisältöihin, ja tulokset ovat rajatumpia (vrt. Andor).

Ebook Central (ProQuest) This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta, joka sisältää Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion -kokoelmat sekä yksittäin ostettuja e-kirjoja. E-aineisto-oppaan Ebook Central -ohjeetMultidisciplinary e-book service which includes Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion collections and individual e-books purchases.. E-resource guide's Ebook Central instructions
- This link opens in a new window
Ebook Central - Diversity, Equity, & Inclusion Collection (ProQuest) This link opens in a new window Yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta käsitteleviä e-kirjoja eri tieteenaloilta ja useilta eri kustantajilta. Kokoelma sisältää yli 18 000 kirjaa, jotka ovat käytössä Ebook Central -palvelussa.Over 18 000 e-books on the themes of diversity, equity and inclusion. The content is interdisciplinary and from many publishers and authors from all over the world. The collection is available on Ebook Central.
- This link opens in a new window

EBSCO eBooks (Ebsco) This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta. E-aineisto-oppaan EBSCO eBooks -ohjeetMultidisciplinary e-book service. E-resource guide's EBSCO eBooks instructions
- This link opens in a new window
Humanities Ebook This link opens in a new window Humanististen tieteiden ja lähialojen e-kirjatietokanta. E-aineisto-oppaan Humanities ebook -ohjeet Humanities Ebook (HEB) is a digital collection of books in the humanities and related social sciences. E-resource guide's Humanities ebook instructions
- This link opens in a new window

Englanninkielistä kirjallisuutta 1400-1700-luvuilta

EEBO - Early English Books Online (Proquest) This link opens in a new window Palvelu sisältää englanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1470-1700. Aineisto kattaa Englannissa, Irlannissa, Skotlannissa, Walesissa ja englanninkielisessä Pohjois-Amerikassa ao. ajankohtana julkaistun kirjallisuuden. E-aineisto-oppaan EEBO-ohjeetEEBO features page images of almost every work printed in the British Isles and North America, as well as works in English printed elsewhere from 1470-1700. E-resource guide's EEBO instructions 
- This link opens in a new window
ECCO - Eighteenth Century Collections Online This link opens in a new window ECCO-tietokannasta käytössä 135 000 (part 1) englanninkielistä teosta 1700-luvulta digitoituina kokoteksteinä. E-aineisto-oppaan ECCO-ohjeetAccess to 135 000 titles (part 1) published in the UK during the 18th century plus thousands from elsewhere. E-resource guide's ECCO instructions
- This link opens in a new window

Hakuteokset

Hakuteokset voivat olla yleisiä tai alakohtaisia: tietosanakirjat ("encylopedia") ja käsikirjat toimivat systemaattisina johdatuksina tiettyyn aiheeseen ja sen käsitteistöön, ja niistä löytyy runsaasti perustietoa.

Suomen historiallinen bibliografia löytyy digitoituna Doria-julkaisuarkistosta.

Oxford Reference This link opens in a new window Oxford University Pressin sanakirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. E-aineisto-oppaan Oxford Reference -ohjeet Dictionaries and reference works on many subject areas. E-resource guide's Oxford Reference instructions
- This link opens in a new window
Bibliography of British and Irish History This link opens in a new window Bibliografisia tietoja historiankirjoituksista, jotka käsittelevät Britteinsaaria, Brittiläistä imperiumia ja Kansainyhteisöä vuodesta 55 eaa nykypäivään. Palvelu on koekäytössä vuoden 2024 loppuun asti. Bibliographic information on histories of the British Isles, the British Empire and the Commonwealth from 55 BC to the present day. The service will be on trial use until the end of 2024.
- This link opens in a new window

Google Books

Historiallinen lainsäädäntö

Säädöskokoelma löytyy Tampereen yliopiston kirjaston käsikirjastosta (3. krs).

Säädöskokoelmaan liittyy myös aakkosellinen asiahakemisto ja ajanmukainen hakemisto, joka löytyy samasta paikasta kuin säädöskokoelma. Hakemisto auttaa hakemaan säädöksiä.Vanhempi hakemisto

Painetut kirjat

Löydät painetun aineiston Andorista.

Tampereen yliopiston kirjaston painetut kokoelmat sisältävät kurssikirjoja, yleiskokoelman kirjoja, hakuteoksia, opinnäytteitä, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä yliopiston ja ammattikorkeakoulun tieteenaloilta.

Historian alan kirjoja löydät 9-alkuisista hyllyluokista. Osa tämän luokan kirjoista on varastossa, josta niitä voi tilata itselleen.

Hyllyluokat yliopiston kirjastoissa

Muiden kirjastojen kirjat

Finna This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot.
Fennica - Suomen kansallisbibliografia This link opens in a new window
Fennica on suomalaisen julkaisutuotannon tietokanta. Se sisältää tietoja kirjoista vuodesta 1488, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. Fennica-aineistoa voi hakea Kansalliskirjaston hakupalvelusta.
Lisätietoa Fennicasta: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/palvelut/palvelut-organisaatioasiakkaille/fennica-suomen-kansallisbibliografia

Etkö löytänyt haluamaasi kirjaa? Kaukopalvelu ja Hankintaehdotus

Kaukopalvelun kautta voit tilata materiaalia, jota ei löydy oman kirjastomme kokoelmista. Kaukopalvelu on maksullista (ks. palveluhinnasto).

Kaukopalvelun tilauslomake
Kaukolainapyynnön voit tehdä täyttämällä tilauslomakkeen verkossa.
Ehdota hankittavaksi (lomake)

Kuinka arvioit kirjoja

Kirjoja käytettäessä lähteinä tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

Julkaisija: Kuka kirjan julkaisee?

Julkaisufoorumista voit hakea myös kirjakustantajia
Esim. yliopistopainot (University Press) julkaisevat tieteellisiä julkaisuja.

Tekijä: Mitä tiedät kirjan kirjoittajasta?

Onko hän professori arvostetussa yliopistossa tai onko hänellä muita meriittejä tutkimusmaailmassa?
Onko tekijä aihepiirin auktoriteetti?

Sisältö: Löytyykö kirjasta lähdemerkinnät?

Lue lisää tiedekirjan ja tietokirjan eroista Aino Rajalan kirjoittamassa blogipostauksessa.

Historia: Kirjat