Historiatieteet: Artikkelit ja tietokannat

Historiatieteiden opas

Etäkäyttöohje

Voit käyttää e-aineistoja etänä Tampereen yliopiston tai ammattikorkeakoulun ulkopuolelta:

Lue lisää etäkäytöstä kirjaston verkkosivulta.

Andor

Hae Andor-hakupalvelusta

Tietokannat A-Z

Artikkelit joita ei löydy kokoelmistamme

Etkö löydä haluamaasi artikkelia kokoelmistamme? Ota yhteyttä kaukopalveluun.

Lisätietoa: Vaihtoehtoisia tapoja aineiston äärelle (Alternative Access)

Keskeisiä tietokantoja

Aloita hakusi näistä tietokannoista.

Kotimaiset artikkelit

Toistaiseksi Andor sisältää vain vähän kotimaisia artikkeleita. Niitä kannattaa hakea kansallisesta Finnasta. Jos Finnassa ei ole kokotekstilinkkiä artikkeliin, tarkista painetun lehden saatavuus Andorista.

Keskiajan historian tietokantoja

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Tutustu tarvittaessa myös näihin monitieteisiin tietokantoihin:

Google Scholar

Kun menet tästä linkistä Google Scholariin, saat Tampereen korkeakouluyhteisön hankkimiin palveluihin kokotekstilinkkejä myös kampuksen ulkopuolella.

Valitettavasti, Googlesta johtuvista syistä, yo. linkkin kautta haku ei aina toimi vaan käyttäjä saa virheen "todista, että et ole robotti. VIrhetiedoksi sivustonomistajalle. Virheellinen sivuston avaimen verkkotunnus.".

Tällöin on olemassa kiertotie. Google Scholarin asetuksista pystyy Library links -valikosta valitsemaan instituutioksi "Tampere University". Tällöin voi Google scholariin mennä ilman yo. linkkiäkin ja silti aina saada Tampereen yliopiston kirjaston tarjoamat linkit näkyviin.

1. Avaa Google Scholarin sivu ja valitse asetukset vasemmasta ylänurkasta

Google Scholar asetukset

2. Valitse Library link ja kirjoita avautuvan sivu hakukenttään "Tampere" niin löydät Tampereen yliopiston valittavaksi. Valitse se ja tallenna.

Google Scholar - Library links

Tämän jälkeen saat aina Google Scholarin tuloksiin Tampereen yliopiston kirjaston tarjoamien aineistojen linkit vaikka et menisikään Scholariin ylläolevasta linkistä.

Tietoasiantuntija

Profile Photo
Paula Nissilä
Contact:
Keskustakampus, Hervanta

Kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat

Tampereen yliopiston kirjaston toimipistekohtaiset yhteistiedot ja aukioloajat löydät kirjaston verkkosivuilta.

Monipuoliset oppimisympäristöt

Kaksi opiskelijaa työskentelee läppäreillään monipuolisessa tilassa ikkunaseinäisessä nurkassa. Kuvassa näkyy iso screen, mukavia tuoleja ja viherkasveja.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Email: library@tuni.fi