Skip to Main Content

E-aineisto-opas: Oppiportti

Oppiportti

E-aineistopalvelun nimi ja linkki Duodecim oppiportti
Kokoelman sisältö Duodecim Oppiportti on terveydenhuollon ammattilaisten verkko-oppimisympäristö. Palvelu sisältää Duodecimin oppikirjoja, luentoja, kursseja ja muita opetusmateriaaleja. 
E-aineistojen löytyminen

Löydät Oppiportin tietokantalistalta ja Andor-hakupalvelusta. Löydät kirjat Oppiportti-portaalista Kirjat-välilehdeltä ja kirjan nimellä Andor-hakupalvelusta. Luennot, kurssit ja opetusmateriaalit löydät suoraan Oppiportista.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä Rajoittamaton.
Lukeminen
  • Kirjat avautuvat yliopiston ja ammattikorkeakoulun verkossa klikkaamalla Oppikirjat > Avaa oppikirja > Jatka sisään kirjautumatta.
  • Voit tehdä kirjoihin kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja kirjautumalla Duodecim-tilillesi.
Lataaminen Kirjoja ei voi ladata omalle koneelle.
Tulostaminen Voit tulostaa kirjoista artikkeli kerrallaan.
Käyttöehdot Oppiportin käyttöehdot
Muuta huomioitavaa
  • Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat ja henkilökunta voi halutessaan luoda itselleen Duodecim-tilin, jolla pääsee Oppiportti-aineistoihin ilman Tuni-tunnistautumista. Saat käyttöösi kirjaston hankkimat Oppiportti-sisällöt vasta, kun olet kirjautunut palveluun omilla tunnuksillasi ensimmäisen kerran yliopiston tai ammattikorkeakoulun verkossa olevalta koneelta tai etänä VPN-yhteydellä. 
  • Huomioithan, että Duodecim-tilin avulla pääset ainoastaan Oppiportin aineistoihin. Terveysporttiin pääset Andor-hakupalvelun ja tietokantalistan kautta Tuni-tunnuksilla.
  • Oppiportin käyttöohjeet ja -oikeudet, aineistojen viittausohjeet ja Oppiportti FAQ löytyvät Oppiportin sinisestä alapalkista. 

Kurssitodistukset

Miten saan todistuksen verkkokoulutuksesta?

Verkkokoulutuksesta saa todistuksen, kun on kirjautunut Oppiporttiin omilla henkilökohtaisilla Duodecim-tunnuksilla ja saanut kurssin lopussa olevasta tentistä vaaditun pistemäärän oikein. Todistuksen voi tulostaa koulutuksen esittelysivun Avaa todistus -painikkeen avulla. Todistukset löytyvät myös omasta kansiosta. Nämä toiminnot ovat käytössä vain omilla Duodecim-tunnuksillaan sisään kirjautuneilla käyttäjillä.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback