Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-aineisto-opas: Oppiportti

Oppiportti

E-aineistopalvelun nimi ja linkki Duodecim oppiportti
Kokoelman sisältö Duodecim Oppiportti on terveydenhuollon ammattilaisten verkko-oppimisympäristö. Palvelu sisältää Duodecimin oppikirjoja, luentoja, kursseja ja muita opetusmateriaaleja. 
E-aineistojen löytyminen

Löydät Oppiportin tietokantalistalta ja Andor-hakupalvelusta. Löydät kirjat Oppiportti-portaalista Kirjat-välilehdeltä ja kirjan nimellä Andor-hakupalvelusta. Luennot, kurssit ja opetusmateriaalit löydät suoraan Oppiportista.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä Rajoittamaton.
Lukeminen
  • Voit lukea kirjoja selaimessa online-tilassa. Pääset suoraan kirjaan kohdasta "Avaa oppikirja" - "Jatka sisältään kirjautumatta".
  • Voit tehdä kirjoihin kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja kirjautumalla Duodecim-tilillesi.
Lataaminen Kirjoja ei voi ladata omalle koneelle.
Tulostaminen Voit tulostaa kirjoista artikkeli kerrallaan.
Käyttöehdot Oppiportin käyttöehdot
Muuta huomioitavaa
  • Kirjat avautuvat yliopiston, ammattikorkeakoulun ja Taysin koneilta klikkaamalla Oppikirjat --> Avaa oppikirja --> Jatka sisään kirjautumatta.
  • Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat ja henkilökunta sekä Taysin henkilökunta voi halutessaan luoda itselleen Duodecim-tilin, jolla pääsee Oppiportti-aineistoihin ilman Tuni-tunnistautumista. Saat käyttöösi kirjaston hankkimat Oppiportti-sisällöt vasta, kun olet kirjautunut palveluun omilla tunnuksillasi ensimmäisen kerran yliopiston tai ammattikorkeakoulun verkossa olevalta koneelta tai etänä VPN-yhteydellä. 
  • Huomioithan, että Duodecim-tilin avulla pääset ainoastaan Oppiportin aineistoihin. Terveysporttiin pääset Andor-hakupalvelun ja tietokantalistan kautta Tuni-tunnuksilla.
  • Oppiportin käyttöohjeet ja -oikeudet, aineistojen viittausohjeet ja Oppiportti FAQ löytyvät Oppiportin sinisestä alapalkista. 

Kurssitodistukset

Miten saan todistuksen verkkokoulutuksesta?

Verkkokoulutuksesta saa todistuksen, kun on kirjautunut Oppiporttiin omilla henkilökohtaisilla Duodecim-tunnuksilla ja saanut kurssin lopussa olevasta tentistä vaaditun pistemäärän oikein. Todistuksen voi tulostaa koulutuksen esittelysivun Avaa todistus -painikkeen avulla. Todistukset löytyvät myös omasta kansiosta. Nämä toiminnot ovat käytössä vain omilla Duodecim-tunnuksillaan sisään kirjautuneilla käyttäjillä.

Miten luon Duodecim-tunnuksen?

Rekisteröidy Oppiportin käyttäjäksi joko organisaatiosi verkossa olevalta koneelta tai etänä VPN-yhteyden ollessa päällä. Voit tämän jälkeen kirjautua luomillasi tunnuksilla palveluun mistä vain osoitteessa www.oppiportti.fi

Voit käyttää Oppiporttia etäyhteyden kautta ilman henkilökohtaista kirjautumista palveluumme. Duodecim ei suosittele tunnusten luomista eli rekisteröitymistä etäyhteydellä ilman VPN-yhteyttä. Etäyhteyksissä käytetystä tekniikasta johtuen Duodecim ei voi taata, että käyttäjätilillesi liitetään onnistuneesti oikeat Oppiportti-käyttöoikeudet. Jos rekisteröityminen etäyhteyden kautta ei onnistu, kirjaudu luomillasi tunnuksilla kertaalleen oppilaitoksen sisäverkossa olevalta laitteelta.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback