Skip to Main Content

E-aineisto-opas: Oppiportti

Oppiportti

E-aineistopalvelun nimi ja linkki
Kokoelman sisältö Duodecim Oppiportti on terveydenhuollon ammattilaisten ja opiskelijoiden verkko-oppimisympäristö. Palvelu sisältää Duodecimin oppikirjoja, luentoja, kursseja ja muita opetusmateriaaleja. 
E-aineistojen löytyminen

Löydät Oppiportin tietokantalistalta ja Andor-hakupalvelusta. Löydät kirjat Oppiportti-portaalista Kirjat-välilehdeltä ja kirjan nimellä Andor-hakupalvelusta. Luennot, kurssit ja opetusmateriaalit löydät suoraan Oppiportista.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä Rajoittamaton.
Lukeminen ja kuunteleminen

Voit tehdä kirjoihin kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja kirjautumisen jälkeen.

Oppiportin kirjoissa on myös kuuntelumahdollisuus. Löydät kuuntelupainikkeen artikkelin yläreunasta, lukunopeutta voit säätää alareunan hallintapaneelista. Kuuntelumahdollisuus koskee artikkeleiden tekstejä, ei taulukoita tai kuvia.

Lataaminen Kirjoja ei voi ladata omalle koneelle.
Tulostaminen Voit tulostaa kirjoista artikkeli kerrallaan.
Käyttöehdot Oppiportin käyttöehdot
Muuta huomioitavaa

Haka-kirjautuminen Oppiporttiin

Duodecimin e-aineistopalvelut siirtyivät Haka-kirjautumisen piiriin, voit kirjautua palveluihin Tuni-tunnuksillasi. Uudistus sujuvoittaa kirjautumista ja parantaa palveluiden käyttövarmuutta etäkäytössä. Jos sinulla on Duodecim-tili, sinun tulee yhdistää tilitietosi Haka-kirjautumiseen ensimmäisellä kirjautumiskerralla.


Kirjautumisohje käyttäjille, joilla on Duodecim-tili

Jos olet rekisteröitynyt Oppiportin käyttäjäksi ja haluat säilyttää käyttäjätili- ja suoritustietosi siirtyessäsi Haka-tunnistautumiseen, toimi seuraavasti: 

Kuvakaappaus Duodecimin kirjautumisnäkymästä.

  • Kirjaudu sisään Duodecim-tunnuksellasi. Jos et muista tunnuksiasi, käytä Unohtuiko salasana -toimintoa.
  • Duodecim-kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan Haka-kirjautumisnäkymään, kirjaudu Tuni-tunnuksillasi. Tämän jälkeen tietosi on yhdistetty, sinut siirretään Oppiportin etusivulle sisäänkirjautuneena. 

Voit jatkossa käyttää osoitetta https://www.oppiportti.fi/tuni.fi ja kirjautua Tuni-tunnuksillasi. Kampusverkossa ja korkeakouluyhteisön VPN-yhteydellä voit käyttää Oppiporttia myös ilman Haka-kirjautumista. Jos haluat verkkokursseista suoritusmerkinnän, kurssit tulee suorittaa sisäänkirjautuneena.


Kirjautumisohje Oppiportin käyttäjille, joilla ei ole Duodecim-tiliä

  • Mene osoitteeseen https://www.oppiportti.fi/ 
  • Valitse Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.
  • Valitse Kirjaudu organisaatiotilillä ja valikosta Tampereen korkeakoulut.
  • Kirjaudu sisään Tuni-tunnuksellasi.
  • Kirjautumisen jälkeen pääset Oppiportin etusivulle.

Jatkossa voit käyttää osoitetta https://www.oppiportti.fi/tuni.fi ja kirjautua Tuni-tunnuksillasi. Kampusverkossa ja korkeakouluyhteisön VPN-yhteydellä voit käyttää Oppiporttia myös ilman Haka-kirjautumista. Jos haluat verkkokursseista suoritusmerkinnän, kurssit tulee suorittaa sisäänkirjautuneena.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback