Skip to Main Content

E-aineisto-opas: Ellibs

Ellibs

Palvelun nimi ja linkki Ellibs
Sisältö Monitieteinen tietokanta, joka sisältää e-kirjoja ja äänikirjoja.
Kirjojen löytyminen Löydät kirjat sekä Andor-hakupalvelusta että tietokannan omasta käyttöliittymästä.
Yhtäaikaisten käyttäjien määrä

Useita erilaisia lainakertoihin tai käyttäjämääriin perustuvia lisenssejä.

E-kirjojen lukeminen 
 • Osaa kirjoista voit lukea online-tilassa Ellibsin omassa lukuohjelmassa (ePub-muotoiset kirjat). Osassa kirjoista vain latausmahdollisuus (pdf-kirjat).
 • Lukeminen ja lataaminen edellyttävät kirjautumista Ellibs-palveluun tuni-tunnuksella. Valitse kotiorganisaatioksi kirjautumisessa Tampereen korkeakoulut / Tampere universities. Ruksaa kohta "Hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn Ellibs Library-palvelussa" ennen kirjautumista.
 • Katso ohjevideo.
E-kirjojen lataaminen
 • Voit ladata kirjojan omalle koneellesi.
 • Kirjaudu palveluun tuni-tunnuksella - myös yliopistoverkossa. Valitse kotiorganisaatioksi kirjautumisessa Tampereen korkeakoulut / Tampere universities.

Kirjojen lataamiseen tarvitset:

 • Adobe Digital Editions -lukuohjelman tai vastaavan (tietokoneet ja mobiililaitteet). Huom. Jos olet Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökuntaa ja käytössäsi on työkone, niin voit ladata Adobe Digital Editions -lukuohjelman Software Centeristä.
 • Adobe ID -tunnuksen, jolla aktivoit lukuohjelman​. Voit myös valita "I want to authorize my computer without an ID", jos käytät tietokonetta etkä halua lukea samaa kirjaa usealla eri laitteella.

Laina-aika: 14 päivää (pitkä laina-aika) ja 10 min (lyhyt laina-aika, joka ei kuluta kirjan lainakertoja). Muutamissa kirjoissa laina-aika 7 päivää.

Äänikirjojen kuunteleminen
 • Voit kuunnella äänikirjoja suoraan selaimessa tai Ellibsin mobiilisovelluksessa. Katso Ellibsin äänikirjojen toistaminen -ohje. 
 • Ellibsiin hankitut äänikirjat saat esiin valitsemalla palvelun ylälaidan tiedostomuoto-kohdasta "Äänikirja (MP3)".
Lainan palauttaminen Kirjat palautuvat itsestään kiertoon laina-ajan päätyttyä eikö niistä koidu maksuja. Sinun ei siis välttämättä tarvitse palauttaa lainaa. Voit kuitenkin myös palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, jolloin seuraava jonossa pääsee lukemaan sitä nopeammin. Palauttaminen tapahtuu käyttämällä palautustoimintoa joko Omassa kirjahyllyssä tai lukuohjelmassa.
Ellibs-sovellus mobiililaitteille

Sovelluksen avulla voit selailla Tampereen yliopiston kirjaston Ellibs-kokoelmaa sekä lainata ja varata sieltä kirjoja. Kirjojen lukeminen onnistuu sovelluksen lukuohjelmalla.

Voit ladata ilmaisen sovelluksen täältä:

Valitse sovelluksessa ensin omaksi kirjastoksi Tampereen korkeakouluyhteisö. Kirjaudu sitten sovellukseen Haka-tunnuksellasi ja valitse kotiorganisaatioksi Tampereen korkeakoulut/Tampere universities

Sovelluksen virhetilanteissa tarkista ensin, että käytössäsi on sovelluksen tuorein versio. Voit myös kokeilla kirjautua sovelluksesta kokonaan ulos ja uudelleen sisään.

Tulostaminen ja kopioiminen
 • Omalle laitteelle ladatun kirjan tulostaminen ja kopioiminen lukuohjelmassa on mahdollista rajoitetusti osassa kirjoista. Rajoitukset ovat kustantaja- tai kirjakohtaisia. Sallitut tulostus- ja kopiointimäärät näet lukuohjelmassa.
 • Selainlukijassa on tulostaminen ja kopioiminen kokonaisuudessaan estetty toteutusteknisistä syistä.
Varaaminen

Voit tehdä kirjaan varauksen, jos kaikki kappaleet ovat lainassa. Klikkaa "Tee varaus" ja tallenna oma sähköpostiosoitteesi. Varaus siirtää sinut jonoon ja saat kirjan automaattisesti käyttöösi vuorollasi. Sinulle lähetetään ilmoitus heti, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi.

Käyttöohjeita

Tampereen yliopiston kirjaston Ellibs-tietoisku (video)

Ellibs-ohjeet

Käyttöehdot Tutustu käyttöehtoihin.
Saavutettavuus Tietoa Ellibs-kirjojen saavutettavuudesta löytyy Celianetin Testaustuloksia e-kirjapalveluiden saavutettavuudesta -taulukosta.
Muuta huomioitavaa

Vierailijoilla kirjaston asiakaskoneilla ei ole pääsyä Ellibs-kirjoihin. Pääsy vaatii aina tuni-tunnuksen.

 


 

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback