Skip to Main Content

Tiedonhaun opas: Avoimet aineistot

Tutustu tieteelliseen tiedonhakuun, aina aiheen jäsentämisestä ja hakusanojen valinnasta tiedonlähteiden valintaan ja hakutulosten arviointiin.

Open access -aineistot Andorissa

Voit rajata hakusi Andorissa open access -aineistoihin.

Kuva Andorin hausta "covid 19" AND vaccine.

Opiskelijan aineistonhallintasuunnitelma

Tutkimusaineistolla (tai tutkimusdatalla) tarkoitetaan opinnäytteessä käyttämääsi aineistoa, johon opinnäyte perustuu. Aineisto voi olla itse keräämääsi tai voit käyttää myös muualta saatuja ”valmiita” aineistoja.

Aineistonhallinnalla tarkoitetaan opinnäytteessä käytettävien aineistojen keräämistä, käsittelyä, kuvailua, tallentamista ja säilyttämistä. Aineistonhallintasuunnitelmassa nämä prosessit on kuvattu ja kirjoitettu ylös jo ennen kuin varsinaista aineiston keruuta. Aineistonhallintasuunnitelmaa päivitetään ja täydennetään, kun työ etenee.

Alla olevaan ohjeeseen on pyritty tiivistämään olennaiset asiat, jotka opiskelijan tulisi ottaa aineistonhallinnassa ja aineistonhallintasuunnitelman laadinnassa huomioon.

Aineistonhallintasuunitelman kirjoittamissa voit hyödyntää lomakepohjaa, josta löydät myös yllä olevan ohjeistuksen.

DMPTuuli

Voit kirjoittaa aineistonhallintasuunnitelmasi DMPTuulin avulla. Se on verkkotyökalu aineistonhallintasuunnitelmien tekemiseksi. Kirjautuminen palveluun onnistuu helpoiten HAKA-kirjautumisella. Palvelu on helppokäyttöinen. Palvelussa on yleisten kansallisten ohjeiden lisäksi Tampereen yliopiston oma ohjeistus.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback