Artikkelit ja tietokannat - Rakennustekniikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Keskeisiä tietokantoja

Aloita hakusi näistä rakennustekniikan tietokannoista:

Rakennustiedon verkkopalvelut (ent. RT-Tietoväylä) This link opens in a new window Palvelu kokoaa yhteen alaa ohjaavat lait ja määräykset, nimikkeistöt, yleiset laatuvaatimukset, ohjeet ja tuotetietoa. Tampereen korkeakouluyhteisön käytössä ovat seuraavat palvelut: RT-kortisto, LVI-kortisto, Ratu-kortisto, KH-kortisto, Ratu-kustannuslaskenta sekä InfraRYL-, MaaRYL-, TalotekniikkaRYL- ja KiinteistöRYL -palvelut , Infra-täsmäpakki sekä digikirja: Asuntoarkkitehtuurin käsikirjaPalvelut on tarkoitettu yksinomaan opetuskäyttöön ja niiden sisältö on nähtävissä kaikille Tampereen korkeakouluyhteisön käyttäjille. Tietoturvasyistä palveluja ja niiden toiminnallisuuksia ei saa käyttää mahdollisiin omiin hankkeisiin. Kaikki palveluissa käytetty ja niihin täydennetty sisältö on Tampereen korkeakouluyhteisön omaisuutta. Rakennustiedon tietosuojaseloste. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Springer Nature Link This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
ASCE Library Proceedings This link opens in a new window Yli 800 rakennustekniikan, materiaalitieteen ja ympäristötekniikan ja arkkitehtuurin alojen konferenssijulkaisua ja kuusi kokotekstilehteä.Construction engineering, architecture, environmental engineering . 1970-. Over 800 conference proceedings and six fulltext journals.
- This link opens in a new window
TRID (Transportation Research Board) : the TRIS and ITRD database This link opens in a new window TRID sisältää sekä TRIS että ITRD -tietokannat. Sisältää yli 1,4 miljoonaa viitettä liikenne- ja kuljetustekniikan sekä logistiikan aloilta.TRID is an integrated database that combines the records from TRB’s Transportation Research Information Services (TRIS) Database and the OECD’s Joint Transport Research Centre’s International Transport Research Documentation (ITRD) Database. TRID provides access to more than 1.4 million records of transportation research worldwide.
Rakennustieto: Tuotetieto This link opens in a new window Tuotetieto-palvelu (aik. RT-tuotetieto) auttaa rakennustuotteiden haussa, vertailussa ja valinnassa. Rakenteellisena tuotetietona palvelussa on esimerkiksi tuotteiden teknisiä ominaisuuksia, hiilijalanjälkitietoja ja muita ympäristötietoja. Dokumentteina palvelusta löytyy esimerkiksi DoP-suoritustasoilmoitus, tyyppihyväksyntäpäätös, varmennustodistus, käyttöturvallisuustiedote, tekninen dokumentaatio, asennusohje, huolto-ohje, käyttöohje, EPD-ympäristöseloste ja BIM-objektit.

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Tutustu seuraavaksi näihin monialaisiin tietokantoihin:

Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin.Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window
Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
Earthquake Engineering Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Geotekniikka. Osa Engineering Indexiä.Geotechnics. Part of Engineering Index. 1971-
- This link opens in a new window
Knovel This link opens in a new window Knovel-aineisto sisältää yli 10 000 kirjaa mm. kemian, biologian, tekniikan, geologian sekä elintarvike- ja terveystieteiden aloilta ja lisäksi mm. hakuteoksia, standardeja, tietokantoja, konferenssijulkaisuja ja yhtälöharjoituksia.Tampereen yliopiston kirjaston kokoelman aihealueet saa näkyviin kohdasta Browse > My subscription. Knovel covers over 10 000 books in chemistry, biology, engineering, geology, food and health sciences etc. and in addition, among others, major reference works, standards, databases, proceedings and equation workbooks.To see the collection of Tampere University Library, please click Browse - My subscription. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Technology Collection (ProQuest) This link opens in a new window Kokoelma sisältää tekniikan alan kokotekstejä, lehtiä, teknisiä raportteja, konferenssijulkaisuja jne.The Technology Collection includes the Advanced Technology & Aerospace and Materials Science & Engineering, and provides full-text titles from around the world, including scholarly journals, trade and industry journals, magazines, technical reports, conference proceedings, and government publications.
- This link opens in a new window
ProQuest Central This link opens in a new window Laaja, monitieteinen kokotekstitietokanta. Kokoaa yhteen ProQuestin alatietokannat eri aloita. Large multidisciplinary full-text database bringing together complete databases across all major subject areas.
- This link opens in a new window
Emerald This link opens in a new window Sisältää lehtiä ja kirjoja johtamisen, talouden, liiketaloustieteen, markkinoinnin, hallinnon ja sekä informaatiotutkimuksen, tekniikan ja yhteiskuntatieteiden aloja. Lisäksi palvelussa on käytettävissä avoimia kirjoja tai kirjojen lukuja.Contains full text journals and ebooks in management, technology, business, information studies, education, social care and tourism. Contains also Open Access books and chapters.
- This link opens in a new window
Business Source Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Sisältää tuhansia tieteellisiä kokotekstilehtiä kaikilta taloustieteen aloilta noin vuodesta 1985. Lisäksi viitteitä ja tiivistelmiä, raportteja sekä videoita. Company Information -haun avulla voi hakea tietoja yksityiskohtaisia tietoja yrityksistä ja yhtiöistä. Company Profiles -osiosta saa listan pdf-muotoisista yritysraporteista.This business database provides full texts thousands of scholarly business journals. Also references, abstract, reports and videos.Through the Company Profiles feature and Company Information search you can receive detailed company information on finances, subsidiaries, products, employees and industry specifics of the world’s largest public and private companies.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 940 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta.Contains over 940 journals from 1999 in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
Engineering index This link opens in a new window Viitteitä konetekniikan, liikennetekniikan jne. alojen kirjallisuudesta. 1966-.Mechanical engineering, traffic technology. 1966-.
- This link opens in a new window
IEEE Xplore - IEEE Electronic Library (IEL) This link opens in a new window Verkkolehtiä, konferenssijulkaisuja, standardeja ja e-kirjoja tietotekniikan, elektroniikan ja sähkötekniikan aloilta.Publications from the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) and the Institution of Electrical Engineers (IEE). Journal articles, conference proceedings, standards and e-books.
- This link opens in a new window

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas Opas Andorin käyttöön

Tietokannat A-Z

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Tietoa tutkimusmenetelmistä

SAGE Research Methods This link opens in a new window
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGEn metoditietokannasta löydät apuvälineitä ja aineistoa tutkimusmenetelmäsi määrittelyyn ja esim. kirjallisuuskatsauksen laatimiseen. Tutustu interaktiiviseen Method map -karttaan tai katso videoita menetelmien käytöstä käytännössä.

Rakennustekniikka: Artikkelit ja tietokannat