Artikkelit ja tietokannat - Materiaalitekniikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Keskeisiä tietokantoja

Aloita hakusi näistä tietokannoista:

Materials Science & Engineering Collection (ProQuest) This link opens in a new window Materiaalitekniikka. Sisältää METADEX-tietokannan sekä Copper and Polymer Library -tietokannat. Kokotekstejä tieteellisistä sekä kaupan ja teollisuuden alan lehdistä, teknisiä raportteja sekä konfererenssijulkaisuja.Includes the renowned METADEX, Copper and Polymer Library databases and provides full-text titles from around the world, including scholarly journals, trade and industry journals, magazines, technical reports, conference proceedings and government publications.
- This link opens in a new window
Knovel This link opens in a new window Knovel-aineisto sisältää yli 10 000 kirjaa mm. kemian, biologian, tekniikan, geologian sekä elintarvike- ja terveystieteiden aloilta ja lisäksi mm. hakuteoksia, standardeja, tietokantoja, konferenssijulkaisuja ja yhtälöharjoituksia.Tampereen yliopiston kirjaston kokoelman aihealueet saa näkyviin kohdasta Browse > My subscription. Knovel covers over 10 000 books in chemistry, biology, engineering, geology, food and health sciences etc. and in addition, among others, major reference works, standards, databases, proceedings and equation workbooks.To see the collection of Tampere University Library, please click Browse - My subscription. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Springer Nature Link This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Tutustu seuraavaksi näihin monialaisiin tietokantoihin:

Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin.Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window
Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
BioMed Central This link opens in a new window Sisältää yli 250 vertaisarvioitua biolääketieteellistä Open Access -lehteä. Contains over 250 peer-reviewed open access journals in biomedical research.
- This link opens in a new window
Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta.The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
PubMed This link opens in a new window Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen keskeinen kansainvälinen tietokanta. Tietokannan tuottajana on National Library of Medicine. Palveluun ei voi luoda omia tunnuksia, kirjaudu sisään haluamallasi tavalla. Huomaathan, että kirjautumisen jälkeen et pääse Tampereen yliopiston lisensoimaan aineistoon. Medline is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. The database is produced by National Library of Medicine. You cannot create your own credentials anymore, select a login option you prefer. Please note that after logging in, you will not be able to access the material licensed by Tampere University.
- This link opens in a new window
Reaxys (Elsevier) This link opens in a new window Reaxys on kemian ja lähialojen (pharmaceutical development, environmental health & safety work and material science) tietokanta, joka sisältää julkaisuja ja patentteja sekä tietoja kemiallisista yhdisteistä ja reaktioista. Elsevierin Reaxys LibGuideReaxys is a web-based chemistry database consisting of deeply excerpted compounds and related factual properties, reaction and synthesis information as well as bibliographic data, navigated and displayed via an actionable interface. Elsevier's Reaxys LibGuide 
- This link opens in a new window
Nature This link opens in a new window Palvelun aihealoja ovat lääke- ja luonnontieteet (laajasti ja muihin tieteenaloihin liittyen).Nature in a international scientific publisher. Fields: biotechnology, chemistry, cell biology, genetics, immunology, materials science, medicine, neuroscience, molecular Biology, chemical biology, nanotechnology, photonics, physics, protocols.
- This link opens in a new window
Royal Society of Chemistry Journals (Read & Publish) This link opens in a new window Royal Society of Chemistry julkaisee vertaisarvioituja lehtiä, jotka kattavat keskeiset kemian tieteenalat, kuten biologia, biofysiikka, energia ja ympäristö, tekniikka, materiaalit, lääketiede ja fysiikka. The Royal Society of Chemistry publishes peer-reviewed journals that cover the core chemical sciences including related fields such as biology, biophysics, energy and environment, engineering, materials, medicine and physics.
- This link opens in a new window
American Chemical Society Journals This link opens in a new window ACS aineistosta ei ole sopimusta vuodelle 2024. Käytettävissä on lehdet vuosilta 1996-2023. ACS-aineisto sisältää yli 70 kokotekstilehteä kemian alalta. Pääaihealueita ovat biokemia, biotekniikka, elintarvikekemia, kemia, kemian tekniikka, ympäristöteknologia ja energia. Journals from 1996 to 2023 are available.Over 70 full text journals in biochemistry, biotechnology, food chemistry, chemistry, chemical engineering, environmental science and technology and energy.
- This link opens in a new window
ForestBioFacts This link opens in a new window ForestBioFacts on oppimisympäristö, joka käsittelee metsään pohjautuvia tuotteita ja niiden valmistukseen liittyviä prosesseja ja teknologioita monesta eri näkökulmasta. Oppimisympäristö pohjautuu Papermaking Science and Technology -kirjasarjaan, joka sisältyy ForestBioFactsiin.Huom. Toimii henkilökohtaisella tunnuksella, jonka Tampereen korkeakouluyhteisön jäsenet voivat luoda tuni-sähköpostiosoitetta käyttäen tästä linkistä: http://tuni.shor.tn/forestbiofacts. Kirjaudu sitten tunnuksellasi osoitteeseen: https://www.forestbiofacts.com tai klikkaa ForestBioFacts-linkkiä.
- This link opens in a new window
ForestBioFacts is a digital learning environment encompassing forest-based products and technologies from various viewpoints. Includes Papermaking Science and Technology book series.
NB: Create your personal credentials using tuni email address from this link: http://tuni.shor.tn/forestbiofacts. Then sign in to https://www.forestbiofacts.com or click ForestBioFacts link.

Paperi- ja sellutekniikan aineistoja (TAMK):

KnowPap - Paperinvalmistuksen oppimisympäristö This link opens in a new window Paperitekniikan, paperitehtaan automaation ja prosessinhallinnan oppimisympäristö, joka on suunniteltu itseopiskeluun ja opetuksen tueksi. KnowPap® is a multimedia learning environment covering papermaking and process control. It can be used for self-studying or as supplementary material for teaching.
- This link opens in a new window
KnowPulp - Sellunvalmistuksen oppimisympäristö This link opens in a new window Sellutekniikan, sellutehtaan automaation ja prosessinhallinnan oppimisympäristö, joka on suunniteltu itseopiskeluun ja opetuksen tueksi. KnowPulp is a multimedia learning environment covering chemical pulping and process control. It can be used for self-study or as supplementary material for teaching.
- This link opens in a new window

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas Opas Andorin käyttöön

Tietokannat A-Z

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Tietoa tutkimusmenetelmistä

SAGE Research Methods This link opens in a new window
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SAGEn metoditietokannasta löydät apuvälineitä ja aineistoa tutkimusmenetelmäsi määrittelyyn ja esim. kirjallisuuskatsauksen laatimiseen. Tutustu interaktiiviseen Method map -karttaan tai katso videoita menetelmien käytöstä käytännössä.

Materiaalitekniikka: Artikkelit ja tietokannat