Artikkelit ja tietokannat - Fysiikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Keskeisiä tietokantoja

Aloita hakusi näistä tietokannoista:

Optics InfoBase (Optica Publishing Group) This link opens in a new window Optiikka, fysiikka. Kokotekstilehtiä, konferenssijulkaisuja sekä konferenssivideoita. Optics, physics. 1917-, Full text journals, conference proceedings also as fulltext and conference videos.
- This link opens in a new window
arXiv This link opens in a new window Fysiikan, matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, kvantitatiivisen biologian ja rahoituksen, tilastotieteen, sähkötekniikan ja taloustieteiden avoin julkaisuarkisto. Open access to e-prints in Physics, Mathematics, Computer Science, Quantitative Biology, Quantitative Finance, Statistics, Electrical Engineering and Systems Science, and Economics.
- This link opens in a new window

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Tutustu seuraavaksi näihin tietokantoihin:

Scopus (Elsevier) This link opens in a new window Scopus on monitieteellinen viittaus- ja tiivistelmätietokanta, joka kattaa tieteellisiä lehtiä yli 5000 kustantajalta sekä konferenssijulkaisuja, ammattilehtiä ja kirjasarjoja. Scopuksessa on hakumahdollisuus yli 24 miljoonasta patentista, Scopusta voi käyttää myös viittausanalyysiin. Scopus is a multidisciplinary reference and abstract database covering scientific journals from over 5000 publishers, conference proceedings, professional journals and book series. Scopus is searchable for over 24 million patents, and can also be used for citation analysis.
- This link opens in a new window
Web of Science This link opens in a new window Viitetietokantoja, joissa on artikkelitietojen lisäksi tietoa artikkelien saamista viittauksista. Web of Science sisältää Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index ja Arts & Humanities Citation Index -tietokannat. Sisältää myös Journal and Highly Cited Data -aineiston, joka kattaa Journal Citation Reports ja Essential Science Indicators -aineistot Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded, Social Sciences Citation Index and Arts & Humanities Citation Index. Also includes Journal and Highly Cited Data, which covers Journal Citation Reports and Essential Science Indicators -resources. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, economy, architecture. Web of Science Core Collection -databases: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts and Humanities Citation Index 1975- and Conference Proceedings Citation Index- Science, Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities 1990-, 24 million references. Also Derwent innovation index, Journal citations reports, Essential science indicators, Incites.
- This link opens in a new window
ACM Digital Library This link opens in a new window Artikkeleita, sisällysluetteloita ja artikkeliviitteitä lehdistä ja konferenssijulkaisuista tietojenkäsittelyn alalta. ACM is an international scientific and educational organization dedicated to advancing the arts, sciences, and applications of information technology. ACM Digital Library provides the full text publications of the Association for Computing Machinery.1947-, about 750 000 citations, over 400 000 fulltext articles, updated weekly. Also ACM Guide to Computing Literature database, over 1,7 million citations.
- This link opens in a new window
Advanced Technologies & Aerospace Collection (ProQuest) This link opens in a new window Tietotekniikan, avaruus- ja lentotekniikan, energiatekniikan ja informaatioteknologian viitteitä ja kokotekstejä vuodesta 1962 lähtien. Computer science, aerospace, energy science, information science etc. 1962-
- This link opens in a new window
Abstracts in New Technology & Engineering (ProQuest) This link opens in a new window Informaatioteknologian alan tiivistelmiä. Osa Engineering Indexiä. Information technology. Part of Engineering Index.
- This link opens in a new window
Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta. EBSCO Mobile App - start guide The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
Emerald This link opens in a new window Yli 300 lehteä ja 50 kirjaa johtamisen, talouden, liiketaloustieteen, markkinoinnin, hallinnon ja sekä informaatiotutkimuksen, tekniikan ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Lisäksi palvelussa on käytettävissä avoimia kirjoja tai kirjojen lukuja. Contains over 300 full text journals and 50 ebooks in management, technology, business, information studies, education, social care and tourism. Contains also Open Access books and chapters.
- This link opens in a new window
ETDE World Energy Base, ETDEWEB This link opens in a new window Energy technology, environment technology, automation technology, material technology. 1987-, selectively 1974- , 4,4 million references, over 388 000 full text documents.
IEEE Xplore - IEEE Electronic Library (IEL) This link opens in a new window Verkkolehtiä, konferenssijulkaisuja, standardeja ja e-kirjoja tietotekniikan, elektroniikan ja sähkötekniikan aloilta. Publications from the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) and the Institution of Electrical Engineers (IEE). Journal articles, conference proceedings, standards and e-books.
- This link opens in a new window
ProQuest Central This link opens in a new window Laaja, monitieteinen kokotekstitietokanta. Kokoaa yhteen ProQuestin alatietokannat eri aloita. Large multidisciplinary full-text database bringing together complete databases across all major subject areas.
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 940 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Contains over 940 journals from 1999 in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
Solid State and Superconductivity Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Aihealueina kiinteän olomuodon fysiikka ja suprajohtavuus. 1981-. Osa Advanced Technologies & Aerospace Index -tietokantaa. Solid state physics, superconductivity. 1981-. Part of Advanced Technologies & Aerospace Index.
- This link opens in a new window
SpringerLink This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas Opas Andorin käyttöön

Tietokannat A-Z

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).