Skip to Main Content

Logopedia: Opinnäytteet

Korkeakouluyhteisön opinnäytteet

Löydät kaikki Tampereen korkeakouluyhteisön opinnäytteet Andor-hakupalvelun kautta. Uusimmista opinnäytteistä suurin osa on luettavissa avoimesti verkossa.

Voit hakea opinnäytteitä Andorista kahdella tavalla.

  • Perushaku: Tee haku kuten yleensä ja rajaa saatu hakutulos opinnäytteisiin sivun vasemmassa reunassa olevan Aineistotyyppi-valinnan kautta. Näin saat mukaan kattavasti myös vanhempia opinnäytteitä.
  • Tarkennettu haku: valitse joko perushaussa hakuruudun päästä tai tarkennetussa haussa kohta Julkaisuarkistot Trepo & Theseus. Haku kohdentuu Tampereen yliopiston opinnäytteisiin Trepo-julkaisuarkistossa ja TAMKin opinnäytteisiin Theseus-julkaisuarkistossa. Mukaan tulee myös Trepossa olevia muita julkaisuja kuten tutkijoiden rinnakkaistallenteita.

Avoimesti julkaistuja opinnäytteitä voit hakea myös suoraan Trepo ja Theseus -julkaisuarkistojen kautta. Niissä haku kohdistuu myös kokoteksteihin ja voit selata opinnäytteitä tiedekunnittain/tutkinto-ohjelmittain/oppiaineittain/koulutusaloittain (HUOM Theseuksessa ei voi selata opinnäytetöitä TAMKin koulutusohjelmien mukaan).

Yliopiston opinnäytteet (vuodesta 2019 alkaen), jotka eivät ole saatavilla avoimen verkon kautta, ovat luettavissa kokonaisuudessaan vain kirjaston (Arvo + Hervanta + Linna) opinnäytepisteillä. Väitöskirjoista on lainattava paperikappale kirjaston kokoelmissa. TAMKin käyttörajattuun kokoelmaan tallennetut opinnäytetyöt (syksystä 2021 alkaen), jotka eivät ole saatavilla avoimen verkon kautta, ovat luettavissa kokonaisuudessaan vain kirjaston (TAMK Pääkampus) selailukoneilla.

Tampereen yliopistossa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa tuotetut julkaisut, opinnäytetyöt, tutkimusaineistot ja käytetyt tutkimusmenetelmät ovat lähtökohtaisesti yhteiskäyttöisiä ja avoimia.

Tietokantoja

Suuri osa suomalaisten korkeakoulujen opinnäytteistä löytyy Kansallisen Finnan kautta. Paperimuotoisia opinnäytteitä voi hakea myös kunkin korkeakoulun kirjastotietokannasta.

Opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi

Mikäli haluat jättää opinnäytteesi arvioitavaksi, katso Opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi.

Katso myös Väitöskirjan julkaiseminen.

Opinnäytteitä maailmalla

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback