Artikkelit ja tietokannat - Logopedia - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Keskeisiä tietokantoja

Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta.The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
CINAHL Complete (EBSCO) This link opens in a new window Hoitotieteen ja hoitotyön sekä lähialojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Hoitotyö, biolääketiede, terveystieteiden alan kirjastotyö, täydentävät hoidot, kansanterveys ja 17 muuta terveysalan aihealuetta. Oman tilin luomiseen tarvitaan Tampereen korkeakouluyhteisön TUNI-käyttäjätunnus.CINAHL®Complete is source of full-text for nursing & allied health journals. CINAHL covers nursing, biomedicine, health sciences librarianship, alternative/complementary medicine, consumer health and 17 allied health disciplines.Tampere Universities community's TUNI account is needed for creating an own EBSCO account.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Communication & Mass Media Complete (EBSCO) This link opens in a new window Viitteitä viestinnän alan kokotekstilehtiin, hakuteoksiin ja käsikirjoihin. Sisältää myös lehtien kokotekstejä.This database includes indexing and abstracts and full texts.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Linguistics Collection (ProQuest) This link opens in a new window Kattaa kielentutkimuksen kaikki osa-alueet, mm. fonetiikka, fonologia, morfologia, syntaksi ja semantiikka. Linguistics Collection sisältää Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) -viitetietokannan sekä Linguistics Database -kokotekstitietokannan.Collection combines Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA), the leading index for linguistics and Linguistics Database (full-text for many titles). It covers all aspects of the study of language including phonetics, phonology, morphology, syntax, and semantics.
- This link opens in a new window
Medline (EBSCO) This link opens in a new window Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkein kansainvälinen tietokanta. Tietokannan tuottajana on National Library of Medicine.Medline is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. The database is produced by National Library of Medicine.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
MLA international Bibliography with full text (EBSCO) This link opens in a new window Kansainvälinen nykykielten ja kirjallisuuden viitetietokanta, joka sisältää laajasti viitteitä myös muilta humanistisilta aloita. Sisältää myös kokotekstiartikkeleita.The database covers scholarship in a broad range of humanities disciplines related to global literatures and languages. The database contains also full text articles.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Muita hyödyllisiä tietokantoja

Applied Social Sciences Index and Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Viitteitä ja tiivistelmiä terveyden, sosiaalityön, psykologian, sosiologian, talouden, politiikan rotusyrjinnän ja koulutuksen aloilta. The Reference database covers health, social services, economics, politics, race relations and education.
- This link opens in a new window
Education Collection (ProQuest) This link opens in a new window Kasvatustieteen kokoelma sisältää kokotekstilehtiä ja viitteitä sisältävän Education Database -tietokannan sekä viitetietoja sisältävän ERIC -tietokannan.This education collection includes full-texts and references from Education Database and references from ERIC.
- This link opens in a new window
PsycArticles (Ovid) This link opens in a new window American Psychiatric Association -järjestön ylläpitämä tietokanta sisältää yli 100 lehden kokotekstiartikkelit. Aihealueet kattavat yleisen psykologian ja erikoisalueiden perusteiden lisäksi, sovellettua, kliinistä ja teoreettista psykologian tutkimusta.Maintained by American Psychiatric Association and contains full-text articles from over 100 journals. Subject areas cover applied, clinical and theoretical psychology research in addition to the basics of general psychology and specialty areas.
- This link opens in a new window
PsycInfo (Ovid) This link opens in a new window American Psychiatric Association -järjestön ylläpitämä kansainvälinen psykologian ja sen lähialojen viitetietokanta. Viitteitä vuodesta 1806 alkaen.Maintained by American Psychiatric Association, and it provides access to international literature in psychology and related disciplines. PsycInfo database features coverage beginning from 1806.
- This link opens in a new window
Sociological Abstracts (ProQuest) This link opens in a new window Sosiologian, sosiaalipolitiikan ja muiden yhteiskuntatieteiden kansainvälinen viitetietokanta. Sisältää lehtiartikkeliviitteiden lisäksi viitteitä konferenssijulkaisuihin.Sociological Abstracts abstracts and indexes the international literature in sociology and related disciplines in the social and behavioral sciences.
- This link opens in a new window

HUOM. OVIDin käyttöliittymässä hakulaatikko avautuu pääsivulle, muista valita hakuun se tietokanta jota haluat käyttää, esim. PsycInfo tai PsycArticles.

Tietokannat A-Z

Haku Andorista

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Logopedia: Artikkelit ja tietokannat