Kirjat - Kielitiede - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Hakuteokset

Hakuteokset voivat olla yleisiä tai alakohtaisia: tietosanakirjat ("encylopedia") ja käsikirjat toimivat systemaattisina johdatuksina tiettyyn aiheeseen ja sen käsitteistöön, ja niistä löytyy runsaasti perustietoa.

Oxford Reference This link opens in a new window Oxford University Pressin sanakirjoja ja hakuteoksia eri aloilta
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

E-kirjapalveluja

E-kirjat löytyvät Andorista. Halutessasi voit hakea myös tietyn yksittäisen e-kirjapalvelun omassa käyttöliittymässä. Niissä voit tehdä tarkempia hakuja, ja myös selailu on kätevää. Alla on listattuna alallesi sopivia e-kirjapaketteja.

Ebook Central (ProQuest) This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta, joka sisältää Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion -kokoelmat sekä yksittäin ostettuja e-kirjoja.Multidisciplinary e-book service which includes Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion collections and individual e-books purchases.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Ebook Central - Diversity, Equity, & Inclusion Collection (ProQuest) This link opens in a new window Yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta käsitteleviä e-kirjoja eri tieteenaloilta ja useilta eri kustantajilta. Kokoelma sisältää yli 18 000 kirjaa, jotka ovat käytössä Ebook Central -palvelussa.Over 18 000 e-books on the themes of diversity, equity and inclusion. The content is interdisciplinary and from many publishers and authors from all over the world. The collection is available on Ebook Central.
- This link opens in a new window
EBSCO eBooks (Ebsco) This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta.Multidisciplinary e-book service. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Humanities Ebook This link opens in a new window Humanististen tieteiden ja lähialojen e-kirjatietokanta. Humanities Ebook (HEB) is a digital collection of books in the humanities and related social sciences. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Taylor & Francis eBooks This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta.Multidisciplinary e-book service. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
VLeBooks This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta. Multidisciplinary e-book service. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
OAPEN - Open Access Publishing in European Networks This link opens in a new window Verkkokirjasto ja julkaisualusta. OAPEN edistää ja tukee siirtymistä akateemisten kirjojen avoimeen saatavuuteen tarjoamalla avoimia infrastruktuuripalveluja sidosryhmille tieteellisessä viestinnässä.An online library and publication platform. OAPEN promotes and supports the transition to open access for academic books by providing open infrastructure services to stakeholders in scholarly communication.
Ellibs This link opens in a new window Pääosin kotimaisia e-kirjoja ja äänikirjoja eri tieteenaloilta.Mainly Finnish e-books and audiobooks in multiple subject areas.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Kotimaisten kielten keskus - Vapaasti verkossa Tälle sivulle kootaan linkkejä Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) vapaasti saatavilla oleviin verkkojulkaisuihin.

Suomen kirjallisuuden käännökset This link opens in a new window
Sisältää viitetietoja suomalaisen, suomenruotsalaisen ja saamelaisen kauno- ja tietokirjallisuuden käännöksistä.
Project Gutenberg This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Digitaalinen kirjasto, joka sisältää yli 70 000 vapaasti luettavaa kirjaa, lähinnä kaunokirjallisuutta.

Onleihe
Goethe-Institutin ilmainen digitaalinen kirjasto, joka sisältää saksankielisiä kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, elokuvia jne. Pääset e-lainaamaan aineistoja rekisteröidyttyäsi.

Historialliset e-kirjat ja klassikot

Literature Online - LION (ProQuest) This link opens in a new window Kirjallisuudentutkimuksen tietokanta, joka sisältää englanninkielistä runoutta, näytelmiä ja proosaa kokoteksteinä. Lisäksi tietokanta sisältää lehtiartikkeleita, elämäkertoja, hakuteoksia sekä multimediaa. Online resource of language and literature, including criticism and reference. Collection of English language poetry, prose and drama. Also audio and video collections. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
EEBO - Early English Books Online (Proquest) This link opens in a new window Palvelu sisältää englanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1470-1700. Aineisto kattaa Englannissa, Irlannissa, Skotlannissa, Walesissa ja englanninkielisessä Pohjois-Amerikassa ao. ajankohtana julkaistun kirjallisuuden. EEBO features page images of almost every work printed in the British Isles and North America, as well as works in English printed elsewhere from 1470-1700.  
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
ECCO - Eighteenth Century Collections Online This link opens in a new window ECCO-tietokannasta käytössä 135 000 (part 1) englanninkielistä teosta 1700-luvulta digitoituina kokoteksteinä. Access to 135 000 titles (part 1) published in the UK during the 18th century plus thousands from elsewhere. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Library of Latin Texts Online This link opens in a new window Library of Latin Texts (LLT) on maailman laajin latinankielisten tekstien tietokanta. Se sisältää tekstejä kaikilta aihealueilta ja aikakausilta. Tekstit ovat peräisin mm. sarjasta Corpus Christianorum. Library of Latin Texts (LLT) is the world’s leading database for Latin texts. It gathers Latin texts of all genres and all periods. The texts have been taken from the Corpus Christianorum series and from many other leading editions.
- This link opens in a new window
Perseus Digital Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Antiikin ajan tekstejä, niiden käännöksiä, primääri- ja sekundäärilähteitä sekä tutkimuksen apuvälineitä.
Loeb Classical Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Sisältää klassista kirjallisuutta, mm. eeppistä ja lyyristä runoutta, tragedioita, komedioita sekä historiaa ja filosofiaa ja muita historiallisten ajattelijoiden tekstejä sekä alkukielillä kreikaksi ja latinaksi että englanninoksina.
Klassikkokirjasto This link opens in a new window
Kattava ja lähdekriittinen kokonaisuus suomalaista suomen- ja ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta sekä siihen liittyvää tutkimustietoa.

Painetut kirjat

Tampereen yliopiston kirjaston painetut kokoelmat sisältävät kurssikirjoja, yleiskokoelman kirjoja, hakuteoksia, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä yliopiston ja ammattikorkeakoulun tieteenaloilta. Painetun aineiston sijaintitiedot (kirjaston toimipiste, hyllyluokka) löydät Andorista. Kirjat voidaan aakkostaa tekijän tai kirjan nimen mukaan; katso aakkostussana Andorista.

Hyllyluokat Tampereen yliopiston kirjaston eri toimipisteissä

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window
Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Muiden kirjastojen kirjat

Finna - hakupalvelu kotimaisten kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmiin

Muista myös Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmat!

Etkö löytänyt haluamaasi kirjaa? Kaukopalvelu ja Hankintaehdotus

Kaukopalvelun kautta voit tilata materiaalia, jota ei löydy oman kirjastomme kokoelmista. Kaukopalvelu on maksullista (ks. palveluhinnasto).

Kaukopalvelun tilauslomake
Kaukolainapyynnön voit tehdä täyttämällä tilauslomakkeen verkossa.
Ehdota hankittavaksi (lomake)