Lehdet - Kemia - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Kansainväliset e-lehdet

Lehtilistan löydät Andorista, sieltä voit etsiä julkaisuja myös tieteenaloittain.

Esimerkkejä alan lehdistä:

Chemical Reviews
Saatavilla vuodesta 1924
JUFO-taso: 2

Kemian alan e-lehtiä löydät myös tietokannoista:

Nature This link opens in a new window Palvelun aihealoja ovat lääke- ja luonnontieteet (laajasti ja muihin tieteenaloihin liittyen). Nature in a international scientific publisher. Fields: biotechnology, chemistry, cell biology, genetics, immunology, materials science, medicine, neuroscience, molecular Biology, chemical biology, nanotechnology, photonics, physics, protocols.
- This link opens in a new window
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window
American Chemical Society Journals This link opens in a new window ACS aineistosta ei ole sopimusta vuodelle 2024. Käytettävissä on lehdet vuosilta 1996-2023. ACS-aineisto sisältää yli 70 kokotekstilehteä kemian alalta. Pääaihealueita ovat biokemia, biotekniikka, elintarvikekemia, kemia, kemian tekniikka, ympäristöteknologia ja energia. Journals from 1996 to 2023 are available.Over 70 full text journals in biochemistry, biotechnology, food chemistry, chemistry, chemical engineering, environmental science and technology and energy.
- This link opens in a new window
JoVE Unlimited This link opens in a new window JoVE (Journal of Visual Experiments) -lehden artikkelit koostuvat korkealaatuisista videoista ja yksityiskohtaisista tekstiprotokollista, jotka helpottavat tieteellistä toistettavuutta ja tuottavuutta. JoVE on ensimmäinen vertaisarvioitu videolehti. JoVE Science Education -videokirjasto on suunnattu perustutkintotason opetuskäyttöön. Kirjasto sisältää helposti ymmärrettäviä videoita, joiden avulla opetetaan peruskäsitteitä ja -tekniikoita. JoVE - Journal of Visual Experiments articles consist of high-quality video presentations and detailed text protocols that facilitate scientific reproducibility and productivity. JoVE is the first peer-reviewed video journal. JoVE Science Education video library is aimed at undergraduate level teaching. The library contains easy-to-understand videos that teach basic concepts and techniques.
- This link opens in a new window

Kotimaiset e-lehdet

Kotimaisia lehtiarkistoja:

Alma Talent Lehtiarkisto katso Alma Talent Arkisto
Alma Talent Ammattilaismediat This link opens in a new window Palvelu sisältää seuraavat lehdet: Arvopaperi, Fakta, Mediuutiset, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka&Talous (sisältäen Tekniikan Historian ja Metallitekniikan), TiVi ja Uusi Suomi digi (uusi v. 2022-) . Palveluun on linkitetty myös Kauppalehti Online ja Optio. Lehtien vanhempia numeroita on saatavissa vaihtelevasti. Talentum Finnish e-journals on business and technology.
- This link opens in a new window
Kauppalehti Online This link opens in a new window Kauppalehti Online sisältää uutispaketin, arkiston sekä maksuttomat palvelut. Uutispaketti sisältää mm. reaaliaikaiset talousuutiset, päivän Kauppalehden uutiset verkossa sekä Kauppalehden arkiston. Arkisto sisältää kaikki painetussa Kauppalehdessä julkaistut artikkelit vuodesta 1988 alkaen. Kauppalehden liitteiden (mm. Fakta, Optio, Presso, Vip ja aiemmin ilmestyneet Extra ja Saldo) artikkelit ovat puolestaan mukana vuodesta 1995 lähtien. Electronic version of Kauppalehti, archives and wide site of the economy field (among others, the freshest economy news, stock prices, funds, currencies and interests and company information). There will be articles of Kauppalehti from the year 1988 onwards in the Uutisarkisto appendices as Kauppalehti Optio since year 1995.
- This link opens in a new window
Tarkempi listaus palvelun sisältämästä aineistosta:

- Rajoittamaton lukuoikeus verkkopalvelun uutisiin
- Painettu Kauppalehti näköislehtenä, sis. näköislehtiarkiston
- Kauppalehti Optio näköislehtenä
- KL NYT-uutiset, sis. mm. reaaliaikaiset talousuutiset, toimialauutiset,
pörssikatsaukset, talouden tapahtumakalenterin, kansainväliset uutisnostot
- Uutisarkisto: kaikki Kauppalehdessä julkaistut jutut vuodesta 1988 alkaen ja
Kauppalehden liitteiden (mm. Optio ja Extra) artikkelit vuodesta 1995 alkaen.
- Protestilista

• Elektra - Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja sähköisessä muodossa.
• Journal.fi - Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja, mm. Tekniikan Waiheita ja Rakenteiden mekaniikka

Kemia - Kemi

Sanomalehdet

Kirjastoon tilataan useita painettuja sanomalehtiä. Valikoima vaihtelee toimipisteittäin. Lue lisää sanomalehtivalikoimasta kirjaston sivuilta.

ePress - kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä This link opens in a new window Opiskelija, käytä omalla koneella kampuksella Eduroam-verkkoa. HUOM! Ei etäkäyttöä. Sähköinen lehtipalvelu, joka tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina. Lehdillä on 24 kuukauden arkisto. Palvelu sisältää myös seuraavat aikakaus- ja harrastelehdet eri aloilta: Avotakka, Evento, Faili (2024-), Hifimaailma, Hyvä Terveys, Image, Kameralehti, Kemia-lehti, Kiinteistö ja Energia, Koneviesti, Kuluttaja, Lapsen Maailma, Metsälehti (sis. Makasiini), Mondo, Moottori, Parnasso, Pelit, Rakennuslehti, Soundi, Suomen Kuvalehti (sis. TV-Maailma), Särö (2024-), Tekniikan Maailma, Tiede, Tulva (2024-),Työ Terveys Turvallisuus, Vesitalous (2024-). Huom! 15 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Lehtien lataaminen omalle laitteelle ei ole mahdollista. Collection of Finnish newspapers and magazines. Note! No remote access.
- This link opens in a new window
Alma Talent Arkisto This link opens in a new window Alma Talent Lehtiarkisto ja Media-arkisto yhdistyivät 1.1.2022 Alma Talent Arkistoksi. ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET: Iltalehti, Kauppalehti, Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie # #=sisältö ei enää päivity Arkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana.
- This link opens in a new window

Painetut lehdet

Kirjastoon tulee mm. Tekniikan maailma, Tieteen kuvalehti, Tuulilasi ja monia muita aikakausilehtiä. Niiden uusimmat vuosikerrat löytyvät Hervannan ja Kuntokadun kirjastosta.

Painettujen lehtien tiedot löydät kattavasti Andor-tietokannasta.

Kirjaston kokoelmista löytyy sekä ammattilehtiä että tieteellisiä lehtiä.

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi This link opens in a new window Julkaisufoorumi-luokituksen (JUFO) saaneiden tieteellisten lehtien, sarjojen, konferenssien ja kirjakustantajien haku. Publication Forum is a classification of publication channels created by the Finnish scientific community to support the quality assessment of academic research. Your can search for JUFO ratings of journals, series, conferences and book publishers.
Myös nimellä: JUFO

Julkaisufoorumi (JUFO) on suomalainen tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan luokkiin.

Julkaisufoorumi-luokat ovat: 0= kanavat, jotka eivät (vielä) täytä tason 1 kriteereitä; 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso.

Cabells This link opens in a new window Cabells on palvelu tieteellisten lehtien evaluointiin. Palveluun kuuluvat Cabells Journalytics (ent. Cabells Journal Whitelist) ja Cabells Predatory list (ent. Journal Blacklist). Cabells is the service for the evaluation of scientific journals. The service includes Cabells Journalytics (formerly Cabells Journal Whitelist) and Cabells Predatory list (formerly Journal Blacklist).
- This link opens in a new window

Palvelu sisältää Journalytics -osion joka sisältää keskeiset julkaisukanvavaa koskevat tiedot sekä Predatory Reports -osion, josta voit tarkistaa ns. saalistajalehtiä, joiden tieteellinen arvo on kyseenalainen.

Journal Citation Reports (Web of Science) This link opens in a new window InCitesin JCR-moduulin avulla voit arvioida ja vertailla lehtiä käyttämällä viittaustietoja, jotka on kerätty noin 12 000 tieteellisestä ja teknisestä lehdestä ja konferenssijulkaisusta yli 3300 kustantajalta yli 60 maassa. JCR module within InCites allows you to evaluate and compare journals using citation data drawn from approximately 12,000 scholarly and technical journals and conference proceedings from more than 3,300 publishers in over 60 countries.
- This link opens in a new window
Koostuu kahdesta osasta:
Science Edition kattaa yli 7 300 tieteen ja tekniikan alan lehteä. Social Science Edition kattaa yli 2 200 lehteä humanistis-yhteiskuntatieteelliseltä alalta.

Provides a systematic, objective way to determine the relative importance of journals within their subject categories. Science Edition: natural sciences, medicine and technology. Social Sciences Edition: social sciences, psychology, economics, educational sciences.

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lue lisää tutkimuksen arvioinnista.

Kemia: Lehdet

Kansainväliset e-lehdet

Kotimaiset e-lehdet

Sanomalehdet

Painetut lehdet

Kuinka arvioida lehtiä