Artikkelit ja tietokannat - Ympäristöpolitiikka ja aluetiede - Oppaat

Artikkelitietokantoja

Keskeisiä kokotekstitietokantoja

GreenFILE (EBSCO) This link opens in a new window Viitteitä ympäristökysymyksiä käsitteleviin artikkeleihin, dokumentteihin ja raportteihin.Environment, relationship between human beings and the environment, green building, renewable energy. 540 000 citations, partly as fulltext. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Politics Collection (ProQuest) This link opens in a new window Sisältää Pais Index, Policy File Index-, Worldwide Political Science Abstracts -viitetietokannat ja Political Science Database tietokannan kokotekstitiartikkeleita.
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 850 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta.
Springer Nature Link This link opens in a new window Yli 1800 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Muita hyödyllisiä tietokantoja

ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Taylor & Francis Online This link opens in a new window Monitieteinen Taylor & Francis Library (SSH+S&T) sisältää n. 2000 e-lehteä. Lehdet ovat saatavilla vuodesta 1997 lähtien.The multidisciplinary Taylor & Francis Library (SSH+S&T) contains about 2000 e-journals. Journals are available since 1997.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Google Scholar This link opens in a new window Googlen tuottama hakukone, joka hakee tietoja tieteellisistä ja akateemisista verkkotiedonlähteistä. Scholarissa esiintyy satunnaisesti yliopistosta riippumatonta ongelmaa. Google's search engine, which indexes data of scholarly literature online. There is an intermittent problem with Google Scholar giving an error message. 
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Kotimaisia artikkeleita

Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat.Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita.Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista.Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Finlex oikeuskäytäntö kirjallisuudessa Oikeuskäytäntö kirjallisuudessa-kokoelma sisältää kotimaisia ja eurooppalaisia tuomioistuinratkaisuja koskevia viittauksia suomalaisesta oikeuskirjallisuudesta vuodesta 1926 lähtien.
Selma (Bibliographia Iuridica Fennica) Eduskunnan kirjaston kokoelmaluttelossa Selmassa on erillinen hakupalvelu Suomessa vuodesta 1982 alkaen julkaistuun oikeudelliseen aineistoon. Tämä Bibliographia Iuridica Fennica -aineisto sisältää Suomessa ilmestyneitä, suomalaisten kirjoittamia tai Suomea koskevia oikeustieteellisiä artikkeleita, kirjoja ja lehtiä. Selma-tietokannassa on suomalaisia oikeustieteellisiä kirjoja ja artikkeleita 1600-luvulta lähtien.

Finna

voit hakea kotimaisia tieteellisten lehtien, ammattilehtien, aikakauslehtien sekä kokoomateosten artikkeleita
kun olet kirjoittanut hakusanat perushakuun/tarkennettuun hakuun rajaa hakutuloksesta (vasemmalta) aineistotyypiksi artikkelit

Kotimaiset artikkeliviitteet (ent. Arto-tietokanta):

Arto on kotimaisten tieteellisten ja ammatillisten artikkelien viitetietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa elektronisena. Arton sisältöön voit tehdä hakuja kahden palvelun kautta: Finna.fi ja Arto-aineisto Kansalliskirjaston hakupalvelu (erillinen välilehti). Hakutulokset ovat palveluissa samat.
- Kotimaiset artikkeliviitteet löytyvät Kansalliskirjaston hakupalvelusta (erillinen välilehti)
- Arto-aineisto Finna.fi:ssä
Arton lehtilista

Journal.fi - kotimaiset tieteelliset lehdet verkossa

Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 120 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Andor-haku

Ota yhteyttä!

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Ympäristöpolitiikka ja aluetiede: Artikkelit ja tietokannat