Lehdet - Ympäristö- ja energiatekniikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Kansainväliset e-lehdet

Lehtilistan löydät Andorista, sieltä voit etsiä julkaisuja myös tieteenaloittain.

Esimerkkejä alan lehdistä:

Biomass & Bioenergy

Saatavilla vuodesta 1991
(JUFO-taso: 2)

Fuel
Saatavilla vuodesta 1970
(JUFO-level: 2)

Ympäristö- ja energiatekniikan alan vertaisarvioituja lehtiä löydät myös tietokannoista:

Nature This link opens in a new window Palvelun aihealoja ovat lääke- ja luonnontieteet (laajasti ja muihin tieteenaloihin liittyen).Nature in a international scientific publisher. Fields: biotechnology, chemistry, cell biology, genetics, immunology, materials science, medicine, neuroscience, molecular Biology, chemical biology, nanotechnology, photonics, physics, protocols.
- This link opens in a new window
American Chemical Society Journals This link opens in a new window American Chemical Society aineisto sisältää yli 70 kokotekstilehteä kemian alalta. Pääaihealueita ovat biokemia, biotekniikka, elintarvikekemia, kemia, kemian tekniikka, ympäristöteknologia ja energia. Pääsy artikkeleihin vuodesta 1996 lähtien.American Chemical Society Journals include over 70 full text journals in biochemistry, biotechnology, food chemistry, chemistry, chemical engineering, environmental science and technology and energy. Access to articles from 1996.
- This link opens in a new window
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window
- This link opens in a new window

Painetut lehdet

Kirjastoon tulee painettuna mm. Tekniikan maailma, Tieteen kuvalehti, Tuulilasi ja monia muita aikakausilehtiä. Niiden uusimmat vuosikerrat löytyvät Hervannan ja Kuntokadun kirjastosta.

Painettujen lehtien tiedot löydät kattavasti Andor-tietokannasta.

Kirjaston kokoelmista löytyy sekä ammattilehtiä että tieteellisiä lehtiä.

Kotimaiset e-lehdet

Kotimaisia lehtiarkistoja:

Ammattilaismediat (Alma Media) This link opens in a new window Palvelu sisältää seuraavat lehdet: Arvopaperi, Fakta, Mediuutiset, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka&Talous (sisältäen Tekniikan Historian ja Metallitekniikan), TiVi ja Uusi Suomi digi (uusi v. 2022-) .Palveluun on linkitetty myös Kauppalehti Online ja Optio. Lehtien vanhempia numeroita on saatavissa vaihtelevasti. Finnish e-journals on business and technology.
- This link opens in a new window
Arkisto (Alma Media) This link opens in a new window ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET:Iltalehti (ei PDF-sivuja), Kauppalehti (ei PDF-sivuja), Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie ##=sisältö ei enää päivityArkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana. Finnish e-journals archive.
- This link opens in a new window
Kauppalehti Online This link opens in a new window Sisältää uutispaketin, arkiston sekä maksuttomat palvelut. Uutispaketti sisältää mm. reaaliaikaiset talousuutiset, päivän Kauppalehden uutiset verkossa sekä Kauppalehden arkiston. Arkisto sisältää kaikki painetussa Kauppalehdessä julkaistut artikkelit vuodesta 1988 alkaen. Kauppalehden liitteiden (mm. Fakta, Optio, Presso, Vip ja aiemmin ilmestyneet Extra ja Saldo) artikkelit ovat puolestaan mukana vuodesta 1995 lähtien. Electronic version of Kauppalehti, archives and wide site of the economy field (among others, the freshest economy news, stock prices, funds, currencies and interests and company information). There will be articles of Kauppalehti from the year 1988 onwards in the Uutisarkisto appendices as Kauppalehti Optio since year 1995.
- This link opens in a new window
Tarkempi listaus palvelun sisältämästä aineistosta:

- Rajoittamaton lukuoikeus verkkopalvelun uutisiin
- Painettu Kauppalehti näköislehtenä, sis. näköislehtiarkiston
- Kauppalehti Optio näköislehtenä
- KL NYT-uutiset, sis. mm. reaaliaikaiset talousuutiset, toimialauutiset,
pörssikatsaukset, talouden tapahtumakalenterin, kansainväliset uutisnostot
- Uutisarkisto: kaikki Kauppalehdessä julkaistut jutut vuodesta 1988 alkaen ja
Kauppalehden liitteiden (mm. Optio ja Extra) artikkelit vuodesta 1995 alkaen.
- Protestilista

• Elektra - Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja sähköisessä muodossa.
• Journal.fi - Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja, mm. Tekniikan Waiheita ja Rakenteiden mekaniikka

Sanomalehdet

Kirjastoon tilataan useita painettuja sanomalehtiä. Valikoima vaihtelee toimipisteittäin. Lue lisää sanomalehtivalikoimasta kirjaston sivuilta.

ePress - kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä This link opens in a new window Opiskelija, käytä omalla koneella kampuksella Eduroam-verkkoa. HUOM! Ei etäkäyttöä.Sähköinen lehtipalvelu, joka tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina. Lehdillä on 24 kuukauden arkisto.Palvelu sisältää vuonna 2025 myös seuraavat aikakaus- ja harrastelehdet eri aloilta: Evento, Faili (2024-), Hyvä Terveys, Kameralehti (ilmestyminen päättynyt, viimeisin nro 3/2024), Kemia-lehti, Kiinteistö ja Energia, Koneviesti, Kuluttaja, Lapsen Maailma, Metsälehti (sis. Makasiini), Moottori, Pelit, Rakennuslehti, Soundi, Särö (2024-), Tiede, Tulva (2024-), Työ Terveys Turvallisuus, Vesitalous (2024-).Huom! 15 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Lehtien lataaminen omalle laitteelle ei ole mahdollista. Collection of Finnish newspapers and magazines. Note! No remote access.
- This link opens in a new window
Arkisto (Alma Media) This link opens in a new window ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET:Iltalehti (ei PDF-sivuja), Kauppalehti (ei PDF-sivuja), Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie ##=sisältö ei enää päivityArkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana. Finnish e-journals archive.
- This link opens in a new window

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi (JUFO)-luokat - Selaa luokkia

Julkaisufoorumi, JUFO) on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Kolmiportaisessa luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan. Julkaisufoorumi-luokat ovat: 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso. Luokittelukriteerit.

Tutustu Impact Factoreihin (IF) - Journal Citation Reports (JCR) database

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lue lisää lehtien vaikuttavuuden mittaamisesta.

Ympäristö- ja energiatekniikka: Lehdet

Kansainväliset e-lehdet

Painetut lehdet

Kotimaiset e-lehdet

Sanomalehdet

Kuinka arvioida lehtiä