Skip to Main Content

Väitöskirjan julkaiseminen Tampereen yliopistossa: Väitöstiedotus

Väitöksestä tiedottaminen

Tiede ja sen tekijät kiinnostavat ihmisiä. Väitöskirjat ovat merkittävä osa yliopiston tutkimusta ja julkaisuja, ja siksi on tärkeää, että niistä on tietoa saatavilla.

Viestintä julkaisee kaikki väitöstiedotteet tapahtumina yliopiston verkkosivuilla ja intrassa sekä jakaa suomenkieliset tiedotteet STT:n tiedotejakelujärjestelmän kautta kotimaiselle medialle. Jaamme väitöstapahtumat myös yliopiston X-kanavelle. Kun kerrot meille X-tilisi osoitteen, voimme tägätä sinut mukaan yliopiston julkaisuun. Suosittelemme, että jaat väitöslinkkiä myös omissa sosiaalisen median kanavissasi.

Viestintä valitsee medialle lähetettävät väitöstiedotteet uutiskriteerien mukaan. Jokainen tiedotusväline käsittelee aiheita ja julkaisee juttuja oman toimituspolitiikkansa ja palstatilansa mukaisesti. Voit olla myös itse aktiivinen ja tarjota aihettasi esimerkiksi tutuille toimittajille tai oman alasi erikoislehdille.

Lisätiedot
viestinta.tau@tuni.fi

Vinkkejä onnistuneeseen väitökseen ja siitä viestimiseen (videot)

Oheisissa videoissa esitetään yleisiä ohjeita väittelijän puheviestinnästä ja väitöspäivän kulusta. Tarkista ajantasaiset, yksityiskohtaiset ohjeet aina omasta tiedekunnastasi ennen väitöstilaisuutta.

Näin pääset alkuun

Väittelijänä vastaat tiedotteen kirjoittamisesta. Viestintä auttaa tiedotteen muokkaamisessa. Sopiva väitöstiedotteen pituus on 2500–3000 merkkiä eli noin yksi A4. Kirjoita tiedote suomeksi tai englanniksi tai molemmilla kielillä. Vastaat itse tiedotteen käännöksestä.
  • Tutustu väitöstiedotteen kirjoitusohjeisiin ja kirjoita tiedote mallin mukaan (ks. liite alla).
  • Liitä mukaan korkealaatuinen, vaakasuuntainen valokuva itsestäsi.
  • Lähetä tiedote ja valokuvasi viestintään (viestinta.tau@tuni.fi) vähintään kolme viikkoa ennen väitöspäivääsi.

Liitä mukaan kuvasi

Väitöstiedotteen ohella julkaisemme valokuvasi. Kuvan tulee olla hyvälaatuinen ja vaakasuuntainen, minimikoko 900 x 600 pikseliä. Lähetä asiallinen rintakuva tai puolivartalokuva erillisenä kuvatiedostona, mieluiten jpg-muodossa. Valokuvassa saa hymyillä!

Huomioithan, että media saa kuvasi käyttöönsä STT:n mediapalvelun kautta ja voi julkaista sen omissa kanavissaan. Varmista, että sinulla on oikeudet käyttää kuvaa ja muista ilmoittaa kuvaajan nimi.

Väitöstiedotteet

Löydät tulevat väitöstiedotteet täältä:

Suomenkielisillä sivuilla

Englanninkielisillä sivuilla

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback