Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Väitöskirjan julkaiseminen Tampereen yliopistossa: Väitöstiedotus

Väitöksestä tiedottaminen

Tiede ja sen tekijät kiinnostavat ihmisiä. Väitöskirjat ovat merkittävä osa yliopiston tutkimusta ja julkaisuja ja siksi on tärkeää, että niistä on tietoa saatavilla. Kaikki väitöstiedotteet julkaistaan yliopiston verkkosivuilla.

Tampereen yliopiston viestintä lähettää medialle tiedotteita yliopiston tutkimuksesta, myös väitöksistä. Viestintä valitsee medialle lähetettävät väitöstiedotteet uutiskriteerien mukaan. Tällöin tiedotteita usein vielä muokataan hieman yhteistyössä väittelijän kanssa.

Voit myös olla aktiivinen ja tarjota aihettasi esimerkiksi tutuille toimittajille tai oman alasi erikoislehdille. Myös linkin jakaminen sosiaalisessa mediassa kannattaa.

Jokainen tiedotusväline käsittelee aiheita ja julkaisee juttuja oman toimituspolitiikkansa ja palstatilansa mukaisesti.

Tutustu väitöstiedotteen kirjoitusohjeisiin

Lisätietoja: viestinta.tau@tuni.fi

Vinkkejä onnistuneeseen väitökseen ja siitä viestimiseen (videot)

Oheisissa videoissa esitetään yleisiä ohjeita väittelijän puheviestinnästä ja väitöspäivän kulusta. Tarkista ajantasaiset, yksityiskohtaiset ohjeet aina omasta tiedekunnastasi ennen väitöstilaisuutta.

Näin pääset alkuun

  • Tutustu väitöstiedotteen kirjoitusohjeisiin ja kirjoita mallinmukainen tiedote
  • Lähetä tiedote ja valokuvasi viestintään vähintään kolme viikkoa ennen väitöspäivääsi osoitteella viestinta.tau@tuni.fi.

Tiedote tulee tehdä suomeksi tai englanniksi tai molemmilla kielillä. Viestintä tiedottaa tiedotusvälineille vain suomenkielellä tehdyistä väitöstiedotteista. Tiedoteluonnosta voidaan vielä editoida yhdessä viestinnän kanssa.

Liitä mukaan kuvasi

Voit halutessasi toimittaa viestintään (viestinta.tau@tuni.fi) myös painokelpoisen valokuvasi. Kuvan pitää olla vaakasuunnassa ja kooltaan vähintään 900x600px.
Kuvaksi kannattaa valita asiallinen rintakuva. Sen ei tarvitse olla virallinen, passikuvamainen kuva, mutta ei myöskään esimerkiksi lomakuva tai kuva, jossa esiintyy muita ihmisiä tai vaikkapa lemmikkejä. Huomioi, että media saattaa pyytää kuvaa käyttöönsä. Liittämällä kuvan tiedotteeseen annat samalla luvan sen käyttöön tiedotteesi yhteydessä myös muissa kuin yliopiston kanavissa.
Muista lisätä kuvaajan nimi joko kuvatekstikenttään tai väitöstekstin loppuun. Kuva: Kuvaajan nimi

Väitöstiedotteet

Löydät tulevat väitöstiedotteet täältä:

Suomenkielisillä sivuilla

Englanninkielisillä sivuilla

Väitöskirjat Twitterissä

Linkki väitöskirjaasi tulee TUNICRISistä  myös TUNICRIS_bot -tilillemme Twitteriin.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback