Skip to Main Content

Väitöskirjan julkaiseminen Tampereen yliopistossa: Mallipohjat ja ulkoasu

Väitöskirjan mallipohjat ja ohjeet niiden käyttöön

Voit joko muotoilla olemassa olevan käsikirjoituksesi Tampereen yliopiston väitöskirjan vaatimusten mukaiseksi, ladata mallipohjan tyylit olemassa olevaan tiedostoosi tai kopioida ja sijoittaa tekstisi mallipohjaan. Mallipohja toimii parhaiten, jos kirjoitat työsi suoraan siihen. Mallipohja on normaali word-asiakirjapohja, jossa väitöskirjan sivukoko on B5 ja siinä on valmiiksi asetettu väitöskirjassa yleisimmin käytetyt tyylit.

Väitöskirjan viimeistely kannattaa tehdä vain yhdellä koneella, sillä tiedostojen siirtäminen eri koneiden välillä voi muuttaa asetuksia. Mallipohja on tehty PC:lle, mutta toimii myös Mac-ympäristössä. Macilla osa toiminnoista löytyy eri paikasta kuin ohjeessa on mainittu.

Kullakin tieteenalalla on vaihtelevat viittauskäytännöt, varmista viittaustyyli omasta tiedekunnastasi.

Tampereen yliopiston väitöskirjat -sarjan sivun koko on B5 (176 mm x 250 mm). Kirjassa on erilainen vasen ja oikea sivu.
Väitöskirjassa otsikoiden fontti on Arial Narrow ja leipätekstin fontti on Garamond.

Mallipohjassa sivun asetukset ovat valmiina, kuten myös väitöskirjassa yleisimmin käytetyt tyylit. Käytä koko kirjoittamisen aikana oikeita TUD-alkuisia tyylejä.

Ohjeet mallipohjien käyttöön

Luo koneellesi kansio väitöskirjaa varten. Lataa ja tallenna mallipohja omalle koneellesi väitöskirja-kansioon .dotx-muodossa (template/malli) napauttamalla hiiren oikealla näppäimellä linkkiä (alla) ja valitsemalla Save Target As../Save Link Target As..

Avaa tallentamasi mallipohja ja tallenna se uudella nimellä .docx-muotoon.

Ohjeet Tampereen yliopiston väitöskirjasarjassa julkaistavan käsikirjoituksen muotoilemiseksi on tehty Microsoft Office 2016 Word -tekstinkäsittelyohjelman termejä ja valikkoja käyttäen.

Word-mallipohjan käytöstä

Mikäli mallipohjasta on kysyttävää, niin voit ottaa yhteyttä

dissertations@tuni.fi

Tampereen yliopiston väitöskirjat -sarja 2024

Väitöskirjan kansikuva Tampereen yliopiston väitöskirjat -sarjassa on vakikansi, johon ei voi tehdä muutoksia. Mikäli haluat itse suunnitella yksilöllisen kannen, voit julkaista kirjasi omakustanteena, katso kohta Julkaiset muualla kuin yliopiston väitöskirjasarjassa.

Nimiösivujen mallipohjat

Täytä oheinen nimiösivujen mallipohja. Valitse kieli väitöskirjasi kielen mukaan. Poista sivuilta ylimääräiset monikkomuodot, sulkeet yms. 
Tarkistuta se tiedekunnassasi, jotta kaikki affiliaatiot, tittelit ja yliopistot tulevat oikein.

Lähetä tarkistetut nimiösivut sähköpostitse osoitteeseen dissertations@tuni.fi. Kirjasto lisää nimiösivuihin ISBN-tunnuksen sekä julkaisusarjan numeron ja lähettää sivut sinulle takaisin (1-3 työpäivää).

Jos työsi on artikkeliväitöskirja, voit käyttää artikkelien eteen tulevaa kansilehtipohjaa. Poista/muuta ylimääräiset tekijänoikeusmerkinnät pohjasta.

LaTeX-mallipohja

LaTeX-mallipohja Tampereen yliopiston väitöskirjoille (on ladattavissa myös zip-pakettina).

Taittopalvelut

Voit myös tilata maksullisen taittopalvelun väitöskirjallesi haluamaltasi toimijalta. Ota riittävän ajoissa yhteyttä sopiaksesi taittoaikataulusta.
Taiton tulee noudattaa sarjan vaatimuksia.

Taittoja voi tiedustella esim.

Kirjapaino PunaMustan (Juvenes Print) taittopalvelut

dissertations@punamusta.com

Puh.  010 230 8375

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback