Lehdet - Tietojenkäsittely ja tietotekniikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Kansainväliset e-lehdet

Lehtilistan löydät Andorista, sieltä voit etsiä julkaisuja myös tieteenaloittain.

Lehdet löytyvät myös tietokannoista:

ACM Digital Library This link opens in a new window Artikkeleita, sisällysluetteloita ja artikkeliviitteitä lehdistä ja konferenssijulkaisuista tietojenkäsittelyn alalta. ACM is an international scientific and educational organization dedicated to advancing the arts, sciences, and applications of information technology. ACM Digital Library provides the full text publications of the Association for Computing Machinery.1947-, about 750 000 citations, over 400 000 fulltext articles, updated weekly. Also ACM Guide to Computing Literature database, over 1,7 million citations.
- This link opens in a new window
IEEE Xplore - IEEE Electronic Library (IEL) This link opens in a new window Verkkolehtiä, konferenssijulkaisuja, standardeja ja e-kirjoja tietotekniikan, elektroniikan ja sähkötekniikan aloilta. Publications from the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) and the Institution of Electrical Engineers (IEE). Journal articles, conference proceedings, standards and e-books.
- This link opens in a new window
SpringerLink This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
ScienceDirect (Elsevier) This link opens in a new window Yli 2200 lehden kokotekstiartikkelit pääosin luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta, mutta myös taloustieteiden, yhteiskuntatieteiden sekä humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja lähinnä tekniikan aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, mathematics, business. 1995-, over 14 million articles, over 2200 full text journals. Contains also e-books mainly on technology.
- This link opens in a new window

Tietojenkäsittelyn lehtiä Browzinessa

Kotimaiset e-lehdet

Kotimaisia e-lehtiä (Andorin lehtilistan kautta)

Kotimaisia lehtiarkistoja

ARTO This link opens in a new window Pääpaino yhteiskuntatieteellisessä aineistossa, vain osa lehdistä e-muodossa.
Journal.fi This link opens in a new window Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja, pääpaino yhteiskuntatieteellisessä aineistossa
Alma Talent Arkisto This link opens in a new window Alma Talent Lehtiarkisto ja Media-arkisto yhdistyivät 1.1.2022 Alma Talent Arkistoksi. ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET: Iltalehti, Kauppalehti, Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie # #=sisältö ei enää päivity Arkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana.
- This link opens in a new window

Painetut lehdet

Suomalaisia keskeisiä ICT-alan lehtiä ovat Tivi (aiemmat Tietokone ja Tietoviikko), Mikrobitti (aiemmat MikroPC ja MB) ja Tekniikan maailma. Niiden uusimmat vuosikerrat löytyvät Hervannan, Linnan ja TAMK pääkampuksen toimipisteistä.

Painettujen lehtien tiedot löydät kattavasti Andor-tietokannasta. Kirjaston kokoelmista löytyy sekä ammattilehtiä että tieteellisiä lehtiä.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window
Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Sanomalehdet

Kirjastoon tilataan useita painettuja sanomalehtiä. Valikoima vaihtelee toimipisteittäin. Lue lisää toimipisteisiin tilattavasta sanomalehtivalikoimasta kirjaston sivuilta.

ePress - kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä This link opens in a new window Opiskelija, käytä omalla koneella kampuksella Eduroam-verkkoa. HUOM! Ei etäkäyttöä. Sähköinen lehtipalvelu, joka tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina. Lehdillä on 24 kuukauden arkisto. Palvelu sisältää myös seuraavat aikakaus- ja harrastelehdet eri aloilta: Avotakka, Evento, Faili (2024-), Hifimaailma, Hyvä Terveys, Image, Kameralehti, Kemia-lehti, Kiinteistö ja Energia, Koneviesti, Kuluttaja, Lapsen Maailma, Metsälehti (sis. Makasiini), Mondo, Moottori, Parnasso, Pelit, Rakennuslehti, Soundi, Suomen Kuvalehti (sis. TV-Maailma), Särö (2024-), Tekniikan Maailma, Tiede, Tulva (2024-),Työ Terveys Turvallisuus, Vesitalous (2024-). Huom! 15 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Lehtien lataaminen omalle laitteelle ei ole mahdollista. Collection of Finnish newspapers and magazines. Note! No remote access.
- This link opens in a new window
Alma Talent Arkisto This link opens in a new window Alma Talent Lehtiarkisto ja Media-arkisto yhdistyivät 1.1.2022 Alma Talent Arkistoksi. ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET: Iltalehti, Kauppalehti, Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie # #=sisältö ei enää päivity Arkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana.
- This link opens in a new window

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi (JUFO)-luokat - Selaa luokkia

Julkaisufoorumi, JUFO) on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Kolmiportaisessa luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan. Julkaisufoorumi-luokat ovat: 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso. Luokittelukriteerit.

Tutustu Impact Factoreihin (IF) - Journal Citation Reports (JCR) database

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lue lisää lehtien vaikuttavuuden mittaamisesta.

Tietojenkäsittely ja tietotekniikka: Lehdet