Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Arkkitehtuuri: Lehdet

Ohjeita e-lehtien käyttöön

Jos etsit tiettyä e-lehteä:

  1. Katso Andorin lehtihausta.
  2. Kysy kirjaston hankinnasta.

Kansainväliset e-lehdet

Andorista voit hakea kirjastoon tulevia e-lehtiä ja voit myös etsiä julkaisuja tieteenaloittain. Voit myös tallentaa omiin suosikkeihisi e-lehtien linkkejä.

Esimerkkejä arkkitehtuurin e-lehdistä:

The cover of: Landscape and Urban Planning

Landscape and Urban Planning

Saatavissa vuodesta 1995

JUFO-taso: 3

The cover of: Nordic Journal of Architectural Research

Nordic Journal of Architectural Research

Saatavilla vuodesta 1999

JUFO-taso: 2

Painetut lehdet

Kirjaston kokoelmista löytyy sekä ammattilehtiä että tieteellisiä lehtiä. Painettujen lehtien tiedot löydät kattavasti Andorin lehtihausta.

Hervannan ja Kuntokadun kirjastoihin tulee useita arkkitehtuurin painettuja kotimaisia ja kansainvälisiä lehtiä. Lehtien verkkosivuilla on saatavissa usein näköislehti ja arkisto. Tutustu myös rakennustekniikan lehtiin.

Arkkitehti (lehtiarkisto)

Arkkitehtiuutiset (lehtiarkisto)

Arkkitehtuurikilpailuja

Yhdyskuntasuunnittelu (JUFO-taso 1)

Kotimaiset e-lehdet

Kotimaisia lehtiarkistoja

Sanomalehdet

Kirjastoon tilataan useita painettuja sanomalehtiä. Valikoima vaihtelee kampuksittain. Lue lisää sanomalehtikokoelmasta kirjaston sivuilta. Käytössäsi on myös kolme kotimaisten sanomalehtien elektronista palvelua:

E-lehtien haku

Hae Andorista lehtiä

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi (JUFO)-luokat - Selaa luokkia

Julkaisufoorumi, JUFO) on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Kolmiportaisessa luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan. Julkaisufoorumi-luokat ovat: 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso. Luokittelukriteerit.

Tutustu Impact Factoreihin (IF) - Journal Citation Reports (JCR) database

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät  JCR-tietokannasta. Lue lisää lehtien vaikuttavuuden mittaamisesta.

Onko tietty lehti vertaisarvioitu (peer-reviewed)?

- Katso Ulrichsweb

Ulrichsweb Serials Directory sisältää tiedot 300,000 aikakauslehdestä (periodicals/serials). Refereen paita -kuvake Refereen paita -kuvake. tarkoittaa, että lehti on vertaisarvioitu (peer-reviewed.)