Skip to Main Content

Uuden opiskelijan tietopaketti: TOP5 -vinkit uudelle opiskelijalle

Opas uusille sekä opintojen pariin tauon jälkeen palaaville opiskelijoille.

Viisi vinkkiä uudelle opiskelijalle

Uusi opiskelija, ota kirjasto haltuun:

  1. Aktivoi kirjastokorttisi TUUDOssa tai opiskelijakortti kirjastokortiksi Tuni Help Deskissä, niin pääset lainaamaan.
  2. Käytä e-aineistoja etänä tuni-tunnuksilla.
  3. Viihdy, tutki, inspiroidu! Kirjasto on opiskelijan työhuone ja olohuone. Kirjaston tilat on suunniteltu opiskelijoiden kanssa, opiskelijoille! Meillä voit keskittyä itsenäiseen opiskeluusi tai verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa. Tule oman laitteesi kanssa tai käytä kirjaston tarjoamia koneita. Löydät meiltä myös rennompia oleskelutiloja ja löhöilypaikkoja.
  4. Hyödynnä e-kirjoja, e-lehtiä ja kirjaston tarjoamaa uusinta tutkimusaineistoa, etänä vaikka kotisohvalta. Löydät reitit Andorin kautta, kirjaston kotisivuilta ja kirjaston oppaista!
  5. Kysy neuvoa ja seuraa meitä! Kirjaston henkilökunta on sinua varten. Olemme läsnä palvelupisteissä, chatissa, puhelinsoiton tai sähköpostin päässä. Nykäise hihasta! Myös tiedonhankintataitojen opetuksemme ja ohjauksemme ovat vuorovaikutteisia. Seuraa kirjaston ajankohtaisia Twitterissä / X:ssä, kirjaston verkkosivuilla ja infonäytöillä.
  6. Opiskele itse eteenpäin! Oppaat on laadittu sinua varten. Kokonaisuudesta löytyy alakohtaisia oppaita, e-kirjaopas ja tiedonhaun opas, jotka auttavat sinua opinnoissasi. Arkitieto ei korkeakouluopinnoissa riitä, vaan sinun on arvioitava tiedon luotettavuutta ja osattava käyttää tietoa opinnoissasi eettisesti.

BONUS: Kirjastossa voit tehdä muutakin kuin työskennellä! Kirjaston tilat eivät ole pelkästään opiskelua varten: voit tulla myös vain rentoutumaan, kokoamaan palapeliä ja esimerkiksi lukemaan päivän Aamulehden tai Helsingin Sanomat. Muista myös Hervannassa sijaitseva scifiin painottuva Lux-kokoelma sekä TAMK Pääkampuksen elämäkertoja ja kaunokirjallisuutta kartoittava Vita-kokoelma.

Kirjasto on opiskelijan työhuone ja olohuone.

 

 

Kuvat: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback