Lehdet - Matematiikka ja tilastotiede - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Kansainväliset e-lehdet

Lehtilistan löydät Andorista, sieltä voit etsiä julkaisuja myös tieteenaloittain.

Lehdet löytyvät myös tietokannoista:

MathSciNet (AMS) This link opens in a new window Viite- ja viittaustietoja artikkeleista, kirjoista ja lehdistä 1800-luvun alusta alkaen. Lisäksi löytyy mm. asiantuntija-arvioita artikkeleista ja kirjoista. Osasta viitteistä on linkit kokoteksteihin. Sisältää myös Mathematical Reviews -lehden.MathSciNet is an electronic publication offering access to a carefully maintained and easily searchable database of reviews, abstracts and bibliographic information for much of the mathematical sciences literature and also Mathematical Reviews.
MathSciNet (EBSCO) This link opens in a new window Sisältää viite- ja viittaustietoja artikkeleista, kirjoista ja lehdistä matematiikan alalta 1800-luvun alusta alkaen. Lisäksi löytyy mm. asiantuntija-arvioita artikkeleista ja kirjoista. Osasta viitteistä on linkit kokoteksteihin. Access to a carefully maintained and easily searchable database of reviews, abstracts and bibliographic information for much of the mathematical sciences literature. 
Cambridge Core This link opens in a new window
Tilastotieteen lehdet: kts browse subjects: statistics and probability
JSTOR This link opens in a new window JSTOR on yli 500 lehden kokotekstitietokanta alkaen ensimmäisestä lehtivuosikerrasta. Aihealueet kattavat laajalti yhteiskuntatieteitä, humanistisia tieteitä, liiketaloutta ja taloutta. JSTORissa ei ole uusimpia lehtiartikkeleita: julkaisurajoitukset (embargo) ovat tavallisesti 1-5 vuoden mittaisia.Tilaus sisältää seuraavat kokoelmat: Arts & Sciences Collections I-IV ja Business CollectionJSTOR is a fulltext database in the fields of social sciences, arts and business. The database includes over 500 journals in fulltext from the first volume, but the latest volumes are not included.Subscription includes following collections: Arts & Sciences Collections I-IV and Business Collection
Springer Nature Link This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta.Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.

Esimerkkejä alan kansainvälisistä lehdistä

Esimerkkejä alan lehdistä:

Journal of the ACM
Journal of Algebra
Linear Algebra and Its Applications
Distributed Computing
Journal of the Royal Statistical Society (eri sarjat; kts lehti Andorissa)

Lehtiä, jotka sopivat vaikeustasoltaan myös kandi- ja maisterivaiheen matematiikan opiskelijoille:

American Mathematical Monthly
International Journal of Mathematical Education in Science and Technology
Mathematics Magazine
Mathematical Intelligencer
College Mathematics Journal
Mathematics Teacher
PRIMUS (Problems, Resources, and Issues in Mathematics Undergraduate Studies)

Kotimaiset e-lehdet

Kotimaisia e-lehtiä

Solmu
Dimensio
Arkhimedes
(Suomen matemaattisen yhdistyksen lehti, yleistajuinen)
Luma-verkkolehdet

Kotimaisia lehtiarkistoja

Ammattilaismediat (Alma Media) This link opens in a new window
Arkisto (Alma Media) This link opens in a new window ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET:Iltalehti (ei PDF-sivuja), Kauppalehti (ei PDF-sivuja), Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie ##=sisältö ei enää päivityArkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana. Finnish e-journals archive.
ARTO This link opens in a new window
Pääpaino yhteiskuntatieteellisessä aineistossa, vain osa lehdistä e-muodossa. Matematiikan opetuksesta artikkeleita
Elektra
Elektra-palvelun toiminta päättyi vuoden 2022 lopussa. Palvelun sisältämät käyttörajatut aineistot ovat nyt poistuneet käytöstä. Monet lehdistä ovat vapaasti saatavilla tai tulossa vapaasti saataville Tieteellisten seurain valtuuskunnan Journal.fi -palvelussa.Elektra sisälsi kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita. Kokoelmaan kuului noin 41.000 artikkelia. Aineiston kuvailutiedot ovat saatavilla Doriassa vielä jonkin aikaa, mutta itse artikkeleihin ei ole enää pääsyä.
Journal.fi This link opens in a new window
Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja, pääpaino yhteiskuntatieteellisessä aineistossa

Tali - artikkeliviitteitä suomenkielisiin tekniikan alan lehtiin

Cambridge Core This link opens in a new window
Tilastotieteen lehdet (kts. browse subjects -statistics and probability)

Painetut lehdet

Painetut lehdet löytyvät Andorista lehden nimellä.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Sanomalehdet

Kirjastoon tilataan useita painettuja sanomalehtiä. Valikoima vaihtelee toimipisteittäin. Lue lisää toimipisteisiin tilattavasta sanomalehtivalikoimasta kirjaston sivuilta.

ePress - kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä This link opens in a new window Opiskelija, käytä omalla koneella kampuksella Eduroam-verkkoa. HUOM! Ei etäkäyttöä. Sähköinen lehtipalvelu, joka tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina. Lehdillä on 24 kuukauden arkisto. Palvelu sisältää vuonna 2025 myös seuraavat aikakaus- ja harrastelehdet eri aloilta: Evento, Faili (2024-), Hyvä Terveys, Kameralehti (ilmestyminen päättynyt, viimeisin nro 3/2024), Kemia-lehti, Kiinteistö ja Energia, Koneviesti, Kuluttaja, Lapsen Maailma, Metsälehti (sis. Makasiini), Moottori, Pelit, Rakennuslehti, Soundi, Särö (2024-), Tiede, Tulva (2024-), Työ Terveys Turvallisuus, Vesitalous (2024-). Huom! Sanomalehdillä on 10 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Lehtien lataaminen omalle laitteelle ei ole mahdollista.  Collection of Finnish newspapers and magazines. Note! No remote access.
- This link opens in a new window
Arkisto (Alma Media) This link opens in a new window ARKISTOON SISÄLTYVÄT LEHDET:Iltalehti (ei PDF-sivuja), Kauppalehti (ei PDF-sivuja), Arvopaperi, Arvoasunto #, Energia #, Fakta, Markkinointi&Mainonta #, Mediuutiset, Metallitekniikka #, Mikrobitti, MikroPC #, Platinum #, Talouselämä, Tekniikka&Talous, Tekniikan Historia #, Tietoviikko / Tivi, Tekninen Uratie ##=sisältö ei enää päivityArkisto sisältää artikkelit tekstimuodossa. Uuden lehden artikkelit päivitetään arkistoon saman tai seuraavan päivän aikana. Finnish e-journals archive.
- This link opens in a new window

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi (JUFO)-luokat - Selaa luokkia

Julkaisufoorumi, JUFO) on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Kolmiportaisessa luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan. Julkaisufoorumi-luokat ovat: 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso. Luokittelukriteerit.

Tutustu Impact Factoreihin (IF) - Journal Citation Reports (JCR) database

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lue lisää lehtien vaikuttavuuden mittaamisesta.