Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Sanomalehtikokoelma: Tietoa kokoelmista

TAMKin kokoelma

TAMKin Pääkampuksen kirjastoon tulevat Aamulehti, Helsingin Sanomat, Maaseudun tulevaisuus ja Kauppalehti.

Sanomalehdet löytyvät lehtiparvelta, joka sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin oikealla puolella.

Mediapoliksen ​kirjastoon tulee Aamulehti.

Sanomalehtiä ei lainata.

 

ePress

ePress-tietokanta tarjoaa kattavan valikoiman kotimaisia sanoma- ja paikallislehtiä sekä arkiston jopa kahden vuoden ajalta. Aamulehden ja Helsingin Sanomien lisäksi e-sanomalehdistä löytyvät merkittävimmät maakuntalehdet.

ePressiä pääset lukemaan vain kampusalueen koneilla ja Eduroam-verkossa.

Linnan kokoelma

Kirjaston sanomalehtikokoelma sijaitsee Keskustakampuksen Päätalolla 0-kerroksessa. Kokoelmassa ovat tärkeimmät kotimaiset päivälehdet, muutamien lehtien vuosikertoja jopa 1900-luvun alusta tähän päivään. Kokoelman luetuimpia lehtiä ovat Aamulehti, Helsingin Sanomat, Turun Sanomat, Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Kokoelma on asiakkailta suljettu, ja lehdet on tilattava sieltä erikseen. Tilatut lehdet tuodaan asiakkaan luettavaksi sanomalehtikokoelman yläpuolella sijaitsevaan sanomalehtilukusaliin, jossa lehtiä voi tutkia vapaasti aukioloaikoina. Lehtiä ei saa kotilainaan eikä niitä saa viedä lukusalin ulkopuolelle.

Lehdet tilataan verkkolomakkeella, lukusaliin jätettävällä paperisella tilauslomakkeella tai soittamalla päivystysaikaan numeroon 050 563 0935. Päivystäjä on paikalla maanantaisin klo 12-15 ja keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-12.

Lukusalissa on kopiokoneen lisäksi kaksi mikrofilmien lukulaitetta, joista toisella voi skannata artikkeleita mikrofilmiltä tietokoneelle. Skannaukset tietokoneelta voi joko tulostaa paperille kopiokoneen kautta tai tallentaa usb-muistitikulle. Kopiokoneen ja mikrofilmilaitteiden käyttöön saa tarvittaessa opastusta päivystäjältä päivystysaikaan.

Sanomalehtikokoelmalla on tällä hetkellä jatkuva tilaus seuraaviin lehtiin: Aamulehti, Demokraatti, Helsingin Sanomat, Hämeen Sanomat, Ilkka-Pohjalainen, Kansan Uutiset, Kaleva, Karjalainen, Keskisuomalainen, Kymen Sanomat, Lapin kansa, Maaseudun Tulevaisuus, Nykypäivä, Savon Sanomat, Suomenmaa, Tamperelainen, Tekniikka & Talous, Turun Sanomat. Nämä lehdet otetaan vastaan ja lisätään kokoelmaan kuukauden tai puolen kuukauden kansioissa, riippuen lehden paksuudesta.

Hervannan kokoelma

Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Kauppalehti löytyvät lehtikaapeista kirjaston pohjakerroksessa. Lehdet ovat luettavissa vain kirjastossa paikan päällä.

Aamulehteä ja Helsingin Sanomia säilytetään yksi viikko, Kauppalehteä kaksi kuukautta.

Arvon kokoelma

Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Mediuutiset löytyvät kirjastosalin lehtitelineestä. Lehdet ovat luettavissa vain kirjastossa paikan päällä.

Aamulehteä ja Helsingin Sanomia säilytetään kuluva viikko, Mediuutisia kuluva vuosi.