Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Saavutettavuus: Celia

Celia

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Lisätietoa Celian palveluihin oikeuttavista syistä.

Jos olet lukemisesteinen ja opiskelet suomalaisessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, voit lainata kurssikirjoja maksutta Celiasta. Lue lisää Celian palveluista korkeakouluopiskelijoille.

www.celia.fi

Näin liityt Celian palveluiden käyttäjäksi

Celian palvelut on tarkoitettu vain niille henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Olet siis oikeutettu Celian palveluihin vain, jos sinulla on jokin lukemiseste. Ota yhteyttä Celiaan liittymisestä kirjastoon esim. sähköpostilla kirjasto@tuni.fi

Kanssasi sovitaan aika henkilökohtaiseen tapaamiseen kirjastossa. Tapaamisessa sinut voidaan rekisteröidä Celian asiakkaaksi ja saat opastuksen Celian palveluihin sekä Celianetin ja Pratsam Readerin käyttöön. Rekisteröinnin jälkeen saat Celiasta sähköpostitse henkilökohtaiset tunnukset äänikirjapalveluihin.

Olet itse vastuussa siitä, että noudatat Celian käyttösääntöjä.