Kirjat - Kone- ja automaatiotekniikka - Oppaat | Guides at Tampere University Library

E-kirjat

E-kirjat löytyvät Andorista. Halutessasi voit hakea myös tietyn yksittäisen e-kirjapalvelun omassa käyttöliittymässä. Niissä voit tehdä tarkempia, kirjan kokotekstiin ulottuvia hakuja. Myös kirjavalikoiman selailu on kätevää. Alla on listattuna alallesi sopivia e-kirjapalveluja.

Kirjojen lukeminen onnistuu joko verkkoselaimessa tai lataamalla kirja omalle laitteelle.

AccessEngineering This link opens in a new window E-kirjoja, hakuteoksia, videoita, interaktiivisia graafeja, case study -aineistoja ja tutoriaaleja insinööritieteiden alalta. E-aineisto-oppaan AccessEngineering-ohjeet E-books, handbooks, videos, interactive graphs, case studies and tutorials in engineering. E-resource guide's AccessEngineering instructions
- This link opens in a new window
Knovel This link opens in a new window Tekniikan alan englanninkielinen e-kirjapalvelu. E-kirjojen taulukoita ja grafiikkaa on mahdollista muokata omien tarkoitusten mukaisiksi. Aihealueina mm. kemia, rakentaminen, yleiset insinööritieteet, ympäristötekniikka, sähkö- ja energiatekniikka, mekaniikka, elektroniikka, tekstiiliala ja materiaalitieteet. Tampereen yliopiston kirjaston kokoelman aihealueet saa näkyviin kohdasta Browse > My subscription. E-aineisto-oppaan Knovel-ohjeet Knovel provides a one-stop source for finding answers to science and engineering questions. Also covers biochemistry, biology & biotechnology, environment & environmental engineering, food science, pharmaceuticals, cosmetics & toiletries. Part of books contains interactive tables. To see the collection of Tampere University Library, please click Browse - My subscription. E-resource guide's Knovel instructions
- This link opens in a new window
O'Reilly (ent. Safari) This link opens in a new window O'Reilly sisältää kirjoja tietojenkäsittelytieteen, informaatioteknologian, ohjelmistokehityksen, digitaalisen median ja liiketoiminnan aloilta. Kirjojen lisäksi aineisto sisältää videoita, äänikirjoja, tutoriaaleja ja case study -aineistoa. Palveluun kirjaudutaan Tuni-tunnuksella. E-aineisto-oppaan O'Reilly-ohjeet O'Reilly contains ten of thousands of titles especially on the fields of information technology and business, in addition of books also videos, audiobooks and online courses. Use your Tuni account to log in. E-resource guide's O'Reilly instructions
- This link opens in a new window
Ebook Central (ProQuest) This link opens in a new window Monitieteinen e-kirjatietokanta, joka sisältää Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion -kokoelmat sekä yksittäin ostettuja e-kirjoja. E-aineisto-oppaan Ebook Central -ohjeet Multidisciplinary e-book service which includes Academic Complete, Open Access Complete, Diversity, Equity, & Inclusion collections and individual e-books purchases.. E-resource guide's Ebook Central instructions
- This link opens in a new window

Hakuteokset

Hakuteokset voivat olla yleisiä tai alakohtaisia: tietosanakirjat ("encylopedia") ja käsikirjat toimivat systemaattisina johdatuksina tiettyyn aiheeseen ja sen käsitteistöön, ja niistä löytyy runsaasti perustietoa.

Oxford Reference This link opens in a new window Oxford University Pressin sanakirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. E-aineisto-oppaan Oxford Reference -ohjeet Dictionaries and reference works on many subject areas. E-resource guide's Oxford Reference instructions
- This link opens in a new window
ACM Computing Classification System (CCS) This link opens in a new window Classification system for the computing field (2012)

Google Books

Painetut kirjat

Löydät painetut kirjat Andorista. Katso tarvittaessa Kirjasto-kohdasta, missä kirjastossa kirja sijaitsee.

Kone- ja automaatiotekniikan hyllyluokkia Hervannassa:

P 532/533 Nesteiden ja kaasujen mekaniikka
P 536 Lämpöoppi. Termodynamiikka
P 539 Kiinteän olomuodon fysiikka. Lujuusoppi. Ydinfysiikka
P 62 Tekniikka. Koneensuunnittelu. Kunnossapito
P 62-5 Säätötekniikka
P 621 Konetekniikka. Hydrauliikka. Pneumatiikka
P 621.7 Tuotantotekniikka
P 658 Tuotantotalous
P 66 Prosessitekniikka. Energiatekniikka. Metallurgia.

Kone- ja automaatiotekniikan hyllyluokkia TAMK Pääkampuksella:

60.2 Aineoppi. Aineenkoetus. Tekninen mekaniikka
60.3. Standardit. Normit. Mittayksiköt
61.6 Säätö- ja systeemitekniikka. Teollinen automaatio
61.7 Tietoliikenne. Viestintätekniikka. Multimedia
62 Metalliteollisuus. Konetekniikka. Liikennevälineet. Sähkötekniikka
62.1 Mekaaninen teknologia. Metallin työstö
62.2. Konetekniikka. Voitelutekniikka. Paineilmatekniikka. Tyhjätekniikka. Kylmätekniikka
62.3. Voimakoneet. Moottorit
62.4 Nosto- ja kuljetuslaitteet. Hydrauliikka

Hyllyluokat yliopiston kirjastoissa

Kuinka arvioit kirjoja

Kirjoja käytettäessä lähteinä tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

Julkaisija: Kuka kirjan julkaisee?

Julkaisufoorumista voit hakea myös kirjakustantajia
Esim. yliopistopainot (University Press) julkaisevat tieteellisiä julkaisuja.

Tekijä: Mitä tiedät kirjan kirjoittajasta?

Onko hän professori arvostetussa yliopistossa tai onko hänellä muita meriittejä tutkimusmaailmassa?
Onko tekijä aihepiirin auktoriteetti?

Sisältö: Löytyykö kirjasta lähdemerkinnät?

Lue lisää tiedekirjan ja tietokirjan eroista Aino Rajalan kirjoittamassa blogipostauksessa.

Etkö löytänyt haluamaasi kirjaa?

Finna This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden kokoelmat.

Kaukolaina - tilaa kirjoja muista kirjastoista lainaksi

Kaukolainaan voit tilata materiaalia, jota ei löydy kirjastostamme. Kaukolainaus on maksullinen palvelu.

Tee hankintaehdotus

Auta meitä kehittämään kokoelmaamme ja tee hankintaehdotus

Kone- ja automaatiotekniikka: Kirjat