Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Uuden opiskelijan tietopaketti: Opiskelijan kirjasto

Opas uusille sekä opintojen pariin tauon jälkeen palaaville opiskelijoille.

Kurssikirjat kirjastosta

Kirjastoon on hankittu Tampereen yliopistossa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa opetettavien kurssien kurssikirjoja. Kurssikirjoja löytyy sekä painettuina että elektronisena.

Voit hakea kurssikirjoja kirjaston tietokannasta Andorista kirjan nimellä ja tekijällä.

Kirjahylly TAMKin tiloissa.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Kurssikirjoja löytyy toimipisteittäin, ja valikoima vaihtelee kampuksella opetettavien alojen mukaan. Lue lisää kurssikirjojen sijannista eri kampuksilla.

Mikäli et löydä haluamaasi kirjaa, kysy meiltä!

Laina-ajat ja lainan uusiminen

Kirjaston painetuilla aineistoilla on eri mittaisia laina-aikoja. Tavallisimmin laina-aika on neljä viikkoa, kurssikirjoilla kaksi viikkoa. Tarkista lainaamasi aineiston laina-aika sähköpostilla toimitettavasta lainakuitistasi. Yölaina on palautettava seuraavana arkipäivänä klo 10:00 mennessä!

Mikäli tarvitset lainaamaasi kirjaa pidempään, voit uusia lainasi itse Andorissa.

Tampereen yliopiston kirjasto

Tampereen yliopiston kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto, joka palvelee paikan päällä yhteensä viidessä eri toimipisteessä sekä verkossa.

Kirjasto tarjoaa yhteisen informaatio- ja oppimisympäristön, joka ei rajoitu pelkkään fyysiseen tilaan vaan on verkon kautta läsnä kaikkialla siellä missä asiakkaat, erityisesti opiskelijat, ovat.

Oppimistilat

Tarjoamme kaikilla kampuksilla erilaisia oppimis- ja opiskelutiloja, jotka toimivat sekä oppimisympäristönä että opiskelijoiden kohtaamispaikkana. Kirjastossa on varattavana oppimistiloja myös ryhmätöille. Katso kampuskohtaiset ryhmätyötilojen varausohjeet sivuiltamme. HUOM: syksyllä 2020 ryhmätyötilojen käytössä voi esiintyä rajoituksia koronatilanteen takia.

Linnan hiljainen lukusali.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Korkeakouluyhteisön IT-palvelut

Huomaathan että Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun IT-palvelut, ei kirjasto, hoitaa useita korkeakouluyhteisön IT-asioita, kuten käyttäjätunnuksia. Tampereen korkeakouluyhteisön IT-palveluiden tiedot on koottu kattavasti yhteen paikkaan. Sieltä löytyy yleisimpiä vastauksia mm. langattomasta verkosta ja tulostamisesta, ohjelmistoista ym.

3D-tulostimet

HUOM: syksyllä 2020 3D-tulostimet eivät ole käytössä koronatilanteen vuoksi.

Kirjasto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden 3D-tulostaa ilmaiseksi! Hervannan kampuksella kirjaston kaksi 3D-tulostinta ahertavat opiskelijoiden ohjauksessa ma–pe klo 9–17.

Voit joko varata tulostusajan etukäteen tai tulla katsomaan, josko tulostin olisi vapaana käytettäväksi. Ohje ajanvaraukseen löytyy nettisivuiltamme.

3d-tulostin.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Virtual Reality -laitteet

HUOM: syksyllä 2020 VR-tila ei ole käytössä koronatilanteen vuoksi.

Hervannan kampuksella kirjastossa on opiskelijoiden käytettävissä HTC Vive Virtual Reality -lasit. VR-tila on auki arkisin 9–17, ja laseja voi varata Office365-kalenterin kautta. Lue lisää verkkosivuiltamme. Tule kokeilemaan!

Virtual reality lasit.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto